Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KV-2 1/48 Hobbyboss

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: KV-2 1/48 Hobbyboss

Příspěvekod Jaroslav K » 14 říj 2012, 10:50

Nápis na boku věže je jen sranda od výrobce, není na to jediná fotka.
http://mechcorps.rkka.ru/files/kv2/kv2.htm
Jaroslav K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Sýkora » 14 říj 2012, 13:17

No tak ak by som sa predsalen rozhodol ho niekde zobrať tak ten napis na pravej strane zastriekam a hotovo :)
Peter Sýkora

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 14 říj 2012, 20:03

vykašli se na to , investuj raději čas a um do dalších kousků. Podle toho co píšeš to ve vytríně prach nepobouří ne? :-D
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Sýkora » 14 říj 2012, 22:06

tak mam tam este T-34/76 od HB tiez tato verzia sa mi pači uplne naj zo vsetkych t-34 a v stavebnici je aj motor takže ju chcem spravit s otvorenym motorom a zamakať na tom predsalen to moze byt o niečo este lepsie kedze v technike sa stale zaučam :)
Peter Sýkora

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Nečas » 15 říj 2012, 12:50

Ahoj. Písnu ti tu pár svých postřehů, kterých jsem si všiml. Je to jen můj názor na to, jak co udělat. :-k Takže pokud máš tank do své vytrínky, tak se s nápisem netrap, postav ho tak, aby byla vidět jen strana se správným nápisem. Vyjádřím se spíše j patině. Moc se mi líbí odřeniny a také decentní rez. Na dalším modelu bych ale vylepšil koncovky výfuků a to tak, že bych na ně aplikoval větší paletu rezavých odstínů. Takto jsou moc "ploché". Také vnitřky výfuků by měli býti od plynů černé. Stečený prach. Na věži se mi to líbí a pěkně to rozbíjí povrch, ale docela nepřirozené mi to připadá na schránkách a blatnících. Na schránkách máš vrchní vodorovnou plochu hodně čistou a na šikmích plochách vík máš ty stečeniny moc intenzívní. Dle mého nepřirozené k intenzitě zaprášení ostatních ploch tanku. Na vodorovných plochách blatníků by měl býti prach spíše ve formě usazených skvrn než ve formě stečenin. Zablácení. Rozmístnění, barevnost i intenzita se mi líbí, ale máš na podvozku mezi blátem příliš čistá místa. Já před nanášením bláta na modelu znázorním pistolí na podvozku zaprášení. Pokud stroj projede terénem, aby měl na sobě tak velké nánosy bláta, tak na něm nenajdeš kousek čisté kamuflážní barvy. A pokud větší kus bláta z podvozku upadne v důsledku jeho váhy nebo schnutí, tak opět ta plocha nebude čistá, ale alespoň ušpiněná.
Tak snad ti mé postřehy pomůžou při tvé další práci na dalších modelech. Tento model už nech tak jak je. Alespoň budeš mít za pár let vzpomínku, jak jsi stavěl modely tenkrát a jak si se ve svém stavění zdokonaloval.
Jinak na první pohled je tvé KVčko dost povedené a líbivé. =D> Přeji ti mnoho úspěchů ve tvé další práci.
Kdo umí, ten umí. Já jen čumím.
Pavel Nečas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Sýkora » 15 říj 2012, 13:36

Dik za postrehy, ja sa urcite snazim tieto veci stale zlepšovať no niektore detaily kde ako stekalo a odpadavalo blato a podobne mi este sem tam ujdu, predsa len pri lietadlach sa to nerieši a pri technike uz na to treba mysliet ak chce clovek dosiahnut ozaj realny vzhlad, budem sa snazit to nabuduce premakať viac aj do týchto detailov urcite dik za upozorenie [-o<
Peter Sýkora

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Iryn » 24 říj 2012, 05:01

Vypadá to dobře, ale také mi se nelíbí ty vyfuky. Zkus s nimi něco ještě udělat. Jinak =D>
Jiří Jan
http://apolo.koprivnice.org
Iryn

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robo 'Sic' Komlóši » 25 říj 2012, 13:15

Veľmi pekne spravená "opacha", to tónovanie a celkový dojem z rozbitia povrchu je fantastický =D> ;-I

Myslím, že rady chalanov aby si to už nechal tak, stoja za uváženie a radšej tých pár postrehov už rieš na ďalších modeloch..
Na každý trik a fintu ktorú som postupne objavil, som prišiel vždy len vďaka nejakému omylu.
Robo 'Sic' Komlóši

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Sýkora » 25 říj 2012, 15:54

Ja som sa rozhodol ze to necham tak, vo vytrine je otočený druhou stranou :D na take veci si uz urcite chcem dať pozor ja som hlavne rad ze sa paci myslel som ze to dopadne horsie... umna je to tak ze clovek nieco opravuje a spravi este horsie alebo pokazi niečo dalsie preto to radsej necham tak a ked budem robit dalsie kusky tak si dam pozor a prepracujem lepsie...
Peter Sýkora

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky