Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Od Vickerse po T-26

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Od Vickerse po T-26

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 15 říj 2011, 11:04

Pripájam sa ku gratulantom :-D ......jednak, že si si vybral veľmi zaujímavú verziu T-26 a konečný efekt v diorámke na mňa pôsobí veľmi príjemne a živo, takže =D>
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 15 říj 2011, 13:29

Jan Pavlik píše:Myslím, že zásoby máš... :lol: Pokud se povedou jako toto, tak to bude paráda. =D>

Myslím, že víš od koho.. :lol: Doufám, že další se mi povedou ještě lépe.
lenert2 píše:Vidím že jsi se dal taky na seriovou výrobu.Je to hezký kousek a poved se

Díky. Příště ale už po jednom. Těch koleček a článkáčů je habakůk :?
RomanV píše:Moc pěkný =D> normálně mám chuť si taky jednoho střihnout :)

Díky Romane. Chvála od tebe potěší :) . Klidně si střihni. Těch verzí na Vickersově podvozku jsou mraky. Všechny asi nikdy nepostavím :(
Matej Kavečko Paluda píše:Pripájam sa ku gratulantom :-D ......jednak, že si si vybral veľmi zaujímavú verziu T-26 a konečný efekt v diorámke na mňa pôsobí veľmi príjemne a živo, takže =D>

Díky Matěji. Mně jenom mrzí, že jsem tu fotku opuštěného tanku podle které jsem to dělal nenašel už při stavbě. Poškozený blatník a otevřené poklopy by tomu daly ještě lepší atmosféru.
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jaroslav K » 15 říj 2011, 17:30

Moc pěkné a těším se na další. =D> =D> Taky jich tu několik mam, snad se na ně někdy dostane. Budeš dělat i 7TP?
Jaroslav K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Mynář » 15 říj 2011, 17:35

Nahlédl jsem do skladiště a vytáhl jednu T-26, zkusím zase nějakou ekrnírovanou. Trochu jinou verzi než je tahle .

T-26 zatravněná dioráma.jpg

Milan Mynář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 15 říj 2011, 19:01

Jak už jsem psal v "rozestavěno": Máš to pěkné a už se těším na další kousky. Ale - kdy bude zase nějaká moderna?
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 15 říj 2011, 21:10

Musím uznať, že je to fakt krásna práca! Výborne zvládnuté zatrávnenie podložky, ktoré dodáva modelu super atmosféru a tiež decentné, ale dobre zvládnuté napatinovanie modelu... Je to fakt pecka!

BTW, tento typ som si chcel spraviť v 35ke zo starej Maquette v poľnej dielni, ako na ňu práve privárajú tie panciere :-D
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 15 říj 2011, 21:51

Jaroslav K píše:Moc pěkné a těším se na další. =D> =D> Taky jich tu několik mam, snad se na ně někdy dostane. Budeš dělat i 7TP?

Díky Jardo. Původně jsem měl v plánu jenom verze T-26, ale budou i další odnože tanku Vickers Mk.E. 7TP určitě a hlavně verze tahače 7CP :P a samozřejmě Vickers A,B.
Milan Mynář píše:Nahlédl jsem do skladiště a vytáhl jednu T-26, zkusím zase nějakou ekrnírovanou. Trochu jinou verzi než je tahle .

Určitě zkus. Omylem jsem objednal 45mm kanon od RB v pětatřicetině, tak jestli ho chceš, pošlu ti ho dopisem. Těším se a budu sledovat
Dave píše:Jak už jsem psal v "rozestavěno": Máš to pěkné a už se těším na další kousky. Ale - kdy bude zase nějaká moderna?

Neboj se Dave, už se na ní pracuje 8)
Black Goat píše:Musím uznať, že je to fakt krásna práca! Výborne zvládnuté zatrávnenie podložky, ktoré dodáva modelu super atmosféru a tiež decentné, ale dobre zvládnuté napatinovanie modelu... Je to fakt pecka!

BTW, tento typ som si chcel spraviť v 35ke zo starej Maquette v poľnej dielni, ako na ňu práve privárajú tie panciere :-D

Děkuju za chválu Martine :oops: . Od tebe jsem ji teda vůbec nečekal. Teď sleduju stavbu tvojeho KVčka, abych mohl opisovat ten zimní nátěr. Chystám se na sovětské T-26 a finské Vickerse ze Zimní války.
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Mynář » 16 říj 2011, 06:34

Možná sem na tohle fórum nějaký pracovní postup hodím, ač nerad, fórum, se za ten rok co jsem tu nebyl hodně změnilo. Konec konců není v případě nějkých problémů složíté požádat administátora o smazání příspěvku. Moje postupy nejsou nic moc ,takové slepovánky starého lepiče.

viewtopic.php?f=75&t=17268&st=0&sk=t&sd=a&start=30
viewtopic.php?f=88&t=23470
Milan Mynář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luban » 18 říj 2011, 08:11

Moc pěkně se na to kouká, jen je opravdu škoda, že to hned na první pohled nevypadá jako opuštěný tank po boji. Jinak super, těším se na pokračování.
Jinak dotaz ohledně figurky. Můžeš prosím napsat barvy s odstínem jaké si použil? Díky.
Právě na stole: PzKpfw III Ausf.F (Attack), PzKpfw III Ausf.H (Attack), PzKpfw III Ausf.L (Revell), PzKpfw III Ausf.M (Revell)
Luban

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 18 říj 2011, 12:09

Luban píše:Moc pěkně se na to kouká, jen je opravdu škoda, že to hned na první pohled nevypadá jako opuštěný tank po boji. Jinak super, těším se na pokračování.
Jinak dotaz ohledně figurky. Můžeš prosím napsat barvy s odstínem jaké si použil? Díky.

Díky Lubane :) . Ja jsem už psal, foto podle terého jsem nakonec dělal scénku, jsem našel až když byl model postavený a nabarvený. Měli být otevřené poklopy a poničený blatník. To by teprve bylo to pravé ořechové.
Na figurku jsem od oka míchal Tamiye a stínoval světlejšími odstíny. Černá, bílá, modrá, sv.šedá a myslím že i trocu olive drab. A jelikož jsem německou pěchotu nestudoval tak se mi povedlo převrátit barvy uniformy :?
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jindřich Bernt » 18 říj 2011, 18:48

Přidávám do chlívku jednu svoji, teda jestli můžu.Je to T 26 Twin Turret, Um 1/72, prototyp s jiným kanonem. Ještě bych našel doma i nějaké jiné, které teprve čekají na stavbu...
Ta Tvoje je samo parádní, strom je Tvůj výtvor? =D> =D> =D>
Přílohy
014.JPG
Hotovo:
viewtopic.php?f=80&t=33211
viewtopic.php?f=7&t=33241
Jindřich Bernt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 18 říj 2011, 22:41

Jindřich Bernt píše:Přidávám do chlívku jednu svoji, teda jestli můžu.Je to T 26 Twin Turret, Um 1/72, prototyp s jiným kanonem. Ještě bych našel doma i nějaké jiné, které teprve čekají na stavbu...
Ta Tvoje je samo parádní, strom je Tvůj výtvor? =D> =D> =D>

Ahoj Jindro. Přidávat může každý :wink: . Ta tvoje je k sežrání :P :P . Tu stavebnici mám taky doma a našel jsem pěknou kamo na kulometnou verzi, u ní bych si na hadech vyzkoušel patinátory od Agamy.
T-26.jpg

Je jenom škoda, že UM ani Mirage neřeší kola časných a pozdějších verzí :( Stromek jsem kdysi koupil u nás na nádraží za pár kaček a trošku jsem ho dobarvil. Akorát si nepamatuju výrobce, ale byl z ČR.
Těším se na další verze od Tebe a ať se stavby daří.
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jindřich Bernt » 19 říj 2011, 18:49

Díky, dej si bacha až budeš dělat hady patinátorem, je možný, že po zalakování o odstín ta zelená ztmavne. Já používám suché křídy a tmavne to jedna báseň...Patinátory na tom budou možná stejně. :)
Hotovo:
viewtopic.php?f=80&t=33211
viewtopic.php?f=7&t=33241
Jindřich Bernt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 19 říj 2011, 23:05

Jindro díky za info [-o< .
Druhý kousek. Stavebnice T-26/BT-2, UM k.č.405. Je to zřejmě vymyšlená kombinace podvozku T-26 s věží z kanónové BT-2. Nikde jsem nenašel žádný důkaz existence tohoto hybrida. Asi UM a Mirage chtěli vytěžit ze svých stavebnic maximum :-k . Každopádně je taky možné, že v obleženém Leningradě montovali na hotové podvozky vše co bylo po ruce. Doplněna pouze hlaveň od RB. Barvy Tamiya, chemie Mig, figurky CMK a Zvezda, zbytek samodomo. Samozřejmně jsem to zazdil blátem :evil: , za což se všem co očekávali pěkný model...omlouvám.
Přílohy
DSCN3606.JPG
DSCN3608.JPG
DSCN3611.JPG
DSCN3613.JPG
DSCN3614.JPG
DSCN3615.JPG
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 22 říj 2011, 20:11

Ahoj pekný kúsok, blato je zaujímavé ale trocha mi kazí dojem ten moc bieli sneh po jeho okolí a aj absencia snehu na pásoch pojazdoch a tak ale inak pohodička
https://www.facebook.com/Diorama-172-by ... 849632105/
Adi3

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky