Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T 34/76 1:35 Tamiya (zima)

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: T 34/76 1:35 Tamiya (zima)

Příspěvekod BP_Imelman » 23 úno 2013, 12:26

Děkuji za rady a reakce. Zde je také jeden zdroj stavby španělského modeláře a stejné stavebnice: http://www.youtube.com/watch?v=0IDW0v3H7tw podle kterého jsem kopíroval i řidiče a snažil se udělat trochu jinou zimu. Ta jeho zima a je to jistě borec mi připadala zvláštní, ale postup stavby celého modelu - pro mne super. Dále také použil stejný názvev tanku (černý) a místo plamenometu také dal kulomet a dal " věžičku". Vůbec jsem to neřešil, taky proč ani nevím (nyní ano) že to bylo jinak. Ale jsem za ty postupy a stavbu rád.

Pro mne byl při této stavbě boj na jiné úrovni. Zkoušel jsem věci poprvé viz. níže a poté teprve aplikoval na model.
kola postup - pokus.jpg
Zde jsem na 3 kolech v horní řadě, která jsem měl navíc zkoušel sníh. Jak je patrno první zleva je pokus křída, herkules a sádra( katastrofa), druhé z leva to samé, ale méně nakydané a třetí pouze křída a herkules.
Spodní řada je již aplikace třetího nejvíce podobného pokusu na kola, která přijdou na tank

Prostě stavím pro radost a pokud se model trochu povede mám chuť se zde o radost podělit! :paint:

Stavím vždy to co je v krabičce a doplňků dávám minimálně. Lepty sice občas, ale minimálně a podklady jsou v mém případě : a) krabička a návod, b) již hotový model zde na modelforu nebo na internetu. Chyby dělám a někdy mne moc mrzí! Bohužel obtisky se mi již vymstili na Mig-3, kdy jsem je flákl také ze stavebnice ](*,) a neměly mít černý lem. Vše již bylo hotovo a zalakováno a když mne na to kluci upozornili, mysle jsem, že mne trefí. Model sice pochválili, ale měli 100% pravdu a mne mrzelo, že jsem si to nezkontroloval. Nejsem a asi nebudu žádný dohledavač detailů. Bohužel předpokládám, že stavenice (jakákoliv) za 300 až 600 Kč má u vnitř to co tam má být. Zde z Vašich příspěvků je jasné, že tomu tak bohužel není vždy.

Ale stejně stavba mne bavila a užil jsem si jí. Nyní budu dělat jedno éro a pak zase techniku a už se moc těším.
IM
BP_Imelman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BP_Imelman » 23 úno 2013, 22:13

Matej Kavečko Paluda píše:Ad BP Imelman: za mňa dosť dobré, nenechaj sa odradiť a len stavaj a kľudne sa pýtaj ak budeš mať otázky ;-I

Děkuji a určitě až budu potřebovat ozvu se!! Jen nyní mi snad dorazí od Zvezdy YAK-3, ten zprzním a poté šupky kupky zase zvednu zde trošku adrenalinu. Dík. Petr
IM
BP_Imelman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 27 úno 2013, 12:37

Petr Hlaváček píše:měl by sis ujasnit pojmy,fašisti byli v itálii #-o ](*,)

Já myslím, že jde o společensky uznatelný pojem. Označení "fašisti" je běžné v dobové literatuře už od konce WWII. Navíc nejenom tam, používají jej běžně i oficiální kroniky ruských bojových jednotek ve svýh zápisech (originální kroniky z války), originální hlášení a nakonec i memoáry vydávané od konce války až do 70 let...
Dokonce byl malovaný za války i na trupy strojů ne?

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslavb » 27 úno 2013, 13:37

pozriem foto vidim lubi sa - velmi =D> uzivam si to - vobec neriesim pri tom ci ten napis ma byt cierny alebo biely - nozno okoloiduci najebani rusy mu to tam v noci len tak nacarbali s tym co mali po ruke....haha a dobre video ako inspiracia :) dik
Miroslavb

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky