Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Tiger II ČSR, Brloh 1945

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Tiger II ČSR, Brloh 1945

Příspěvekod Tiger213 » 06 črc 2013, 00:08

=D> klobuk dole, nadherna praca a prepracovanie do uplnych detailov!
Nevadi ze nieco robim pomaly, lebo mozno to robim zle...
Tiger213

• Odpovědět s citací

Příspěvekod calby » 14 črc 2013, 14:54

koukám už jsi hotov ... :foto:
moc pěkná práce jako vždy od tebe :foto: =D> =D> =D>
rozděláno viewtopic.php?f=58&t=64199
calby

• Odpovědět s citací

Příspěvekod charlie 70 » 04 srp 2013, 19:09

Když jsem se po několika měsících vrátil k modelařině byl tohle první model ,který jsem vyhledal.Dokonce jsem si stáhnul jednu fotku jako tapetu do PC v práci.Hodnocení modelu za mně obstarali kolegyně z kanceláře se slovy : Ten pán co udělal toho paňáčka s housličkama ten musí bejt hrozně šikovnej ,protože udělat takhle malý housličky musí bejt hrozně pracný :grin:

Já jen dodám ,že i ten model patří k tomu nejlepšímu co jsem kdy viděl....gratuluju... [-o< [-o< [-o<
hotovo: JagdTiger henschel Dragon 1/35 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=68686
hotovo: Panther g Dragon 1:35 Pz.Div. Muncheberg 1945 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=79967
hotovo : Mekava IV LIC 1:35 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=113630
hotovo : m 706 Hobby Boss 1:35 viewtopic.php?f=7&t=130208
charlie 70

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Simonidis » 05 srp 2013, 19:23

Vím že budu nositi dříví do lesa, ale musím: NESKUTEČNEJ BRUTÁL!!!!!
Hotovo:
Mig-15 viewtopic.php?f=6&t=95637
KRAZ 255b viewtopic.php?f=7&t=93417
KV-2 viewtopic.php?f=7&t=87761
Simonidis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Viki78 » 17 čer 2016, 15:42

Zdravím, ikdyž je toto vlákno již postaršího data, nedá mi to a musím pochválit tento model. Mistrovská práce!!!! Klobouk dolů a smekat a smekat. Nyní ale k historii tanku Pzkpfw VIb Koenigstiger s číslem 213. Tank náležel PzAbt. 503 Feldherrnhalle2, účastnil se bojů v Maďarsku, na Slovensku, v Rakousku a na jižní Moravě. Velitelem byl Lt. Alfred Rubbel a tento tank byl poslední bojeschopný tank druhé světové války, skončil u Brlohu jako poslední ze všech Tigerů II. Číslice 213 byly v červené barvě lemované bílou (toto si dovolím v podstatě jako jedinou věc vytknout).
Jinak jen tak pro zajímavost: tento tank stojí za zničením Hrabětického tanku ze dne 21.4.1945 a střelcem tanku 213 v té době byl oberfeldwebel Heino (Heinrich?) Kleiner.
Viki78

• Odpovědět s citací

Příspěvekod j.r.najbrt » 18 čer 2016, 07:36

misakGS: Naprostá bomba a absolutní nádhera, pro mě nepochopitelná dokonalost ...
charlie 70: Já jen dodám, že i ten model patří k tomu nejlepšímu co jsem kdy viděl ...
a další ...

To jste toho tedy, páni kolegové, zase až tak moc neviděli. Ten NESKUTEČNEJ BRUTÁL !!!, jak píše např. kolega Simonidis, je úplně někde jinde a také v tomto fóru. Jedinečnou a nádhernou kreaci Miloše Kubelíka, před kterou nutno smeknout a autorovi vykat, najdete v tomto vláknu a rozhodně tento model vidím jako vzor zde tolik opěvované dokonalosti.

Ono třeba to „zátiší” s nesmyslně pohozenou bednou od panzerfaustu, divným soudkem, lékárničkou a smaltovaným talířem, nepůsobí zrovna moc věrohodně a na mně rozhodně dojem neudělalo, naopak. Zablácené výfuky pod pancířem jsou taky trošku „kách”, opěvovaný kanystr „visí” prakticky v luftě a drží na článcích pásu jedině silou kyanoakrylátového lepidla a tak bych mohl jmenovat další, vámi tolik opěvované, detaily. Třeba „panensky nepolíbenou” úsťovou brzdu kanonu, o „jetých” pásech ani nemluvě. Jediný dojem, jako nenásilný a vtipný detail, beru tu „zapletenou” větvičku do lana, ta je hezká. Figurky nechávám bez komentáře; nikdy jsem je neměl rád, na modelech mi vadí a nikdy nevypadají „jako živé”.

To jen tak na okraj, aby kolega Malchárek náhodou „nepuknul” pýchou z vašich superlativů a tapet z přiblblých smajlíků ...
Nic víc, nic míň.
.
Žádný učený z nebe nespadl, ale blbce jako kdyby shazovali ...
j.r.najbrt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 18 čer 2016, 08:24

Tvoje starosti o to, aby někdo nepuknul pýchou, bych chtěl mít.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Agnar » 18 čer 2016, 10:04

Co to je za kecy? :D..
člen štětečkové galaxie č. 8
Agnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 18 čer 2016, 17:01

Hmmm...zřejmě slušný oddíl...najbrt bude zřejmě nějaký vážný pacient :?
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 20 čer 2016, 08:21

najbrt zřejmně na MF nepublikuje, možná nepublikuje nikde. Ale názory má že člověk by ho i krejcárkem podaroval....
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Korbas » 21 čer 2016, 09:05

Najbrt, čéče. To vypadá jak kdybys prodělal několik sovětských ofenzív. Drobet zpátečku v těch radách. Ukaž modely a potom se rozvášňuj. (:)
Korbas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 21 čer 2016, 12:48

j.r.najbrt píše:To jste toho tedy, páni kolegové, zase až tak moc neviděli. Ten NESKUTEČNEJ BRUTÁL !!!, jak píše např. kolega Simonidis, je úplně někde jinde a také v tomto fóru.

.................jistě. Nicméně pokud je tedy ta Sd.Kfz 234 jako piedestal, tak tohle je hned vedle...a zařadil bych to v pohodě "do stejné výšky"..... Ono já Jirku znám, neudělal by nic co by mu nebylo po chuti a to jak modelářsky tak historicky. Vznik předlohy jsme konzultovali dnes a denně,.....Ppravdě v Mošoni nevim jak Ty, ale já sem tam mnoho modelů na stejné úrovni neviděl. Jak píšu, pokud je ta puma měřítko, tak je PUMA, tohle tu ten kingtiger a pak dlouho,..dlouho...... :-D

j.r.najbrt píše:Ono třeba to „zátiší” s nesmyslně pohozenou bednou od panzerfaustu, divným soudkem, lékárničkou a smaltovaným talířem, nepůsobí zrovna moc věrohodně a na mně rozhodně dojem neudělalo, naopak.
.....lze z části souhlasit. Nicméně,...tigery co jeli Brlohem a tama měli na zadním pancíři mnoho mnoho...věcí. Bohužel fotky neukazují co konkrétně. Mám panthera co má na zadu motorového deklu v bednách od munice králíky!!! Mám mnoho divných věcí na tanku.... parkovou lavičku,...třeba.... Jirka to udělal prostě jen mírně jinak než klasika kanystra nebo basa nářadí,...

j.r.najbrt píše: Třeba „panensky nepolíbenou” úsťovou brzdu kanonu, o „jetých” pásech ani nemluvě. ]

Jo to souhlasím úsťovka mohla být mírně tmavá,..ale....ono zase nebyly černé jak komíngumárny jak to mají všichni,..... Ad pásy. Tu je to slovo do pranice. Pásy od Friulu jsou na Tiger II úplně napiCZu. Jsou vysoké a tank je na nich nepřirozeně ve vzduchu,.. Měřili jsme to u nás a porovnávali s origem. ....No ....tak se to zbrousilo do patřičné výšky. Tím se jakoby imituje jejich ojetí na zpevněných cestách jihu čech,....nevím co by na tom bylo až tak špatně....
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod j.r.najbrt » 22 čer 2016, 21:10

Doline, děkuji za JEDINOU smysluplnou reakci ... „líbí” se mi, jak hned vždy reagují uživatelé, kterých se to vůbec netýká a „padají” z nich „perly” jedna za druhou.
Tvoje odpověď je jasná, v pohodě a vlastně ani nevyžaduje nějakou zvláštní reakci, snad jen poznámku k těm pásům. Neměl jsem na mysli fyzické sjetí, ale barevné pojednání, které se tady skoro u každého plazivce rozebírá a já už tak činit nechtěl.
.
Žádný učený z nebe nespadl, ale blbce jako kdyby shazovali ...
j.r.najbrt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alukim » 23 čer 2016, 13:08

=D>
Dolin píše:
j.r.najbrt píše:To jste toho tedy, páni kolegové, zase až tak moc neviděli. Ten NESKUTEČNEJ BRUTÁL !!!, jak píše např. kolega Simonidis, je úplně někde jinde a také v tomto fóru.

.................jistě. Nicméně pokud je tedy ta Sd.Kfz 234 jako piedestal, tak tohle je hned vedle...a zařadil bych to v pohodě "do stejné výšky"..... Ono já Jirku znám, neudělal by nic co by mu nebylo po chuti a to jak modelářsky tak historicky. Vznik předlohy jsme konzultovali dnes a denně,.....Ppravdě v Mošoni nevim jak Ty, ale já sem tam mnoho modelů na stejné úrovni neviděl. Jak píšu, pokud je ta puma měřítko, tak je PUMA, tohle tu ten kingtiger a pak dlouho,..dlouho...... :-D

j.r.najbrt píše:Ono třeba to „zátiší” s nesmyslně pohozenou bednou od panzerfaustu, divným soudkem, lékárničkou a smaltovaným talířem, nepůsobí zrovna moc věrohodně a na mně rozhodně dojem neudělalo, naopak.
.....lze z části souhlasit. Nicméně,...tigery co jeli Brlohem a tama měli na zadním pancíři mnoho mnoho...věcí. Bohužel fotky neukazují co konkrétně. Mám panthera co má na zadu motorového deklu v bednách od munice králíky!!! Mám mnoho divných věcí na tanku.... parkovou lavičku,...třeba.... Jirka to udělal prostě jen mírně jinak než klasika kanystra nebo basa nářadí,...

j.r.najbrt píše: Třeba „panensky nepolíbenou” úsťovou brzdu kanonu, o „jetých” pásech ani nemluvě. ]

Jo to souhlasím úsťovka mohla být mírně tmavá,..ale....ono zase nebyly černé jak komíngumárny jak to mají všichni,..... Ad pásy. Tu je to slovo do pranice. Pásy od Friulu jsou na Tiger II úplně napiCZu. Jsou vysoké a tank je na nich nepřirozeně ve vzduchu,.. Měřili jsme to u nás a porovnávali s origem. ....No ....tak se to zbrousilo do patřičné výšky. Tím se jakoby imituje jejich ojetí na zpevněných cestách jihu čech,....nevím co by na tom bylo až tak špatně....

alukim

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alukim » 23 čer 2016, 13:10

=D>
j.r.najbrt píše:Doline, děkuji za JEDINOU smysluplnou reakci ... „líbí” se mi, jak hned vždy reagují uživatelé, kterých se to vůbec netýká a „padají” z nich „perly” jedna za druhou.
Tvoje odpověď je jasná, v pohodě a vlastně ani nevyžaduje nějakou zvláštní reakci, snad jen poznámku k těm pásům. Neměl jsem na mysli fyzické sjetí, ale barevné pojednání, které se tady skoro u každého plazivce rozebírá a já už tak činit nechtěl.
.

=D>
alukim

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky