Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

sd.kfz 251/22 "Pakwagen" 1/35 AFV Club

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: sd.kfz 251/22 "Pakwagen" 1/35 AFV Club

Příspěvekod 606_hayes » 07 srp 2014, 13:55

dakujem vsetkym za slova chvaly ak kritiky
to jan pavlik: vdaka, model som sa snazil najist si nejaky na nete ale moc fotiek tychto pakwagenov som nenasiel, mozno som len zle hladal neviem. Je to stale model, na ktorom som sa ucil rozne postupy a zaroven tym ze to bolo vozidlo ktorych bolo vyrobenych malo som si trocha dovolil aj sedy kanon. co sa tyka polohy zaveru kanonu, to je moja chyba, nedomyslel som to, nabuduce si uz dam na to lepsi pozor, vdaka za upozornenie.
co sa tyka vlastnej invencie, este stale mi chyba urcita vlastna kreativnost, musim nad tym pracovat.

drziaky zbrani som si netrufol urobit, pracu s plechmi este dobre neovladam.

drevo na zbraniach som robil nasledovne:
1) ako zaklad pouzijem vacsinou sedivu tamiya
2) natrem to zakladnym odtienom vallejo model color (bud Iraq sand, alebo mix podla oka new wood alebo old wood zo sady pancer aces)
3) domalujem ciernou co ma byt neskor kovove
4)leskly lak sidolux, este troska lepsi by bol asi nejaky satin ale ja ten od vallejo neviem dobre striekat takze olejovka sa mi do neho zazere a uz sa mi s tym tak dobre nepracuje.
5) olejovou farbou narobim bodky po zbrani, najcastejisie pouzivam raw umber alebo burnt umber podla toho aky chcem mat odtien farby,
6) farbu zacinam roztierat molitanom alebo hubkou na riady v smere vytvarania struktury dreva, ked som s nahrubo vysledkom spokojny, necham to kludne pol dna zaschnut
7) jemnym plochym stetcom doupravujem hrube prechody, vacsinou len uhladzujem celu zbran tym stetcom,
8 ) nasledne som celu zbran zalakoval lakom: lak bol 50:50 sidolux a satin od vallejo, a cele to zriedene asi 1:2 az 1:3 v prospech riedidla
9) kovovy pigment pouzijem na kovove casti zbrani

co sa tyka lavice v interiery, tam vacsinou pouzivam ako zakladovku rozne svele odtiene od iraq sand, cez rozne biege farby, jednoducho bezova, pieskova, mierne hneda, kazdu dosku inym odtienom tak aby to aspon trocha bolo realne, a nasledne opat olejovkami ale snazim sa o este jemnejisu pracu tak aby tu strukturu skoro az nebolo vidiet

rovnkym postupom som vytvaral napriklad ja podlahu na dalsom vozidle sd.kfz 3/4 ambulance, kde som ale olejove farby na dany zaklad doslova rozotrel a ptom povtieral nerovnomerne do nenalakovaneho podkladu vallejo farieb

ak sa mi podari skusim vytvorit nejaky clanok do sekcie jak na to, buduci tyzden ked si pozicam makro objektiv aby som to mohol nafotit
Přílohy
IMG_6466.jpg
Chceš zdravý rozum? Dám ti svůj, Bůh ví, že ho nepoužívám
viewtopic.php?f=57&t=115467
viewtopic.php?f=7&t=106183
viewtopic.php?f=6&t=109830
viewtopic.php?f=7&t=96254
606_hayes

• Odpovědět s citací

Re: sd.kfz 251/22 "Pakwagen" 1/35 AFV Club

Příspěvekod Marder » 07 srp 2014, 19:47

Tak to pak prdni sem: viewtopic.php?f=19&t=14114&hilit=barva+d%C5%99eva
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky