Leo je môj naj tank s moderny takže proste bomba vyzerá fakt k svetu inak ak by si ma chcel potešiť tak sprav aj Leopard 2A4 ten je môj milášek . Späť k modelu
Jo, výrobca je HB. Tamka robí len základú verziu, toto je up-armored verzia DK, čo používajú Dáni. Preto som aj písal, že to šlo do seba ťažko, u Tamky by sa niečo také nemohlo stať. Asi najhoršie bolo spasovať prídavné panciere na veži, ktoré pribudli na verzii A5. Takisto gumové pásy zo stavebnice sú absolútne nepoužiteľné a lepty v krabici tiež nie sú žiadna sláva. Kanón ani nehovorím, tak komplikovaný tvar by dokonale nevytmelil ani čak noris. Doplnky som si nekúpil teda len preto, aby som bol ťažký čávo, ale preto, lebo ich táto stavebnica naozaj potrebuje. A určite by zniesla ruku šikovnejšieho modelára, ako som ja. Preto tento model neodporúčam začiatočníkom ani nikomu, kto chce len pohodovú stavbu z krabičky. To radšej Tamku.
Inak verzia 2A4 je podľa mňa zasa asi najškaredší moderný tank
BTW. časom určite ešte "zazrkadlím" spätné zrkadlá pomocou zrkadlovej fólie
Tak tú by sme si mohli raz strihnúť, len by si na mňa musel fakt čakať, lebo vieš, T-72 + pásy + kanón + lepty + odmínovač KMT-7... no... to vidím tak na riadne bohatého Ježiška
V predu mi to trocha narusaju tie steceniny,ale inak Leo vyzera super Takze mozem len A dufam,ze dalsia moderna bude T-62 od trumpety.Tam bude treba dokupit iba pasy
Dík Roman, vpredu sa mi nepáči stečenina, ktorú som potiahol z toho krúžku na pancieri, ostatné mi prídu celkom ok, ale aj tak ďakujem za názor, nabudúce si budem pri tom dávať viac pozor Inak tomu ver, že ďalšia bude T-62. Len neviem, prečo by bolo treba nové pásy? Veď v stavebnici sú článkové a raz za čas mi obyčajné článkače neuškodia
Samozřejmě vynikající práce ,předloha a kamo je super,Dánové jsou k sežrání.Pořád mi tam něco chybělo a je to podložka ,na tom bílém pozadí je to bláto moc kontrastní.Těším se ,že jí doděláš. Jinak gratulace ohromná.
Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch: ďakujem ti, som rád, že sa ti model páči. Som rád, že som ťa nesklamal, keď si bol zvedavý na moderný tank v mojom podaní. Žiaľ, u mňa podložka určite nehrozí - jednak ich robiť neviem, zaberajú veľa času (a pri ich tvorbe sa mi po stole rozmnožia všemožné materiály, ktoré nie a nie upratať: hlina, statická tráva, sádra...), model na takejto podložke zaberie v priemere dvojnásobok miesta vo vitríne a predovšetkým, podľa môjho skromného názoru podložka odpútava 50% divákovej pozornosti od samotného subjektu, čili modelu. Nevedel by som ani príliš dobre zjednotiť farbu podložky s tou nerealistickou hrou odtieňov bahna na tanku a pásoch, hoci po kúpe modelu som uvažoval, že kus hlineného terénu s hlbokými brázdami po pásoch by bol zaujímavý, ale všetky vyššie uvedené dôvody hovorili proti nemu. Jediné, čo vyrobím, bude strohý plastový blok nastriekaný lesklou čiernou farbou, na ktorom bude model stáť.
A ešte k T-62: uvidím, čo dovolia financie, ak by sa dalo, určite by som k nej zobral Friuly, alebo aspoň Modelkasteny. Akékoľvek funkčné pásy sa patinujú omnoho ľahšie ako zlepené články a vyzerajú reálnejšie, pretože si samy vytvoria previsy a hlavne aj po ich zablatení je na nich stále vidno funkčné medzery medzi jednotlivými článkami, z ktorých sa ich manipuláciou modelové bahno vyláme a ktoré na plastových zaleje aj to najjemnejšie lepidlo.
Foto tej merkavy vyzerá ako model, ktorý je nastriekaný v červenohnedej základovej farbe A výraz borca schovaného za guľometom je stobodový: "na čo, ku*va, čumíš??"
Tak ten je fakt úžasnej ! Gratuluju, smekám, jen tak dál Jen bych se chtěl zeptat sem začátečník... čím je dělané to bláto a to jedno výraznější kolo ? Děkuju za odpověď
Tak se taky přidávám s pochvalou. Je to sice na mně trochu moc zabahněné, ale tak zase jsi k tomu měl důvod, jak píšeš. Povrchovka věže se mi hodně líbí. Ale hlavně - je to leoprd, jeden z nejhezčích tanků na světě. Té podložky se neboj, není to tak těžké, jak to vypadá a pokud použiješ minimalistickou techniku Honzy Pavlíka, všechny tvé argumenty proti máš vyřešené. Každopádně to model hodně oživuje. Ale teď už se hlavně těším na tu 62-ku. Doufám, že budeme moct sledovat stavbu. Taky už si na ni nějaký čas sbírám podklady. Jen mám problém se sháněním modelu a doplňků. O pár let jsem asi zaspal...
Corus: ktoré koleso považuješ za výraznejšie? Pretože odlíšených je viacero kolies... Dave: Diki moc. Rýchlopodložky nie sú podľa mňa šťastná voľba, sám som už Honzovi písal, že jeho modely by vyzerali omnoho lepšie na holom dreve. A myslím si, že Leopard vyzerá lepšie na estetickej nerušivej čiernej podložke ako na obyčajnej placke posypanej trávou Je to proste tak, preto podložky nerobievam... viem, že dokážu modelu veľmi pomôcť, ale človek sa s nimi musí naozaj vyhrať a v tom prípade by tvorba podložky trvala zhruba toľko, čo aj samotného modelu... Keď vyrobím plastovú podložku, môžem hodiť foto, ako s ňou model vyzerá...
Jednoducho terénové podložky nie sú moja šálka čaju... žiaľ, je to tak, možno je to aj trošku škoda, ale nič s tým nenarobím