Čus, já zesvětluji 72 skoro 1:1 kamuflážní - bílá (nebo jiná hodně světlá barva). Neboj se toho, akorát si to vždy vyzkoušej nejdřív s malým množstvím, je tu riziko, že ztratíš " podstatu barvy ". S molitanovou houbičkou se dají dělat docela slušně vypadající odřeniny i v tomto měřítku. Chce to hustou barvu a samo nejdřív si to vyzkoušet někde vedle, než s tím půjdeš na model. Jinak stavba dobrá, příště zesvětli barvy, trochu lepší odřeniny a bude to OK.
Chtělo by to k hodnocení především lepší fotky. V odkazech co jsem ti posílal bys tento stroj našel na fotkách i v barevném schématu. Dragon je špičková stavebnice, přesto by to chtělo vylepšit nějaké detaily jako oka třeba z drátku. Nástřik sice není moc vidět, ale na první stříkaný model to ujde.Časem vychytáš ředění barvy a tlaku atd. O odřeninách ti už psali....kdyžtak je zkoušej na nějakém starém vraku. V Jak na to je popsáno několik postupů a třeba síra, dával postup do své stavby ISU 152, tak se těch postupů snaž držet a zkoušej to. Ty pytle model docela dost zazdily, včetně té bedny a pásu. Je sice hezké, že sis je zkusil, ale není to ono a na tenhle německej tank nepatří. Jinak zatim asi nejlepší kus co jsem od tebe viděl....
Tak taky děkuji, na těch odřeninách se snažím pracovat. K tomu postupu: Když jsem lepil korbu dohromady, vyskytl se mi tady problém s nepřesností jednoho dílu, tak jsem musel vymyslet něco, co by to zamaskovalo a napadly mně pytle s pískem. Je pravda že by mohly být lepší, ale já asi lepší nedovedu. Taky jsem nenašel fotku tohoto stroje s pytli na korbě, ale berme to jako vylepšení posádkou.