Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-72 aneb Kreace na téma Lešany

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Malchárek » 04 lis 2006, 14:14

Vypadá to opravdu real =D> Jak jsi zrobil to bahno? :paint:
Jiří Malchárek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 136L » 05 lis 2006, 22:30

Díky.
Hlína na podložce je ze sádry, Koleje jsem vyškrabal a natáhnul tam tmel, chtěl jsem naznačit udusaný povrch, se sádrou se mi to tak nedařilo. Do kolejí jsem ještě vyškrabal otisky od pásů - z plechu jsem si udělal přibližnou šablonu vzorku T-34 a T-72 a tak nějak po různu jsem to tam rydlem vyryl. Barvení proběhlo vodovkama, samozřejmě jen základní odstín a pár fleků. Zbytek křídy a pigmenty. No a na tanku to jsou jen pigmenty a herkules, pigmenty používám od Agamy, křídy (suché pastely) KOH-I-NOOR (nebo jak se to píše)
136L

• Odpovědět s citací

Re: T-55

Příspěvekod radek_uhlir@volny.cz » 06 lis 2006, 00:25

Hammer píše:
pachi píše:Toto je moja 55ka. Trochu málo ojazdená. Skúšam to viac ojazdiť, len neviem či mám použiť originál blato. Tiž mám problém s pásmi, sú gumené a ohýbajú sa ako sa im zachce. Zatiaľ som ich prichytil sponkami.

Tyto podvozky jsem někde viděl: nejspíš to bylo ve filmu Boj o Moskvu, kde měly krabice navařené na těchto muhutných podvozcích představovat německé PZ I, PZII a Škodovky.
Tank vypadá hezky, ten výsostný znak je, se mě zdá taky, volaaký čudný - neměl být menší?

Taky se mi ten znak nelíbil, pořád jsem na to koukal, pak mi to došlo, že červenou dal Pachi omylem nahoru.
radek_uhlir@volny.cz

• Odpovědět s citací

Re: T-72 aneb Kreace na téma Lešany

Příspěvekod radek_uhlir@volny.cz » 06 lis 2006, 00:33

136L píše:Na tankovém dnu v Lešanech mě fascinovala T-72 našich záložníků, to co předvedla mě zaujalo tak, že jsem si ji nechal nadělit v menším provedení k Vánocům a tady je výsledek. Snahou bylo stvořit něco, co mi tankový den připomene. Povedlo se to?

V první chvíli jsem nevěděl, jestli je to fotka z Lešan nebo model, fakt. Krásně uměřené, pravdivé. Jestli to nevyhrálo, tak jen proto, že některé soutěže oceňují spíš tvorbu typu "pimprlové divadlo", než shodu se vzorem.
radek_uhlir@volny.cz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 136L » 06 lis 2006, 08:04

Však pan Schuster hodně modelů na soutěži nafotil, můžeš se podívat, nepamatuji si ale, který modely vyhráli. Fotky jsou tady: http://www.schusterdiorama-35.cz/cs/navstivene-akce/29/ . Já to objektivně posoudit asi neumím, ale myslím, že tam hezčí modely byly. Alespoň při daném osvětlení.
136L

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky