Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ferda od Trumpetky 1:72

AFV gallery
Odeslat odpověď

Jak se Vám model líbí? (jako ve škole)

1 (výborné)
1
6%
1 (výborné)
1
6%
2
4
22%
2
4
22%
3
2
11%
3
2
11%
4
2
11%
4
2
11%
5 (běž raději kopat zemáky)
0
Žádná hlasování
5 (běž raději kopat zemáky)
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 18

• Odpovědět s citací

Re: Ferda od Trumpetky 1:72

Příspěvekod eso rimmer » 17 lis 2020, 20:41

V klidu, já to beru tak, že každý názor mně může pomoci posunout dál. Určitě zdejší komenty neberu tak, že by mě někdo chtěl urazit nebo se nějak povyšoval. Jak chci jen aby mně ostatní řekli to co autorova slepota nevidí. (:)
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mikuláš » 17 lis 2020, 21:05

eso rimmer píše:Našel jsem si tu jednotku na valka.cz, že bojovala v Itálií,jestli i konkrétně tento stroj si však nejsem jistý, nenašel jsem tam. Chápu že historická přesnost je důležitá, ale obecně raději více modelařím, než se hrabu v archívech. Živím se hlavou a už tak v odborné literatuře ležím pořád. Tak jsem rád, že taky můžu v rámci odpočinku něco tvořit rukama. Drátků jsem si vědom, ale psal jsem, že stavba z krabičky. DObře příště je tam přidám. CO jsem sondoval jiné stavby tak je to tak půl na půl kdo je má a kdo ne.

To bylo jako reakce na argument jednotkou a nasazením a snaha o uvedení na pravou míru, né jako že máš vědět a znát všechno. (:) Ferdinandi holt začali a skončili u Kurska, dál to byly jen Elefanty. Ale já bych to taky nevěděl nemít ho (Elefanta) teď rozestavěnýho ve čtvrtce. :wink:

Že je to míněno jako krabička jsem přehlédl, pardon, moje chyba.
In process - viewtopic.php?f=58&t=143367&start=60#p2690819
Mikuláš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eso rimmer » 17 lis 2020, 21:07

V pořádku. Moje chyba, že jsem si o tom více nezjistil, kde všude tenhle stroj bojoval. Přitom na panzernetu je ta historie ferdinandů pěkně popsána. Podle dostupných informací stroj bojoval v Kursku a pokud neskončil tam, tak ještě mohl bojovat na jižní Ukrajině. Bohužel nevím jestli pak pokračoval dále přestavbou v lednu 44 v Rakousku na elefanta.
Naposledy upravil eso rimmer dne 18 lis 2020, 02:44, celkově upraveno 2
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pabloz1975 » 17 lis 2020, 21:55

rudovlas píše:
pabloz1975 píše:Za mě paráda, když někoho baví modelařina a nedělá to na profi bázi, je to parádní věc. A ten model se ti moc povedl. Nedej na řeči o kovových hlavních a o spojích. Hlavní je že zě těší to co děláš. Nedej si to zkazit.

Tak to už je moc :grin: opravdu konflikty nevyhledavam, ale když už si zmínil to co sem tady napsal, tak zareaguju. Nikdo to tady Esovi nekazí a nesnaží se to znechutit, dehonestovat. Zeptal se, dostal odpovědi, názory jiných. A určitě to nebere jako hejt. Ty si tady každým svým dalším příspěvkem děláš "dobrý jméno" a ne opravdu tady nejsme všichni profici, právě naopak a právě taky že nás to baví.. bože, jo a s tou kovovou hlavní... koukni na toho svýho Churchilla, abys věděl proč je lepší tam dát kovovou hlaveň tyvoe :wink: na závěr jen teda doufám že to číslo za tvoji přezdívkou není ročník narození, protože to by pak bylo ještě horší než sem si myslel :lol: sorry Eso M:-)

:-D :D :) :-D
pabloz1975

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 18 lis 2020, 07:47

Chyby ti boli už vyššie spomenuté.... Ja by som ešte pridal jednu technickú...
Roztrhnutý pás: ten by na 99% ozubené hnacie koleso vpredu stiahlo čiže by bolo zrolované pod ním a neostal by tak ako si to naznačil ty keďže tank ak je v pohybe má zotrvačnosť aj po roztrhnutí pásu ešte ide daľej dopredu kedže uzubené koleso si má čo podávať(pás) a šofér by to zistil až po tom čo by stratil trakciu na jednej strane že tam nastal akýsi problém....
https://www.facebook.com/Diorama-172-by ... 849632105/
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom.Vrabec » 18 lis 2020, 09:57

Čus, dvaasedmdesátky já vůbec, kluci jako Michal a Jindra tady v tomto mají můj hluboký respekt fakt...myslím, že ti celkem jasně, přátelsky a konstruktivně shrnuli chyby a jsem rád, že to bereš správně - protože se chceš někam posunout...jo a s fotkama moc na detail trpím kolikrát taky :lol:
Ty gumáky jsou někdy běs, prohýbá se to při vypnutí, na pravém zadním kole se zdá trochu "vyzutý" - ale jinak cením, že je máš poctivě nalepené na vršcích kol, což leckdo u gumáků nezvládne aj na pětatřicetině. Zašpinění podvozku v kombinaci s oreznutím se mi líbí nejvíc...těším se na další kousky (ideálně v "tej našej" 1:35) ;-I
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eso rimmer » 18 lis 2020, 11:41

To spíše bylo myšleno že pás posádka sama pás rozdělala. Je mi jasné, že kdy by se pás roztrhnul, tak by to takto asi neskončilo. Kdo ví jak to vlastně bylo (:) ...

Adi3 píše:Chyby ti boli už vyššie spomenuté.... Ja by som ešte pridal jednu technickú...
Roztrhnutý pás: ten by na 99% ozubené hnacie koleso vpredu stiahlo čiže by bolo zrolované pod ním a neostal by tak ako si to naznačil ty keďže tank ak je v pohybe má zotrvačnosť aj po roztrhnutí pásu ešte ide daľej dopredu kedže uzubené koleso si má čo podávať(pás) a šofér by to zistil až po tom čo by stratil trakciu na jednej strane že tam nastal akýsi problém....

seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eso rimmer » 18 lis 2020, 11:44

Díky, díky... Šak ten podvozek s pásy zabral více času než zbytek modelu 8-)
Nahoře to šlo přilepit celkem dobře sekunďákem,občas se jen sloupla barva, tak sem pak musel znovu lepit.
Jen dodělám malou pumičku v 1:72 a už objednávám pásy a hlaveň na Stuga 1:35, na kteréhož se již velice těším.

Tom.Vrabec píše:Čus, dvaasedmdesátky já vůbec, kluci jako Michal a Jindra tady v tomto mají můj hluboký respekt fakt...myslím, že ti celkem jasně, přátelsky a konstruktivně shrnuli chyby a jsem rád, že to bereš správně - protože se chceš někam posunout...jo a s fotkama moc na detail trpím kolikrát taky :lol:
Ty gumáky jsou někdy běs, prohýbá se to při vypnutí, na pravém zadním kole se zdá trochu "vyzutý" - ale jinak cením, že je máš poctivě nalepené na vršcích kol, což leckdo u gumáků nezvládne aj na pětatřicetině. Zašpinění podvozku v kombinaci s oreznutím se mi líbí nejvíc...těším se na další kousky (ideálně v "tej našej" 1:35) ;-I

Naposledy upravil eso rimmer dne 18 lis 2020, 17:03, celkově upraveno 1
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 18 lis 2020, 14:59

eso rimmer píše:To spíše bylo myšleno že pás posádka sama pás rozdělala. Je mi jasné, že kdy by se pás roztrhnul, tak by to takto asi neskončilo. Kdo ví jak to vlastně bylo (:) ...

Adi3 píše:Chyby ti boli už vyššie spomenuté.... Ja by som ešte pridal jednu technickú...

neviem ako si myslel tú poslednú vetu ale existuje také nepísané pravidlo jedná sa to skor o sekciu diorámy ale dá sa implementovať aj na hoci akú techniku alebo lietadlo... Ak autor modelu musí vysvetlovať divákovi (modelárom) svoj zámer prečo je to tak a ako to myslel znamená to, že svoju víziu nepreniesol dostatočne dobre a zretelne do svojej práce... K dobrej dioráme alebo technike stačí nadpis/ názov a všetko je jasné
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eso rimmer » 18 lis 2020, 17:07

Tak chápu, že to pro někoho může být nekonveční. Je to prostě krátce opuštěný ferdi s roztrženým(rozpojeným pásem), nechť si každý vybere variantu. Což není nic nerealistického, co by se nemohlo stát. Vzhledem k poloze pásu jde spíše o rozpojený pás. Nevím co víc k tom ještě dodávat. Chápu, že v dioramě by to vyniklo více, ale stavět dio nebylo v plánu v tomhle měřítku. Nechť si každý domyslí sám co to má znamenat. Taková malá hra s divákem. Jako vysvětlovat, proč má model rozpojený pás mi připadně už absurdní. Nic bych v tom nehledal, jen jsem trochu experimentoval a chtěl jsem vidět, jak to bude takhle vypadat a působit. Žádnou hlubokou myšlenku v tom prosím nikdo nehledejte.
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 18 lis 2020, 19:57

Neboj nebudem v tom hľadať nič...
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eso rimmer » 18 lis 2020, 21:09

V klidu,jsem se jen trochu rozohnil, nic ve zlém. :crazy: :)
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Rollo Šorm » 19 lis 2020, 20:00

Pro porovnání. Cvaknuto jen na mobil. Ferda a Elefant. Stavěno v době, kdy to byla novinka (asi tak 15 let zpátky). Krásně je vidět plastové pásy (netuším, proč tam nyní mají gumáky) a na pohodu 211 obtisk. A stříkáno tuším Tamkou FX 60 a ředěno tenkrát odhaduji S6006 :-) Patina olejovky Umton. Práce stín, světlo jsem tenkrát neřešil. Proč to dávám? Jen aby jsi viděl, co udělá světlá/tmavší barva. Tuším že na druhém tanku je plechový zimerit od asi Poláků? Part? To jsem děla pozdě ovlivněn módou stékanců, odřenin a stínování a prostě se mě nepovedl. Dneska bych ho dělal jinak. Ne tak agresivně. Už to tu padl, někdy méně je víc. Hlavně aby tě lepení bavilo a o tom to má být. I po 30 letech modelaření se pořád mám co učit a jsou tu kolegové, kteří mě dohánějí do stavů vzít vše ve skříni a zapálit to, když vidím, co jsou v 72 schopni spáchat. Tím myslím, že při pohledu na moje modely si příjdu jak břídil :-)))
Přílohy
IMG_20201119_194100.jpg
IMG_20201119_194013.jpg
Michal Rollo Šorm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eso rimmer » 19 lis 2020, 20:26

Chuť spálit co jsem doposud vyrobil mám občas taky. Pak si ale řeknu: jen to nech ať vidíš progres v čase. Pokud třeba za dva roky zjistím, že mé modely vypadají po dvou letech stejně jako předtím, tak seznám že dělám něco špatně a vrátím se raději ke svým starším koníčkům: Harley a detektoring :-D. Fotky jsou pěkný, ale máš je trochu přesvícený, takže ten efekt zesvětlení trochu zaniká, ale pointu jsem pochopil. ;-I Abych to vysvětlil, v té krabičce jsou jak gumáky tak i plastové články. Já jsem ale záměrně dělal gumáky, protože jsem je hodně patinoval a měl obavy že u skládaných pásu by to tak dobře nešlo. Opak je pravdou, sice se dobře stříkaly natažené, ale pak se stejně začaly loupat. Tohle jako koníček mě sic baví, ale mám ambice se zlepšovat, asi jako každý jiný. Nakolik mi to půjde se uvidí.... Nespokojím se stávající úrovní, a to je myslím dobře. Jak říkal již Rimmer v červeném trpaslíkovi: Výš jen výš tam já mířím (:)
Naposledy upravil eso rimmer dne 19 lis 2020, 21:04, celkově upraveno 1
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Rollo Šorm » 19 lis 2020, 20:42

Hezky jsi to napsal a proto si zasloužíš jeden extra dlouhý důstojnický pozdrav #-o
Michal Rollo Šorm

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky