Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

tank churchill

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

tank churchill

Příspěvekod petrikFC » 10 říj 2011, 13:13

zdravim,rozhodol som sa sem dat tank churchill ,ktory som dokoncil asi pred pol rokom..je asi od academy,presne si nepamatam,velmi dobra stavebnica,stal asi 22 eur..je to moj piaty model celkovo,farbil som ho vodovkami od rewell,wash od ak interactive...nalepky mi striebría,uz ale do toho sprtat nejdem...myslim ze tento tank medzi modelarmi nie je oblubeny,ja ale chcem mat vsetky typy tankov z druhej svetovej..kludne kritizujte ,hladajte chyby,poradte,budem sa tesit.-)
Přílohy
DSC03261.JPG
DSC03254.JPG
DSC03245.JPG
DSC03248.JPG
DSC03250.JPG
DSC03226.JPG
petrikFC

• Odpovědět s citací

Re: tank churchill

Příspěvekod kajda64 » 10 říj 2011, 14:56

Nejsem "tankista" kritizovat a hledat chyby nebudu, nedělám to nikdy, protože i já jsem chybující a nešikovný, nikdo není dokonalý (sorry mr. Krampol :-D )maximálně poradím, pokud vím. Mě osobně se to moc líbí.
Moje modely :bad:
Karel Švejda - věčný patlal ...
http://mojetechnika.blogspot.cz/
kajda64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pravý modelár » 10 říj 2011, 15:03

mne sa tiež velmi páči .... =D> =D> len to lano sa tam nehodí...... [-( noooo tak to maš co robit ak chceš mat všetky tanky..... :)
"Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty"
George S. Patton
pravý modelár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrikFC » 10 říj 2011, 15:50

ani mne sa to lano nepaci tam,ale churchilli to tam mavali upevnene..aj v stavebnici to tak malo byt.. :( a som rad ze sa vam paci :-D
petrikFC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pravý modelár » 10 říj 2011, 17:25

ale ved to lano predsa len niečo váži nemôže sa tak vznášat.... :) :)
Přílohy
1200.jpg
"Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty"
George S. Patton
pravý modelár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrikFC » 10 říj 2011, 19:16

viem ze śa lano nemoze len tak vznasat,ale pracoval som s tym co mi stavebnica dala,nie je to dragon...co by si tam dal ty?? ako by si to urobil?? porad 8-)
petrikFC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Armor » 11 říj 2011, 00:45

Prostá fyzika. pánové... [-X - to lano je povětšinou dost silný spletenec velmi tuhých ocelových prutů. Je spíše nesnadné ho "zlomit" do oblouku, než donutit k levitaci. Zkuste nakolik se vám vlastní vahou ohne například kytarová struna.
Armor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 11 říj 2011, 02:30

Tak na piaty model to je slusne.Pravy modelar ma s tym lanom pravdu.Je to sice detail,no detaily model vylepsuju.Ak chces nadalej lepit tanky,tak sa daju kupit krasne lana na techniku v mierke 1:35 a tie sa daju pekne tvarovat.Ale toto uz nechaj tak.Skoda by bola prerabat a este by si si moho narobit viac roboty.No a pre Armor mam odkaz.Fyzika je vec jedna a ako to bolo na tanku je vec druha.Najskor je lepsie sa presvedcit a potom pisat.Prikladam dve fotky ktore to za mna povedia lepsie. Tak drzim palce s dalsim modelom. :)
Přílohy
churchill-tank.jpg
0406-A-3.jpg
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 11 říj 2011, 06:59

Než se tu dlouze dohadovat o fyzice a za chvíli snad i chemii, stačí prostě a stručně konstatovat že nad poklopem byl háček, na kterém lano viselo a ten na modelu chybí. Toť vše.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 11 říj 2011, 07:02

Model od Tamky je starý, možná (skoro určitě) starší než PetrikFC, měl mít motorek a tomu odpovídají tehdejší technologie a kvalita detailů a to, kolik jich chybí. Dá se na něm dodělat spousta věcí a pak to k něčemu vypadá, viz třeba: viewtopic.php?f=7&t=45581&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=Churchill

Lano je upevněno (viz obrázek - oka na čepech se závlačkou, "korýtko" nad bočním vstupním otvorem a háček pod předním dolním rohem boxu fitrů vzduchu) a kanystry na zadních blatnících taky nejsou jen tak položeny "na poličkách".
Ale když jsme u těch chybějících detailů, kams ztratil "hříbek" ventilátoru na věži, jsou tam po něm jen dvě díry... a v modelu je. Příště dej model do "Rozestavěno", začni tím, že si pohledáš podklady, radilů se najde dost a doufám, že nejenom přes barvení... Než se do něčeho pustíš, podívej se tady po fóru (vyhledáváním), jestli to už někdo nestavěl a koukni se, jak na to šel on...

Chlapi, je to jeho pátý model, ještě pořád se soustřeďuje na to, aby to postavil podle návodu, zřejmě nemá jiné podklady, jejich hledáním před stavbou se prostě (doufám, že zatím) nezdržuje a nějaké vylepšování ho zatím nezajímá...
Že si všímá nedostatků na modelech jiných, to je něco jiného - a je dobře, že si všímá. Člověk nestihne udělat všechny chyby, aby se z nich poučil - proto se učí z chyb těch druhých.
Přílohy
Churchill page 04.jpg
Jeden obrázek za 10 minut kecání vydá...
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 11 říj 2011, 07:37

:-& Mě se Čerčil lílbí jakejkoli,model je velmi slušný. =D> =D>
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kajda64 » 11 říj 2011, 14:48

Nóóó, pokud chceš stavět všechny tanky z války, musím se tě zeptat : "Ty máš elixír mládí nebo pilulky proti stárnutí?" :grin: :grin:
To tě teda čeká hora modelaření. Já v tvým věku bych se zaměřil buď na jeden stát nebo třeba země Osy a nebo na třídu tanků.. střední, těžký.... Při vší úctě, fandim ti ale myslím, že je to nad možnosti jednoho lidskýho života. Přeju ti hodně radosti a pěkných modelů jako je tenhle ;-I
Moje modely :bad:
Karel Švejda - věčný patlal ...
http://mojetechnika.blogspot.cz/
kajda64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrikFC » 11 říj 2011, 18:48

kajda64 píše:Nóóó, pokud chceš stavět všechny tanky z války, musím se tě zeptat : "Ty máš elixír mládí nebo pilulky proti stárnutí?" :grin: :grin:
To tě teda čeká hora modelaření. Já v tvým věku bych se zaměřil buď na jeden stát nebo třeba země Osy a nebo na třídu tanků.. střední, těžký.... Při vší úctě, fandim ti ale myslím, že je to nad možnosti jednoho lidskýho života. Přeju ti hodně radosti a pěkných modelů jako je tenhle ;-I

myslim ze sa to da,myslel śom tanky z druhej svetovej vojny.. tanky,nie samohybne dela ,hufnice... uz teraz ich mam 8... a samozrejme najznamejsie tanky ,nie prototypy atd.. vsak napr nemecko:pz1,pz2,pz3,pz4,panther,tiger,king tiger...dost.-) ziadny maus alebo panther 2 tam nemusi byt... myslis fakt ze to nejde???
petrikFC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrikFC » 11 říj 2011, 18:52

greenbaron píše:Model od Tamky je starý, možná (skoro určitě) starší než PetrikFC, měl mít motorek a tomu odpovídají tehdejší technologie a kvalita detailů a to, kolik jich chybí. Dá se na něm dodělat spousta věcí a pak to k něčemu vypadá, viz třeba: viewtopic.php?f=7&t=45581&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=Churchill

Lano je upevněno (viz obrázek - oka na čepech se závlačkou, "korýtko" nad bočním vstupním otvorem a háček pod předním dolním rohem boxu fitrů vzduchu) a kanystry na zadních blatnících taky nejsou jen tak položeny "na poličkách".
Ale když jsme u těch chybějících detailů, kams ztratil "hříbek" ventilátoru na věži, jsou tam po něm jen dvě díry... a v modelu je. Příště dej model do "Rozestavěno", začni tím, že si pohledáš podklady, radilů se najde dost a doufám, že nejenom přes barvení... Než se do něčeho pustíš, podívej se tady po fóru (vyhledáváním), jestli to už někdo nestavěl a koukni se, jak na to šel on...

Chlapi, je to jeho pátý model, ještě pořád se soustřeďuje na to, aby to postavil podle návodu, zřejmě nemá jiné podklady, jejich hledáním před stavbou se prostě (doufám, že zatím) nezdržuje a nějaké vylepšování ho zatím nezajímá...
Že si všímá nedostatků na modelech jiných, to je něco jiného - a je dobře, že si všímá. Člověk nestihne udělat všechny chyby, aby se z nich poučil - proto se učí z chyb těch druhých.

ano mas uplnu pravdu,vystihol si ma.-) a neviem co myslis_hříbek" ventilátoru na věži...???
petrikFC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 11 říj 2011, 19:46

Tomuto sa hovorí "hríbik ventilátora"...
Přílohy
Churchill page 04.jpg
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky