Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pz II Ausf. F, Tamiya, 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Pz II Ausf. F, Tamiya, 1/35

Příspěvekod eso rimmer » 10 říj 2019, 14:13

Zdravím modeláře,
S opatrností bych rád ukázal mou poslední stavbu. Krabičková záležitost pro radost do vitríny, větší ambice nemám. Na to jaký je to prcek, tak mě stál docela dost času a nervů.
Když vidím ty chyby, mám nutkání rozmáčknout ho na placku ranou pěstí, vysypat do koše a jít koupit stejnou krabičku a dát se do toho znovu. Jenže jak se znám, koupil bych si dvě úplně jiné krabičky a anabáze by jen pokračovala :-D . Takže radši nic.
Za komentáře i negativní, budu rád.
A pořád bojuji s fotkami, zkouším různá světla, uhly, nastavení foťáku, ale nedaří se. Naživo je ten model vždy trochu jiný než na fotce.

Obrázek
full foto

Obrázek
full foto 2

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil eso rimmer dne 16 říj 2019, 04:44, celkově upraveno 14
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Re: Pz II Ausf. F, Tamiya, 1/35

Příspěvekod eso rimmer » 11 říj 2019, 13:54

To je ten model tak špatný, že raději nikdo nepíše? :oops:
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 11 říj 2019, 14:25

zkus to nafotit s jiným pozadím, které bude mít výrazně jinou barvu nez je kamuflář, bude se na to líp koukat... zkus použíz buď bílou nebo černou...
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 11 říj 2019, 14:30

a k modelu jen na rychlo: zuby hnacího kola by měly být vyleštěny (odřeny) do barvy kovu, stejně tak jako vnitřní strana vodicích zubů u pásů a styčná plocha mezi pásy a pojedovými koly

jinak se mi ten model líbí :-)
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eso rimmer » 11 říj 2019, 15:33

Tchert píše:a k modelu jen na rychlo: zuby hnacího kola by měly být vyleštěny (odřeny) do barvy kovu, stejně tak jako vnitřní strana vodicích zubů u pásů a styčná plocha mezi pásy a pojedovými koly

jinak se mi ten model líbí :-)

Díky za názor. Nad tím jsem trochu laboroval, jsem si toho oleštění vědom. Je to natřeno odstínem tmavého kovu. Jak se ukazuje není to úplně to pravé. Příště to vezmu něčím více lesklým.

Co se týče barvy pozadí, myslím si (jen můj názor), že tmavší je opravdu lepší než třeba bílá, jen to chce ale umět více s foťákem.
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 11 říj 2019, 21:24

hlavně by to měla být jiná barva od barvy kamufláže, aby model s pozadím nesplývaly...
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eso rimmer » 11 říj 2019, 21:51

Tchert píše:hlavně by to měla být jiná barva od barvy kamufláže, aby model s pozadím nesplývaly...

Zkusím nad tím popřemýšlet. Tapeta je hnědá, kamo je dark yellow, viz poslední foto. Je to opravdu jen o světle, rukou, a foťáku. Jednou na to příjdu. :wink:
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarda malý » 11 říj 2019, 21:58

Zkusil bych černý pozadí. Na bílým to asi moc nevynikne. A nezapomenout nastavit na foťáku bílou, pak by to mohlo být ok.
Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.
jarda malý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eso rimmer » 11 říj 2019, 22:00

jarda malý píše:Zkusil bych černý pozadí. Na bílým to asi moc nevynikne. A nezapomenout nastavit na foťáku bílou, pak by to mohlo být ok.

O té černé jsem v papírnictví hodně přemýšlel, nakonec jsem vybral hnědý papír. Chtěl jsem šedou, tu neměli. Příště dám šedou, nebo spíše černou. Má něco do sebe černá je dobrá. Korekci bílé jsem nenastavil, přiznávám, školácká chyba.

Jinak co máš v podpisu, schvaluji. ;-I
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TRY » 12 říj 2019, 10:17

Ten model je celkem fajn... Na hnací zuby a vodící patky zkus vzít obyčejnou hodně měkkou tužku, nebo tuhu nastrouhanou na šmirglu. To je věc, která jde doplnit víceméně vždycky i ex post. Osobně mi pak mnohem víc vadí třeba provedení světla, zřejmě imitované jen barvou, které je špatně už od začátku, od samotného technického postupu. Nicméně píšu spíš z důvodu dojmu, že přestáváme být modeláři a stáváme se majiteli fotoateliérů. Na fotce, kde někdo prezentuje model si prohlížím detaily modelu, a je mi úplně šumafuk jestli vidím neoleštěné zuby na pozadí bílém, černém, nebo béžově hnědém. Jistě... kontrastní pozadí svůj význam samozřejmě má: ale přecejen modelu neděláme reklamní billboard... A kromě toho, nakonec i v téhle souvislosti by možná bylo lepší věc prezentovat v jejím běžném prostředí (tedy právě pouštně pískovém pozadí), než přirozenou podobu - o níž by se snad měl modelář snažit především - neustále nějak překrucovat nejrůznějšími "...ingy" jen proto, aby někde něco vyniklo víc, než v reálu. Když se na modelu nějaký detail přirozeně ztrácí, tak ho klidně nechám ztrácet. Snažím se přece o reálný vzhled, ne o filmové kulisy.
TRY

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarda malý » 12 říj 2019, 11:56

Jo, ta barva pozadí je asi věc názoru. Blbý nasvícení už okecat nejde... Myslím že odpovídající prezentace je součástí modelu, kór když si autor žádá komentáře... Z těch fotek toho prostě moc vidět není, proto není moc co psát k provedení...
jarda malý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eso rimmer » 12 říj 2019, 16:06

Ty světlomety jsem opravdu odflákl, to neodkecám. Říkal jsem si, že na dalším modelu už je udělám pořádně, odvrtám, strčím nějakou žárovku a i sklíčko vyrobím. Tak nějak se učím postupně. Fotoateliér mně taky moc nebaví, ale špatnou fotkou lze i dobrý model zazdít, naopak to bohužel nefunguje. :o

TRY píše:Ten model je celkem fajn... Na hnací zuby a vodící patky zkus vzít obyčejnou hodně měkkou tužku, nebo tuhu nastrouhanou na šmirglu. To je věc, která jde doplnit víceméně vždycky i ex post. Osobně mi pak mnohem víc vadí třeba provedení světla, zřejmě imitované jen barvou, které je špatně už od začátku, od samotného technického postupu. Nicméně píšu spíš z důvodu dojmu, že přestáváme být modeláři a stáváme se majiteli fotoateliérů. Na fotce, kde někdo prezentuje model si prohlížím detaily modelu, a je mi úplně šumafuk jestli vidím neoleštěné zuby na pozadí bílém, černém, nebo béžově hnědém. Jistě... kontrastní pozadí svůj význam samozřejmě má: ale přecejen modelu neděláme reklamní billboard... A kromě toho, nakonec i v téhle souvislosti by možná bylo lepší věc prezentovat v jejím běžném prostředí (tedy právě pouštně pískovém pozadí), než přirozenou podobu - o níž by se snad měl modelář snažit především - neustále nějak překrucovat nejrůznějšími "...ingy" jen proto, aby někde něco vyniklo víc, než v reálu. Když se na modelu nějaký detail přirozeně ztrácí, tak ho klidně nechám ztrácet. Snažím se přece o reálný vzhled, ne o filmové kulisy.

Naposledy upravil eso rimmer dne 16 říj 2019, 11:51, celkově upraveno 1
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eso rimmer » 12 říj 2019, 16:10

Fotky jsou sice tmavé, ale já osobně na nich vidím dost. Připadá mi, že tady na fóru je spoustu jiných modelů nafocených tak, že jde na nich vidět mnohem méně. Každopádně více světla by neuškodilo, to uznávám.

jarda malý píše:Jo, ta barva pozadí je asi věc názoru. Blbý nasvícení už okecat nejde... Myslím že odpovídající prezentace je součástí modelu, kór když si autor žádá komentáře... Z těch fotek toho prostě moc vidět není, proto není moc co psát k provedení...

seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarda malý » 12 říj 2019, 17:34

Více světla z více stran... Mě trvalo roky než jsem se naučil fotit tak aby se mi to líbilo a i tak to jde i líp... Jde jen o světlo, pozadí a nastavení foťáku+lehčí korekce v nějakém grafickém editoru. I sebelepší model srazí nekvalitní fotky...
jarda malý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jura Kohoutek » 12 říj 2019, 18:42

TRY píše:Ten model je celkem fajn... Na hnací zuby a vodící patky zkus vzít obyčejnou hodně měkkou tužku, nebo tuhu nastrouhanou na šmirglu. To je věc, která jde doplnit víceméně vždycky i ex post. Osobně mi pak mnohem víc vadí třeba provedení světla, zřejmě imitované jen barvou, které je špatně už od začátku, od samotného technického postupu. Nicméně píšu spíš z důvodu dojmu, že přestáváme být modeláři a stáváme se majiteli fotoateliérů. Na fotce, kde někdo prezentuje model si prohlížím detaily modelu, a je mi úplně šumafuk jestli vidím neoleštěné zuby na pozadí bílém, černém, nebo béžově hnědém. Jistě... kontrastní pozadí svůj význam samozřejmě má: ale přecejen modelu neděláme reklamní billboard... A kromě toho, nakonec i v téhle souvislosti by možná bylo lepší věc prezentovat v jejím běžném prostředí (tedy právě pouštně pískovém pozadí), než přirozenou podobu - o níž by se snad měl modelář snažit především - neustále nějak překrucovat nejrůznějšími "...ingy" jen proto, aby někde něco vyniklo víc, než v reálu. Když se na modelu nějaký detail přirozeně ztrácí, tak ho klidně nechám ztrácet. Snažím se přece o reálný vzhled, ne o filmové kulisy.

Tak nějak ... asi... má vypadat model od modeláře. A já k.o.k.o.t jsem si koupil zrcadlovku.
https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=118715&p=2086068#p2086068
Jura Kohoutek

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky