Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KV-1E Tamyia 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

KV-1E Tamyia 1/35

Příspěvekod havros_l » 27 úno 2018, 14:13

Zdravím kolegy modeláře,
ve vitríně jsem měl starou stavbu KV-1 od Tamky. Stavěl jsem to tak před 15ti lety. Je to docela pěkný model a tak jsem ho aktualizoval. Přestříkal, udělal modulaci povrchu, patinoval a udělal podložku. Chtěl jsem si odzkoušet přípravky k patinaci od Sírahobby. Tekutý prach, pastu zemina a pigment zemina. Postupoval jsem dle popisu v knize "Průvodce světem plastikového modeláře", kde je práce s tím popsaná a jsou tam rady k zablácení a opotřebení. S výrobky jsem opravdu spokojen. Tekutý prach je super, musí se tedy hlídat jako wash, ale udělá to parádní základ. Pastou jsem ztvárnil větší nánosy u kol a prachem nanešeným "na sucho" jsem doladil přechody. Mokré bláto jsem udělal olejovou barvou Ubmra ředěnou S6006. Leštěný kov je od kovového pigmentu Uschi van der Rosten. Je to drahá malá krabička, ale kvalita pigmentu je obrovská a stačí jen malé množství, má perfektní krytí a skoro neubývá.

nové foto
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

staré foto
4.jpg

2.jpg

Naposledy upravil havros_l dne 06 bře 2018, 14:25, celkově upraveno 1
havros_l

• Odpovědět s citací

Re: KV-1E Tamyia 1/35

Příspěvekod Tomáš Žalčík » 27 úno 2018, 15:35

než stavět takhle tak raději vůbec nestavět...
Tomáš Žalčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 27 úno 2018, 16:15

Není nad konstruktivní kritiku....
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fachman » 27 úno 2018, 16:15

Tomáš Žalčík píše:než stavět takhle tak raději vůbec nestavět...

Tak ja si myslím, že to vôbec nie je zlé :wink: , zato Tvoju prácu som ešte nevidel ...
PS: Keby sa ľudia riadili touto inteligentnou radou, nestaval by dnes nikto...lebo len stavaním sa človek zlepšuje
Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lahita Imrich » 27 úno 2018, 16:19

Neviem ako si vysvetliť túto tvoju poznámku. Za mňa je to postavené pekne a aj patina. Osobne sa mi ale nepáči tá malá podložka. Veľa zdaru do ďalších projektov.
[url=20933939_10203643802013100_702260371489961673_o.jpg[/url]
Lahita Imrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Tureček » 27 úno 2018, 17:14

Nevím jak ostatním, krom prostřední fotky mám ostatní dost rozmazané ale i na té jedné vypadá Káwéčko dost dobře a líbí se mi.Podložka i povrchovka modelu působí opravdově. Dost nerealisticky mi připadá jen ten elektrický sloup, vyrobený z nějakého klacíku. Osobně bych se přiklonil k jeho výrobě z dřevěné násadky levného školního štětce, kterých je na trhu velké množství různých délek a průměrů. Pokud jsou lakované stačí obrousit a přidat matice uchycení na betonovou patku. I tak palec nahoru.
Naposledy upravil Pavel Tureček dne 27 úno 2018, 19:39, celkově upraveno 1
Pavel Tureček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 27 úno 2018, 18:08

Dovolil bych si souhlasit s Pavlem Turečkem. Tank vypadá dost dobře, povrchovka dobrá, takhle nějak by mohl vypadat v létě 1942. Jediný co mě trochu tahá za oči je prověšení pásů, ale předpokládám, že jde o historickou relikvii s vinylovými pásy a s těmi lze těžko vykouzlit něco víc. Podložka je jaká je, asi by si to zasloužilo větší, ale nemůžu si pomoct a vidím tam jistou disproporci mezi sloupem a tankem. Konkrétně ta betonová patka mi vzhledem k tanku připadá dost vysoká a robustní. Navíc si nejsem jistý, jestli v té době nebylo v SSSR spíš častější použití sloupů bez patek. Určitě by prospělo kdyby z toho sloupu visel nějaký utržený drát. Ale jinak za mě dobrý 8-)

P.S. Ty fotky jsou při zvětšení dost strašný.
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 27 úno 2018, 20:27

Vypadá to dobře, jestli ses k tomu vrátil po x letech a tohle je prvotina. Ale ty fotky... :bad:
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cafeman » 27 úno 2018, 22:57

Uz len prerabat uz hotovy model chce obrovsku chut do modelarcenia. No a ruku na srdce,pametate na svoje zaciatky ? Mne sa nepaci ani tank ani podlozka,ale davam ;-I za odhodlanie. A ten dalsi co postavi,bude fajn. Verim tomu.
cafeman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jazon64 » 28 úno 2018, 11:15

Ja neviem ale okrem blbych fotiek moc na tom modely nevidím a to malo co hej vôbec nie je katastrofa. Ani neviem co by som konstruktivne vytkol aby to pre autora malo zmysel, snáď na stycne plochy pasov by som použil grafit, ale možno tam je len na tých zltych fotkach detaily ništ moc.
jazon64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Mládek » 28 úno 2018, 18:49

Fotky KO,model OK.
Jarda Mládek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 02 bře 2018, 20:44

Nepiš sem,když máš na žíle,koukal sem na tvoje tři přízpěvky,a sereš se do letadel... :o
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 03 bře 2018, 01:42

Já si dovolím trochu upravit ten 1.hyperkritický příspěvek: "než fotit takhle tak raději vůbec nefotit..." Ale berte to jako nadsázku :white:
Je škoda takto špatně nafotit jinak vcelku pěkný model, chtělo by to nafotit znovu.....ostré a větší fotky....a bude to OK.
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havros_l » 06 bře 2018, 14:47

Zdravím kolegové,
chápu, fotky se nedaří. Hold fotím většinou po ránu a to je ještě tma. Dávám konečně novější foto. Tak snad toho bude vidět více. Slibuji, že se budu snažit více.... respektive snad už bude v 6 ráno více vidět :-D

Chtěl bych poděkovat za komentáře, rady a nápady. Vážím si vašeho času a chuti mi pomoci zlepšit nebo dotáhnou lépe model.

1) Sloup je z klacíku, štětec mě nenapadl. Super. Nemohl jsem si vybavit co jsem to ještě chtěl dodělat..... ano drátky na sloup a matici na upevnění :-D :D . Zapracuji. Betonová patka - ruku na srdce, vzal jsem to od oka a je pravda, že by tam asi být neměla. To mě nenapadlo.

2) Dělám na modely "malé" podložky (no popravdě je prostě velký tank :) ) Líbí se mi "japonský" styl, kdy jsou podložky malé a děj je hodně nahustěn. Krom toho bydlím v paneláku.... No do "králíkárny se toho prostě moc nevleze... :grin:

3) Prověšení pásů jsem lépe nedal... jsou to plastový Tamyiáky. Zkoušel jsem vteřiňákem lepit pás na kladky a dotlačovat štětcem... no moc se to nepovedlo... S tím bohužel už nehnu. Ale díky na dalších se budu snažit více.

4) Grafit je na pásech i kolech. Nedaří se mi to lépe nafotit. Používám od Uschi van der Rosten a je fakt parádní.

Jestli jste to dočetli až sem, tak Vám ještě jednou děkuji. Stavím pro radost, nevím jestli ze mě dokáže vypadnout něco lepšího (:) každopádně děkuji, že máte snahu mě posunout dál a máte chuť konstruktivně hodnotit můj výtvor. Takže jak říkáme s kamarádem, PATLY, PATLY !!
havros_l

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Tureček » 06 bře 2018, 18:40

Ty nové fotky už jsou jiné kafe. I po zvětšení ostré, paráda. Jak už jsem výš napsal modelu a podložce se dá těžko něco vytknout, jsou pěkné. A k tomu sloupu, nikdy jsem moc po takových detailech moc nepátral, musím ale uznat že jsem se mýlil. V SSSR bylo možné asi všechno. Trošku jsem nahlídnul do archivu, nemusel jsem ani dlouho hledat a ty křivé sloupy byly docela běžné.(přikládám pro ilustraci foto které není jediné, našel jsem jich hodně dokonce to na některých vypadá jako by to ani nebyl sloup ale jen rostlý strom zbavený větví a osazený isolátory.) Zkrátka široká matička Rus země neomezených možností kde je možné cokoli. Jo a ta betonová patka - Přímo jsem ji neobjevil ,jen nějaké zapuštěné ocelové úhelníky ke kterým jsou sloupy přichycené. To ale vůbec neznamená že se ta betonová patka nemohla vyskytovat.
0_14bf1c_b3d89bcf_L.jpg
tady nějaká patka je ale není jasné jestli jde o beton nebo něco jako kolejový pražec z tvrdého dřeva

Přílohy
0_14be02_52c969a0_L.jpg
a tenhle sloup má do roviny taky hodně daleko
Pavel Tureček

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky