Jestli chceš tipy, tak pro příště bych doporučil: - odřeniny dělej molitanem, který mázenš barvou, pak jej vysušíš, aby na modelu nechával jen malé "ďubky." takhle jak ot máš ty vypadají prostě moc štětcovitě. mají pravidelné okraje a jsou kulaté a vpodstatě stejně velké. Ten molitan to dělá na střídačku a pokaždé jinak. Na fotce č2 je třeba vidět na spodní straně ližiny dost humpolácké šmouhy. Takto odřeniny opravdu nevypadají. Třeba na 4. fotce se mi líbí ty odřeniny na čumáku. Pro příště také zkus barvu odřenin střídat. Jednou dohněda lehce (starší odřenina), jednou černošedou (čerstvější), některé čerstvé pak přejet ještě tou nejměkčí grafitovou tužkou, která tomu dá metalický nádech. - Rez - rozhodně bych ubral.
Děkuji. Atari- sníh jsem dělal následovně: 1. Herkules rozřeďeny s vodou- taková řidší kašička 2. Natřený povrch a na nej nasypaná prvni vrstva jedle sody, po zaschnutí a sfouknuti přebytečné sody jsem to opakoval ještě jednu vrstvu. 3. Na třetí finální vrstvu jsem aplikoval kyprici prášek a přebytky jsem zkoušel a otrepal Pokud chceš mít výši závěje tak aplikujes více vrstev. Existuji i různé přípravky na sníh ale jsou drahé, tohle je levná alternativa a výsledek je pěkný
Vrog- no odřeniny jsem začal dělat štětcem ale pak jsem použil uchostouchy ; no rez jsem si tady poprvé vyzkoušel a jsem i tak spokojený, na jiném modelu zkusím ubrat; no nechtěl jsem to už přeplacavat, ale díky za rady do budoucna
Aha, díky. Zkoušel sem to se sodou a herkulesem a nešlo to. Míchal jsem to ale v kelímku. Dát herkules a pak posypat, mě nenapadlo. Zkusím.
Někde jsem četl, že to je dost chemicky nestále a po čase to udělá neplechu. Soda nabere z okolí vlhkost, každopádně tobě se povedl perfektně. Luxusní prašan.