Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Braille scale gallery (moderna v 1:72)

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Braille scale gallery (moderna v 1:72)

Příspěvekod spitfire6779 » 28 říj 2013, 17:34

Ahoj Lubos,
milujem 72kovu techniku a hoci sa do moderny takmer vobec nerozumiem musim napisat, ze sa mi tvoje modely moc pacia. Hlavne sympaticke je to , ze na nich nie je prehnana patina, zablatenie, zaspinenie, proste su podla mna solidne postavene a nafarbene.
Moc pekne!
Spitfire
BA/SK
_____________________________________________________________________________________________________
spitfire6779

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 28 říj 2013, 18:40

LubošM máš krásnu zbierku gratulujem =D>
https://www.facebook.com/Diorama-172-by ... 849632105/
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod CARLOS CHECA » 28 říj 2013, 18:54

Tolik moderny najednou :shock: Ale máš to krásný ;-I ;-I ;-I
Vystřelim z děla, páč mašinkvér je na hov.o M:-) !!!!!
Koupím různé modely 144 i rozestavěné, nabídněte, děkuji [-o<
CARLOS CHECA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 28 říj 2013, 22:18

Podľa mňa je to všetko strašne tmavé, teda okrem toho Leclerca, lebo ten je biely.
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 29 říj 2013, 06:24

Musím súhlasiť s Maťom, hlavne tie kamufláže strašne zanikajú. Pri 72ke je naozaj dobré odtiene voliť aspoň o stupník svetlejšie :) A taktiež sa snažiť o trochu ostrejšie prechody medzi farbami, výslednému vzhľadu to určite prospeje.
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 29 říj 2013, 10:27

Přidám se k ostatním. Provedení super, akorát je to strašlivě tmavý a nemám pocit, že by to bylo fotkama. I když nejsi příznivcem patinovacích technik, tomu Lecovi by trochu rozbití bílé slušelo.
"Co tě nezabije, to tě jednoduše... ...ZEŠÍLÍ !!!"

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 29 říj 2013, 12:14

Zase na druhej strane, mne to super ani nepríde. Niektoré modely vyzerajú, že sú len odekálované s vymaľovanými detailmi a tam to končí (MAN, STRV103, Leclerc, Merkava, BTR) a čo sa týka stavby, tak vo väčšine prípadov ide o staré stavebnice postavené bez jedinej úpravy.
Proti gustu autora nič, ale čomu všetkému sa na tomto fóre už tlieska....
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 29 říj 2013, 14:51

Martin Kováč píše:Zase na druhej strane, mne to super ani nepríde. Niektoré modely vyzerajú, že sú len odekálované s vymaľovanými detailmi a tam to končí (MAN, STRV103, Leclerc, Merkava, BTR) a čo sa týka stavby, tak vo väčšine prípadov ide o staré stavebnice postavené bez jedinej úpravy.
Proti gustu autora nič, ale čomu všetkému sa na tomto fóre už tlieska....

Martine, ale to mi zas tak málo nepřijde. Pokud nejde o soutěžáky, což asi nejde, tak čistota stavby je pěkná, nějaké malé patinování na modelech je taky, sem tam nějaké vylepšení asi taky... Takže z tohoto pohledu super. Co je lepší, perfektně provedené techniky, pozotvírané kde co, ale model je tak přecpaný doplňkama, že ani nedrží základní geometrii a autor se to ani nesnaží zakrýt?
Ale ano, pokud na to koukáš jako soutěžní modely, tak je to hrůza (a netleskal jsem, to jiní). Tvůj výrok se dá i otočit: To je hrůza, co se tu všechno sepsuje.

:grin: :grin: :grin:

Hlavní je, jestli se autor u toho bavil, modelařina je koníček a koníček je o radosti.

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 29 říj 2013, 15:28

Ja som tlieskal kvoli počtu a slušnej úrovni nie preto, že som s toho padol na zadok...
https://www.facebook.com/Diorama-172-by ... 849632105/
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LubosM » 29 říj 2013, 15:37

... drobná poznámka od autora 8-) ... nejsou to soutěžní kousky, dělám je do vitrinky, protože po letech
s figurkama a 1:35 technikou jsem potřeboval změnu a tohle mě fakt chytnulo a zase pravidelně modelařím ...
... co se týká provedení, snažím se stavět podle fotek (vždycky před stavbou pohledám), všímat si zašpinění atd...
Pokud to není technika přímo z boje nebo cvičení, tak nevidím důvod to obalit bahnem a špínou, navíc možná
do budoucna budu k této technice dělat podložky a tam budu dolaďovat až podle toho na čem budou stát.
Co se týká postupů, tak nic z toho není jen barva a lak, i u Leclerca je po základu (černá základovka, přes to bílá),
detailechm obtiscích a laku několik vrstev filtrů od MIGa a taky neutral wash od MIGa a napuštěné spáry ... u MANa
i BTRka je totéž jenom s příslušnými filtry pro zelenou barvu ... úpravy většinou nedělám, mimo odvrtání ok nebo
hlavní, případně něco doplním z drátu či leptu a dodávám bagáž ... chápu, že je "moderní" omalovánka (to stejné,
jsem si vyslechl i u malování figurek a bust), ale já se snažím o decentní vzhled. Že jsou fotky tmavé beru, mám obyčejnej
kompakt a fotím to pod zářivkou bez blesku (s ním je to příšerně přesvícené) a pouze to proženu GIMPem,
kde dám vyvážení bílé a zmenším na 1024x768 nic víc ...

p.s. Byly zmíněny BTR, MAN, Merkava, STRV ... jakou patinu mám dělat podle těchto fotek?
Přílohy
Merkava.jpg
btr80.jpg
Leclerc.jpg
MAN-7t.jpg
stvv103.jpg
Moje stránky věnované tankům Merkava 1:35 http://merkavainscale.webnode.cz/
Moje stránky věnované vojenské technice v měřítku 1:72 http://modely72.webnode.cz/
Moje nové stránky věnované moderní vojenské technice v měřítku 1:35 http://modernwarfare35.webnode.cz/
LubosM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 29 říj 2013, 20:45

No tak napríklad filtre nie sú určené na patinu, ale na úpravu odtieňa podkladovej farby.
Robiť podľa reálnych fotiek je super, človek tak presne vie, čo kam patrí a nestane sa mu, že by urobil nevedomky niečo nelogické, alebo -naopak- vďaka fotke uvidí nejaký nezvyčajný prvok v povrchovej úprave, ktorý by tam nikdy nečakal. Z tebou priložených fotiek sú tie na BTR, STRV a MANa celkom nešťastne zvolené, pretože prvé dve sú fakt nekvalitné a fotené proti svetlu. To BTR je na fotke samo o sebe strašná nuda a tým pádom má tá fotka hodnotu možno tak na skontrolovanie detailov stavebnice oproti originálu a bolo lepšie zvoliť nejakú zaujímavejšiu predlohu. To STRV je síce fotené proti slnku, ale je na ňom krásne vidieť odretie na žltú základovku, zaprášenie korby a tiež opotrebované pásy. Leclerc, hoci jeho biela je na tej foto fakt nudná, má tiež pekne opotrebované pásy (korózia + prach). Merkava na podkladovej fotke je krásne zaprášená, hlavne v miestach, kde má antislip, do ktorého sa ten prach veľmi rýchlo zachytí. Na tej tvojej Merkave mi ale najviac udreli do očí nalisované sieťky, v ktorých absentuje akýkoľvek wash. Do takýchto je najlepšie zapustiť vo viac vrstvách čisto čierny wash, ktorý imituje tmavý priestor pod pletivom. Ten MAN je odfotený z nejakého vojenského dňa, tým pádom je to nudná predloha, ale tebe na ňom ten wash, ktorý by aspoň zvýraznil detaily, chýba, alebo ho máš strašne nevýrazný.
To sú ale len moje postrehy, tvoj postoj rešpektujem a nijak ti ho neberiem.

BTW, tiež mám už dlho rozrobený model CV90 v bielej UN kamufláži a farbím ho podľa fotiek relatívnej leštenky odparkovanej v kasárňach... a dá sa vyhrať aj na takom povrchu, aby to stále vyzeralo decentne
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LubosM » 29 říj 2013, 23:56

... respektuju tvůj komentář, jenom bych si dovolil nesouhlasit s jednou myšlenkou co se týká nudné předlohy
Nemyslím si že existuje něco jako nudná předloha, každý stroj v jakékoliv kamufláži je svým způsobem zajímavý
a nevidím důvod proč se vyhýbat nekamulovaným jednobarevným modelům jenom proto, že by to někomu mohlo připadat
po shlédnutí nudné ... samozřejmě pokud to chci pojmout jako soutěžní model, tak tam je předpoklad, že chci zaujmout
a tomu přizpůsobím předlohu, ale pokud chci obsáhnout sbírku mnoha různých typů a plánuju to pouze do vitrinky
jako obsáhlou sbírku tak nevím důvod se vyhýbat všem možnostem... někomu může připadnout nudná M113ka,
ale stejně jsem si ji do vitrinky udělal v 23 variantách ne jako soutěžní, ale jako sbírku.
A navíc mě nebaví dělat na jednom modelu třeba rok ... na to opravdu nemám ...

p.s. jo na víc bych nezapomínal na to, že model je 1:72 což fotka přes celej monitor "kapku" vytáhne všechny detaily 8-)
i ty co člověk nechce :-D
Moje stránky věnované tankům Merkava 1:35 http://merkavainscale.webnode.cz/
Moje stránky věnované vojenské technice v měřítku 1:72 http://modely72.webnode.cz/
Moje nové stránky věnované moderní vojenské technice v měřítku 1:35 http://modernwarfare35.webnode.cz/
LubosM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 30 říj 2013, 06:18

LubosM píše:......A navíc mě nebaví dělat na jednom modelu třeba rok ... na to opravdu nemám ......

OK, je na každom, či sa rozhodne pre kvantitu alebo kvalitu......ale pozri sa trebars na modely Honzu Pavlíka - jasný dôkaz, že s modelom sa dá "pohrať" a zároveň sa dá vytvoriť aj rozsiahla zbierka. Ale samo....proti gustu žiaden dišputát :)
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 30 říj 2013, 06:40

jj, Honza je magor, myšleno v tom nejlepším a obdivném slova smyslu. :D

Jinak mne docela hodně překvapila fotka Lece (bílé mašiny v koloně. To je snad foceno při výjezdu z lakýrnické linky :grin: :grin:

travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 30 říj 2013, 10:17

Máš to moc pěkný Luboši =D> Na ty kecy kolen se vy... a stavěj si dál tak, abys z toho měl radost především ty sám ;-I
Lokaji! Ohlašte své paní že přišel Antonio Serutti.!
-"Má smutek. Nepřijímá!"
RomanV

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky