Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Moje hotove 1/72

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Moje hotove 1/72

Příspěvekod Fachman » 08 bře 2012, 13:03

Ale aby som len nechválil, madlá na poklopoch vodiča, radistu a v zadnej časti veže sú strašné (nabudúce menšie a rovnejšie), a keď už dávaš leptaný zimm a robíš nejaké tie úpravy, patrilo by sa už dať aj zadne sita nad motor (rôzne materiály na ich výrobu, ak nie sú lepty, sa už preberali...)
Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COMPANY7 » 08 bře 2012, 16:53

S nimi mám vždy problém. Máte na ich výrobu nejaký špeciálny postup a nástroje? Ja si len natvarujem (podľa možností) z drátku madlo, odstrihnem, pinzetou vezmem a troška sa s nim ,,šuchnem,, o sekunďák.
A sitá? Koľko mesiacov ja už čakám na objednávky....A stále nič. Najhoršie je to s TaT a Válka.cz
A neviem kde by som to inde mohol zohnať.
Ak je Rakettenwerfer vrhač rakiet, tak potom je Panzerwerfer vrhač tankov? :D
COMPANY7

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fachman » 08 bře 2012, 17:43

Na madlá používam ten istý systém, len ich proste rob menšie a dbaj,aby sa ti nepokrívili.
Na sitá používam sieťovinu od Plusmodel (jeden štvorec siťoviny vyšiel v prepočte asi na 2e a vydrží ti na desiatky modelov). Ak tu na fóre poprosíš nejakých kolegov z Prahy určite ti ju kúpia a pošlú v obálke (0,80 e) a máš pokoj 8)
Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Rollo Šorm » 11 bře 2012, 13:28

No, ty jedeš. Ten Tiger II. je fajm. Stíhače - bylo už řečeno dost. Jen k té Revellí JG IV. ty šircny, máš je zdablovaný. Na modelu buď měl být jen držák šircen a nebo jen šircny. Ty jsi dal držák a na něj pak ještě lepil šircny. Máš tam zubů jak žralok v puse :-)) Jinak solidní posun.
Michal Rollo Šorm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COMPANY7 » 12 bře 2012, 12:48

Myslíš tým Stuga? Pôvodne som chcel robiť aj tie úchyty, ale kedže som mal v pláne dať tam konáre, nechal som to tak. Začal som robiť preňho pekne zablatenú podložku )
Bez tohto fóra by som nemal absolútne žiadny posun, takže vďaka.
COMPANY7

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Rollo Šorm » 13 bře 2012, 09:27

Joo, Stu. IV - to udělátko co drží boční pancíře na boku. Takové to zubaté. :-))
Michal Rollo Šorm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COMPANY7 » 13 čer 2012, 19:03

Po vyhodeni Stummela z inej dioramy, mi akosi ostal na ocot. Moc som sa pri nom nesnazil, ale aj tak som mu spravil podlozku. Pri nej som sa inspiroval jednou stavbou od Adiho a u samotneho Stummela zas stavbou Michala Rollo Sorma.
Přílohy
a.jpg
c.jpg
d.jpg
COMPANY7

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 13 čer 2012, 19:13

:D :D :D vyzerá to v celku velmi dobre páči sa mi tvoj štýl práce a kompozícií :)
Ale jedna kritika by bola model si lepil kolesami k podstavcu že?? Ak áno tak to je vidieť, že ti to po stranách okolo kolesa pretieklo a teraz sa to tak blbo leskne ja som tento problém odstránil tím, že v strede podvozku u každého modelu navrtám dieru a vlepím páratko za čo ho potom držím pri striekaní patinovaní ... a keď je celý model už hotový tak páratko skrátim podla potreby a za to ho vlepím do podstavca. Týmto spôsobom môžem modely lepiť k podstavcom bez poškodenia modelu či podstavca :) :)
Mimochodom okukaný podstavec použijem a tiež tam dám 8-kolesovku ako pred tým ibaže s tým rozdielom, že to bude Sd.231
https://www.facebook.com/Diorama-172-by ... 849632105/
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COMPANY7 » 13 čer 2012, 20:11

Vďaka, štýl mám napozeraný od teba )
Viem, už si mi raz o tom písal. Ale tu som to nemohol použiť, lebo potom by niektoré kolesá boli vo vzduchu (a jednak som si na túto tvoju radu počas lepenie nespomenul :-D )
Snažil som sa to zakryť pigmentami, a myslel som že to nevidno. Ake kedže si si to všimol....Pridám na pigmentoch.
Ideš robiť znovu podobnú, alebo vymeníš vozidlo na starej?
COMPANY7

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 13 čer 2012, 20:15

Hneď mi bol od niekal povedomí :grin: :grin:
Ideš pekne to lepidlo neber ako chybu iba pripomienku aby si si na to dával pozor :) Ale opraviť sa to dé ak máš daaký pigment fixer tak nieje žiaden problém a dá sa to pekne uhrať do outu 8)

No a vymením iba vozidlo + trocha upravím terén hlavne asi tú plazivú rastlinu na ruine a trocha ruinu ...
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COMPANY7 » 25 čer 2012, 13:24

Rozhodol som sa ze sa konecne zbavim tejto podlozky, tak ju teda davam sem. Nemec je revell, rus je UM, pechota je Preiser a tankisti Ceasar.
Ospravedlnujem sa za okraje podlozky, nejak sa mi karton odlepil pri vymene cesty a nejde ju zlepit spat. Ale to este nejak vyriesim.
Přílohy
e.jpg
b.jpg
c.jpg
a.jpg
COMPANY7

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 25 čer 2012, 13:44

Já myslím, že nakonec docela dobrý. Koukám, žes tam pžidal ještě kráter , tak by ten pás PZIV měl zařezávat hlínu na okraji kráteru. Trochu to vypadá,jak kdyby mu to buchlo před nosem (na okraji je hlína přehrnutá přes pás).
Jen se mi nelíbí jak děláš ty bílý boky podložek. Mně se víc líbí černá, protože bílá vypadá, jako nedomalovaná.
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COMPANY7 » 25 čer 2012, 20:33

To je len optický klam. Pás je v skutočnosti za kráterom. Mne sa zdalo že biela bude na okraje najlepšia, lebo sa mi zdá neutrálna. Videl som aj červené (tuším také robí Adi). Čierna? To sa mi zdá ako dosť brutálna farba na podložku. Vyskúšam to prestriekať rôznymi farbami.
COMPANY7

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COMPANY7 » 29 čer 2012, 15:23

52-K Zvezda. Boky podlozky som striekol zemitym odtienom a zda sa mi to lepsie nez biele.
Přílohy
DSC02301.JPG
DSC02300.JPG
DSC02299.JPG
DSC02298.JPG
DSC02297.JPG
COMPANY7

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 01 črc 2012, 12:35

No pozerám, že si dal na Naše rady a a tá Pz.IV vyzerá velmi fajne vyhodil si toho pešiaka aj Kubel aj toho čo koketuje s tankistami. Dodal si trocha drevených klád do popredia s čím si eliminoval velkosť hluchého miesta.
Takže z mojej strany hodnotím túto dio za velmi vydarenú :) na farbu podstavca ťa upozornil Nganasan to si tiež opravil tá bledo červená je ovela gustovnejšia než tá biela.
K AA-čku vyzerá to dobre. len možno trocha velký podstavec voči technike v nej osadenej :)

No a aby som iba nechválil čo by si povedal na to keby si začal používať na podstavce balzu namiesto sadry??? Je to jednoduchšie a má to aj menšiu hmotnosť vnútro môžeš vyplniť montážnou penou a nato dať sadru alebo skočiť do Tesca a tam medzi školskými potrebami nájdeš modelovaciu hlinu Carioca existuje v bielej aj hnedej farbe celé to stojí cca 3-4 euro ale treba si dávať bacha ona sa totižto trocha zmršťuje pri tvrdnutí. V podstate tomu treba vychytať muchy a ide to pekne.
Ale ak sa ti osvedčila sadra a si s ňou spokojný tak ostaň u nej len bacha časom krehne :)
Adi3

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky