Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

BMP - 2, Shanghai Dragon 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

BMP - 2, Shanghai Dragon 1/35

Příspěvekod MBT » 01 bře 2010, 18:30

Zdravím páni,
tak a teraz trochu moderny východnej proveniencie. Vidím že medzi rozostavanými modelmi sú aj dve BMP - 2 ( od romanb76 a Petra Zavackého), tak so uviedol aj túto moju. Model som dokončil koncom min. roku, je to taká oddychovka z krabičky popri mojich skrečoch. Stavbe sa obaja venujú dosť podrobne, takže ja len pridám že všetky BVP-2 zrejme vychádzajú z pôvodých foriem ITALERI. Staval som Italerku, aj Dragon či Shanghai Dragon, Zvezdu som len videl a myslím že Revell bude prebalená Zvezda.
Ja som robil vozidlo našej ASR, takže som musel mierne upraviť vežu. Tá v stavebnici predstavuje nejakú ruskú verziu, sú na nej znázornené pláty prídavného pancierovania. Niektorý z kolegov, myslím že to bol romanb76 si toho tiež všimol. Aj tú chybu s umiestnením strelišťa na pravej strane korby na motorovom priestore. Potom som upravil zadné dvere, ktoré sú v stavebnici nejaké moc členité. Pridal som plachtu, brvno, a nejaké drobnejšie nepatrné úpravy, s ktorými vás nebudem zaťažovať. Tak a tu je - BVP - 2 v štandartnej kamuflážnej schéme ASR:

P4142654.jpg

P4142658.jpg

P4142656.jpg

P4142659.jpg

P4142662.jpg

P4142664.jpg

MBT

• Odpovědět s citací

Re: BMP - 2, Shanghai Dragon 1/35

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 01 bře 2010, 20:23

Az teraz som si toto Tvoje BVP-2 vsimol :) Hodnotit detaily pri tak velkych odlisnostiach od realu :agrh: je asi zbytocne.Hlavne ked islo o krabicku a oddychovku od Tvojich super skrecov :-D Akurat mi do oci udrelo umiestnenie znaku,ktore by malo byt viac v predu.No mozno to takto niekde maju,takze akoby som nic nepovedal.Patinou si vystihol realny stroj,kedze nase stroje su v zachovalom stave.Akurat tak podvozok a kolesa sa nevyhli skrabancom.Ani farba nebyva nejaka vytahana,takze pre modelara su vozidla armady SR na patinu a skrabance dost nevhodne :( Mozno vo VVP Lest,ked sa natierali a maskovali vodou zmyvatelnymi farbami :-k .Rad by som videl takto urobeny model 8) Inak u mna velmi pekne =D> Uz aby aj to moje bolo v galerii :(
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peetee28 » 01 bře 2010, 20:24

ahoj celkom pekny model. =D> =D> =D> s tou vežou maš pravdu, čo je v krabici to je veža 2D čo u nas na slovensku nie je, čo som ešte všimol, to je, strielna chemika je priliš dopredu posunuté. a bočné plaváky sa namontuju len vtedy ked mašinka ide na plavby alebo na ukážky,inač sa jazí bez tých.
Přílohy
DSC01389.JPG
DSCF1921.JPG
toto je klassicka veža
bmp2eay_1.jpg
toto je bvp 2D
peetee28

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MBT » 02 bře 2010, 22:31

Dík za postrehy,
romanb76, spomínaš veľké odlišnosti od realu, čo máš na mysli? Okolo BVP chodím dosť často, ale priznám sa, neporovnával som rozmery, tvarovo sa mi stavebnica celkom podobá. Okrem už spomenutých detailov je tu ešte prechod od spodku korby hore do špica, kde na skutočnej mašine to ide pekne plynulo radiusom hore, zatiaľ čo v stavebnici sú dva zlomy. Ale ja som to neupravoval, nezdalo sa mi to až tak viditeľné. Tie znaky, no, máš pravdu, väčšina vozov ich má vpredu, skoro pri špici. Ale nie všetky, videl som aj také, čo ich mali viac vzadu. Asi ako sa podarilo vojakom nalepiť. Pripúšťam, možno nie až tak vzadu, ako som urobil ja.
peetee28, áno, máš pravdu, armáda si blatníky šetrí. Takže keď nemusí, tak ich nechávajú zhodené, príp. nahodia kadejaké náhrady z gumy, ako vidieť na obrázku. Ale mne tam tie blatníky opticky pasujú, je to jeden z prvkov ktorý robí BVP-2 "bévépéčkom". Inak pekný model na fotke, to je Tvoj? Malo by ísť o verziu E s prídavnými panciermi, použitú v Afghane. Ale to o tom pancieri na veži, čo sa bavíme, to som videl na fotkách aj u štandartných, neopancierovaných verziach BVP vo farbách štátov na východ od nás.

Ešte pridávam nejaké z mojich starších BVP - 2:

P3222499.jpg

P3222502.jpg

P3222504.jpg

P3222507.jpg

P3222509.jpg

A ešte nejaké, ale nie sú moc kvalitné fotky:

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
MBT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 03 bře 2010, 08:04

Nemal som na mysli rozmerovo,az taky detailista nie som.Skor mam na mysli celkove detaily na modely,ktore su znazornene dost hrubo,alebo tam nie su,alebo su na nespravnom mieste.Ak by si zobral model do ruky a presiel okolo skutocneho,tak by si to zistil.Nastastie aj model postaveny len z krabicky pripomina predlohu a vsetky tieto nedostatky sa ukazu iba,ak chces urobit model tak,ako vyzera realna masina.Vtedy ma clovek chut :cry: Co sa tyka znakov,tak som tusil,ze na nejakom utvare to zrejme maju takto,takze v pohode. Navyse som nepisal,ze to je zle a ze to musis prerobit :) Aj ked na vsetko ma armada predpis a vsetko by malo byt podla predpisu :grin: To peetee28: pridavne pancierove platy na vezi pouzavaju aj BMP-2 a nie len BMP-2D.Tak ako pisal MBT.
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky