Připomínka: zkoušel jsi si někdy sednout tak, jak sedí ten Rus na tom rohu zadního čela? To by jsi seděl kyčlí na hraně, ani vodka by to nepřetlačila!!!! Nebo co tam dělá? Chystá se spadnout? Na to aby lezl nahoru má špatně ruce i sklon trupu, na to aby se tam takto udržel má špatně všechno.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Stavím od ukrajinské firmy UM1:72 letecký startovací vůz AS-2; je to vlastně rám na nákladním autě GAZ AAA. Není mi ale jasné, jakou barvou natřít dno korby. Bočnice mají být olivově zelené, byly tedy kovové. Japonský startovací vůz Toyota GB (Hasegawa) - ten má jasně naznačené, že dno korby je dřevěné. Naše Praga V3S měla v ČSLA pro přepravu vojska taky dřevěné dno, ale jak GAZ AAA - to mi není jasné (Zdeněk Hanzal má dno korby na modelu zelené). Dost dobře totiž nepředpokládám, že Rusové by v polovině 30. let měli kovové dno takového náklaďáku. Může mi s tím někdo pomoct???
Na internetu je hodně obrázků, míň autentických fotografií GAZu AAA. To co jsem našel, vypadá, že dno tvořily dřevěné fošny, nebo dokonce že i bočnice byly dřevěné.
Přílohy
Na obrázku to vypadá, že dno korby tvoří dřevěné fošny...
Z postaveného modelu je možné, že i bočnice byly dřevěné.
Letecký spoštěč AS-2 určitě neměl kovové bočnice, ale stejně jako dno korby, přední a zadní čelo, byly bočnice dřevěné - složené z prken s obvyklým kováním... Rám vozidla s nárazníkem, nápravami, chladičem, motorem a disky kol (a před válkou i s blatníky) byl černý, vše ostatní bylo zelené. Pokud jde o detaily a zbarvení, doporučím Ti Igore návod třeba odsud: https://www.super-hobby.cz/products/Sov ... Truck.html Startér s jeho nosným rámem a "chodníčky" bude opět zelený...
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
a děkuju, Greenbarone, za přesné informace. Já jsem to skoro i tušil - tedy o té "drevněruské technologii", ale potřeboval jsem to od někoho kompetentního potvrdit, protože techniku běžně nestavím, ale letadla. A ta barevná schémata mi taky pomůžou...
Je to americká licence Fordu AAA, proto třeba ta černá na rámu, nápravách, náraznících, kolech atd. Není zač, rádo se stalo.
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...