Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Východní fronta,léto 1943

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod panther » 07 lis 2006, 19:06

staroch03 píše:nechtěl bys mi dát školení jak ten povrch udělat?? A z čeho je plot? Není to náhodou Plus model? Jo a jestli fakt začínáš, tak já teprve jezdím autíčkama po písku...... ale ne abys moc zpychl!! [-X pajduláky se ještě musíš učit! :wink: neříkam že já je dělam suprově, na tebe se zdaleka nehrabu, ale nechci aby ti tím chválením stoupl hřebínek 8)

Jo s těma figurkama to je pravda, tam mám asi největší prostor pro zlepšení, ostatně vlastně kde není. :(
panther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 08 lis 2006, 08:35

No já si chci založit poradenskou firmu s názvem nějak jako: "jak spolehlivě dokurvit figurky" nebo "ani po devíti měsících těhotenství se porod nekonal" a tak. :grin: :grin: :grin:
Tu sádru na ten plot jsem po tom Honzově školení co a jak dělá na tom kadícím kulometčíkovi odhadl správně, ale s těma sirkama a tím olejem ani náhodou. Další dobrý tip, díkec! Pokračuj ve školení dále. Jak jsi dělal tu studnu, páč ta je taky super?
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod panther » 11 lis 2006, 09:08

Studna je ze sádry. Odlil jsem kus sádry, vypiloval z něj něco jako kruh, srovnal podstavy a základ byl. Potom jsem vyškrábal šutry a nabarvil vodovkama. To co vypadá jako dřevo je skutčně dřevo - klacky od nanuků posloužili mísot prken a jako trámy jsem použil náhodně získané hranolky, které brácha posbíral v odpadu někde v truhlárně. Kolo na rumpálu je z Road Sign Setu od Tamyie, kbelík je udělanej z plechu z plechovky od piva.
panther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milcek » 13 lis 2006, 10:48

Panthere a jak si na tom kýblu udělal ten lem?? Taky si chcu udělat kýblík, ale jaksi nevím co s tím lemem.
Milcek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 136L » 13 lis 2006, 22:26

Má to udělané z měděného drátu. Ten pochází z nějakého malého trafa, cívky nebo motorku.
136L

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milcek » 13 lis 2006, 22:48

Jako že ho obmotal kolem dokola a přilepil. Sem myslel, že to nějak uhnul.
Milcek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 136L » 13 lis 2006, 23:01

no to by asi nešlo
136L

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 14 lis 2006, 17:10

136l:no to by šlo...jen bych chtěl vidět toho blázna.kterej by na to vyrobil tu malinkatou falcovačku.I když.... :x :x :x
Říkáte nejlepší model?
Epoxyd,plastelína a silikon!!!Jo a abych nezapoměl...SÁDRA!
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod panther » 14 lis 2006, 17:23

136L píše:Má to udělané z měděného drátu. Ten pochází z nějakého malého trafa, cívky nebo motorku.

Díky, bylo to přesně tak.
panther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milcek » 14 lis 2006, 17:41

No jen že na fotkách mi to nepřipadá lepené ale ohýbané. A myslím, že by to šlo ohnout, ale bylo by to :agrh: No každopádně o víkendu něco pozkůšám
Milcek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod panther » 14 lis 2006, 17:43

TO Milcek:

Opravdu to je nalepenej drátek, tady jsem našel lepší fotku, snad to na ní je vidět líp.
Přílohy
IVl005.jpg
panther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 14 lis 2006, 17:47

Milcek: Ručně se to,třeba na zbrojích,dělá tak,že to klepeš kladívkem přes dokulata sbroušenej majzlík.
Ale třeba prolisy jdou dělat pěkně...Kdysi jsem v rámci jednoho experimentu děla prolisy na plechový sud v 1:35.vypsanou průpiskou do pivního plechu.jen musíš použít měkkou podložku.Buď spoustu novinovejch papírů,nebo ještě lépe olověnou desku.Tak to dělaj zlatníci a kovotepci.Případně měký kovotepecký tmel,ale recept bych hoooodně dlouho hledal.
Říkáte nejlepší model?
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milcek » 14 lis 2006, 18:10

to panther díky za fotku už je to lepší. Jinak jaké barvy používáš? A co je ta zelená za odstín (čílo barvy)

To Honza a Honza: To by nebylo špatné si na to vyrobit lis. Ale stejně by to neřešilo ten lem a navíc kvůli pár kýblíčkům... Každopádně by se nějaký kurz kovotepectví hodil.
Milcek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod panther » 14 lis 2006, 18:30

Milcek píše:to panther díky za fotku už je to lepší. Jinak jaké barvy používáš? A co je ta zelená za odstín (čílo barvy)

To Honza a Honza: To by nebylo špatné si na to vyrobit lis. Ale stejně by to neřešilo ten lem a navíc kvůli pár kýblíčkům... Každopádně by se nějaký kurz kovotepectví hodil.

Barvy používám Agamy akryláty, ta zelená má číslo N23 tušim, ale je do ní přidáno pár kapek pískový a hnědý od stejného výrobce.
panther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 14 lis 2006, 20:12

Milcek:
lisovací forma je vcelku jednoduchá věc...Já sám mám v plánu si vylisovat z plechu blatníky na BMW R75.Budou líp vypadat až je pokřívím.
Jinak na tlačení je nelepší vyžívaný měděný plech.Kdysi jsme s jedním kámošem takhle dělali jednoduché plaketky.Plech vylisovaný mezi matricemi z dentakrylu a z rubu vylité epoxidem plus vlepený zavírací špendlík...Jen to chce posléze zbavit tu měď "okují" nejlépe mořením H2SO4 a voda 1:10.Omýt a pak vykartáčovat ocelovým kartáčkem na zámiš.
Ještě něco??? :wink:

Ale to falcování kyblíků mně začíná zajímat...Asi to prubnu.jen to bude chtít dost tažnej plech.Možná cín ze starejch tub od barev...
Říkáte nejlepší model?
Honza a Honza

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky