Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sd.Kfz. 231 AFV 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Sd.Kfz. 231 AFV 1/35

Příspěvekod Fachman » 04 led 2020, 22:05

Tak si to pozváral trochu nahrubo...je tam toho,aspoň to bude lepšie držať pokope :wink: ...pekná robota, celé je to pekné a vyvážené =D>
Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 05 led 2020, 06:27

Hrozno píše:Pekny model ale ako strojar mam este dva postrehy:
1. K zvarom - ak dobre vidim na vezi v predu vpravo (z predneho pohladu) je zvar vedeny cez diel ktory bol v reale prinitovany az po zvarani (aspon podla reliefu veze). Detail, ale mne strojarovi to kole oko.
2. Natocenie kolies - tento stroj ma zatacanie symetricke (1 a 4 naprava musi byt rovnako a 2 a 3 tiez), 1 a 4 musia by viac natocene ako 2 a 3. najlepsie je si to nakreslit na papier a nasledne podla toho natocit kolesa. Vsetky kolmice od kolies sa musia stretnut v jednom bode. K tomu treba zistit min. polomer otacania realneho vozidla aby to nebolo prehnane. Treba pozriet foto v reale s natocenymi kolesami, ja som nasiel iba v muzeu ale velmi som nehladal.

Psal jsem komentáře nad tebou, že kola nejsou ve finální poloze, že to budu štelovat. Ale i tak si myslím, že kolo 1 a 4 mám natočeny cca stejně, stejně tak 2a3 a stejně tak 1a4 víc než 2a3. Ale ještě to doladím s tím počítám. Díky za postřeh.
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod j_j1987 » 05 led 2020, 15:50

Někteří lidi, včetně Tebe, by měli sepsat knihu na téma "Dokonalé modely bez airbrushe" :) osobně jsem došel bez AB do taktiky, stříkací tmel Tamiya /suřík/ a na to 2x vrstva více naředěné a dlouuuuho míchané Humbollky /kocoury nebyly skoro vůbec vidět/, dále jsem modely stříkal Dunkelgelb TS 3 Tamiya Sprayem. Ohledně svárů by bylo lepší použít jiný způsob a to vytáhnout si z plastového rámečku tenkou "nit" přiložit, potřít Tamiya řídkým lepidlem /tmavší zelené/ a skalpelem nařezat, postup opakovat dokud nebudeš spokojen. Viz. Hakl ;)
Přílohy
hakl.jpg
j_j1987

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom.Vrabec » 07 led 2020, 09:02

Aha, David dlouho potichu a teď se vyloupne s tímhle :o Fakt krásný kousek; no ty sváry už asi moc brousit nebudeš, snad jenom bys je možná lehce mohl utlumit štětcem (potlačit ten "kovově housenkový" vzhled)... Na sváry z nitě bych asi neměl gule ani ruky, ale Martin "NightShift" Kováč v některém videu na YT pěkně ukazuje, jak je dělá z tmelu...a Radim je s touhle technikou taky kouzelník ;-I
Jinak zase obdivuju tvou práci se spreji a štětcem, su zvědavý, jak ti to půjde s pistolí. Dobrý postřeh od Jury s tou podkovou a figurka velitele naprostá pecka =D>
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 07 led 2020, 12:13

Díky všem za slova uznání, za tipy a postřehy. Díky že jste mi ty sváry daly sežrat, bez vašich reakcí bych si totiž mohl myslet, že jsou v pořádku a příště bych to posral znovu.
David Andrýsek

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky