Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

IS-2 růžový Zvezda 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: IS-2 růžový Zvezda 1/35

Příspěvekod Ondrous » 29 pro 2012, 09:42

#-o
Obrázek
Ondrous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 29 pro 2012, 09:46

:lol:
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 29 pro 2012, 10:05

pre mna je dolezitejsie, ze ked sa pozrem na model, viem o co sa jedna...

nepotrebujem riesit take pič....y, ci to autor stetcoval a ci je farba nariedena a ci je tam vidno wash. Autor modelu to zvladol výborne, vsetkým sa to paci len ty Hammer kvoli tomu nemozes spavat...
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Veg » 29 pro 2012, 19:55

Je dobře, že tu začínají emoce pracovat, prosím ale, respektujme své názory,... ale.... nikdy jsem nebyl při barvení tanku v Lešanech, takže jestli je po x nátěrech (nástřicích ? ) v tomto stavu v r. 2008, spíš to vypadá, že ho možná před lakováním i opískovali, či opálili starý lak ...nevím, ptal jsem se pouze hlídajících důchodců, ti o tom ví kulový...
Jinak z hlediska popisu mého lakování- surfacer 500, pak nástřik zelená Agama akryl- odstíny nevím- namíchávám si to dle citu z asi deseti odstínů včetně hnědého, pak lesklý lak Agama akryl, pak nástřik naředěného tmavě hnědého oleje UMTON do spár, umytí čistým UMTONEM, pak opět lesklý lak Agama akryl, pak namíchání růžové (docela problém),
pak lesklý lak, pak zase lehce nástřik naředěného tmavě hnědého oleje UMTON do spár, pak jsem to trochu umyl čistým UMTONEM, pak jsem dělal zesvětlení ploch i hran metodou suchého štětce, pak jsem domaloval mechové a rezavé skvrny, a nakonec matným lakem Agama fixace.
Používám na povrchovou úpravu z 99% acryl. Agama a oleje UMTON. Žádné washe ani žádná španělská škola, ani filtry MI NIC NEŘÍKAJÍ

Takže na to, že Hammer dělal 20 let policajta, se trefil jen napůl :-D - ale respektuji jeho názor, a o tom snad tohle forum je =D> a jsem happy
Naposledy upravil Jiří Veg dne 30 pro 2012, 11:08, celkově upraveno 2
Jiří Veg

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondrous » 29 pro 2012, 19:59

Tohle zní jako rozumný přístup. =D>
Mně se ten model prostě líbí, i když o technice vím kulový. A o španělský škole si můžu leda nechat zdát.
Obrázek
Ondrous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod misak58 » 29 pro 2012, 20:45

Když tank na pomníku odhalovali, byl natřený bronzovou barvou ! (Aby připomínal více bronzovou skulpturu než odstavenou vojenskou techniku) Posléze ale každý rok před květnovými oslavami dostal nový nástřik vojenskou zelenou. Jezdíval jsem koncem 70 let denně do Motola okolo , tak to vím přesně . Léta pečlivě zamaskovávali :-D sklo hledacího reflektoru , až se na to někdo jednou vyflák a nastřík ho celý zelenou . Někdy ke konci "zelené" kariéry sklo zase někdo očistil. Hammer má pravdu , Černý použil latex nebo něco takového, tank doslova opatlal barvou a zhruba 2/5 ho zůstaly zelené. Většinou okolo pojezdů a v různých hůře přístupných místech . Myslím že i spodek hlavně zůstal zelený. Moc už si nevzpomínám. myslím ale , že do druhého dne byl zase zelený, nejdéle do dvou dnů. Toho se ale chytila partička našich tehdejších špičkových politiků ( opět si nepamatuji, kdo to byl) jako dobrý způsob zviditelnit se a ukázat tu pravou svobodu v naší zemičce a ozřejmit, kdo že na tom má podíl , a po několika dnech opět kolektivně tank natřeli na růžovo. Učinili tak ale za denního světla a s dostatečným množstvím barvy , takže výsledek byl asi tak 95% . V Lešanech jsem byl x krát a napadlo mě zapátrat po historických vrstvách barvy, ale je tam už jenom růžová. Tank byl nepochybně opískován. Češi měli zájem postavit na pomník T 34 ale rusové prohlásili , že tam žádnej starej křáp dávat nebudou a darovali IS 2. Řidič který s tankem na podstavec vycouval byl gruzínec podobného jména jako ten ze seriálu 4 z tanku a pes. :-D

Jinak dost je toho o tomto tanku v tématu Pomníky s tanky v ČR a SR , viewtopic.php?f=2&t=17938&hilit=pomn%C3%ADky+s+tanky
Naposledy upravil misak58 dne 29 pro 2012, 21:25, celkově upraveno 5
misak58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 29 pro 2012, 21:03

Jiří Veg píše:
Takže na to, že Hammer dělal 20 let policajta, se trefil jen napůl :-D - ale respektuji jeho názor, a o tom snad tohle forum je =D> jsem happy

to mě jsou jeho názory tam kde opouští svíčková druhej den útroby....
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky