Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jagdpanther,1:35,Tamiya

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Jagdpanther,1:35,Tamiya

Příspěvekod Bobanski » 13 led 2010, 20:10

Pokud očekáváš, že uděláš první model, na který aplikuješ všechny modelářské techniky a bude to ve špičkové kvalitě, tak budeš zklamaný.
Osobně jsem se učil technikám postupně. Základ je správně postavit a nastříkat základovkou, pak stříknout lesklým lakem a na to obtisky. Pokud zvládneš tohle, pak můžeš pokračovat k sofistikovanějším technikám.
Základ je naučit se dělat s olejovkama (rozředěné do spár ke zvýraznění detailů) případně drybrush, a pak další finesy.
Prostě tomu dej čas.
Jagdtiger je krásné vozítko, klidně si ho udělej za pár let znovu a uvidíš, že bude mnohem lepší.
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fip » 13 led 2010, 21:47

[quote="Bobanski"]Pokud očekáváš, že uděláš první model, na který aplikuješ všechny modelářské techniky a bude to ve špičkové kvalitě, tak budeš zklamaný.
Osobně jsem se učil technikám postupně. Základ je správně postavit a nastříkat základovkou, pak stříknout lesklým lakem a na to obtisky. Pokud zvládneš tohle, pak můžeš pokračovat k sofistikovanějším technikám.
Základ je naučit se dělat s olejovkama (rozředěné do spár ke zvýraznění detailů) případně drybrush, a pak další finesy.
Prostě tomu dej čas.
Jagdtiger je krásné vozítko, klidně si ho udělej za pár let znovu a uvidíš, že bude mnohem lepší.

Jo diki za rady ja som len skusal vylepsovat ôebo vsetky modely co zatial mam sa mi zdaju byt velice velice umele a tak som sa snazil aspon trosicku ich zrealnit,ozivit :( .Mam postavaneho Tigra 1 bez uprav chcem ho dat na forum a z vasich skusenosti , rád, ho zlepsit myslim ze je dobre postaviany mozem ti poslat niejake fotky na email kych ich zverenim ak by si chcel a ohodnotil no. Uz som si aj dokupil posadku ktora dobija municiu takze by som chcel aj od modelarov niejake navrhy na dioramu.Dioramu som ešte nerobil tak bude to tutlačka . Neviem Ako zacat. Ale najneskor by som chcel este upravia a poravit toho JagdPanthera. A co sa týka JagdTigra velmi velmi by som chdel ten model lenze v obchode kde ho maju maju iba jeden jediny model a ten stoji az 50 euro. takze tento asi ne jedine ze cez internet ale chcel by som jagdpanthera este raz poskaladat lepsie no dufam ze sa podari. :) :D
Obrázek
Fip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 14 led 2010, 08:26

Skor ako zacnes dioramu,by si mal zlepsit lepenie modelov.Navyse figurky su dalsi tvrdy oriesok.Viem,ze Ta to laka,no skus este vydrzat a zlep este nejaky tank.Na 50 eurove tanky zatial nemysli a radsej si kup modely starsieho data,ktore su ovela lacnejsie.Chce to naozaj len cas a s kazdym modelom sa budes len zlepsovat.Tak pevne nervy,pocuvaj rady skusenejsich a sam uvidis rozdiel.Drzim palce s dalsim modelom.
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fip » 14 led 2010, 14:59

[quote="romanb76"]Skor ako zacnes dioramu,by si mal zlepsit lepenie modelov.Navyse figurky su dalsi tvrdy oriesok.Viem,ze Ta to laka,no skus este vydrzat a zlep este nejaky tank.Na 50 eurove tanky zatial nemysli a radsej si kup modely starsieho data,ktore su ovela lacnejsie.Chce to naozaj len cas a s kazdym modelom sa budes len zlepsovat.Tak pevne nervy,pocuvaj rady skusenejsich a sam uvidis rozdiel.Drzim palce s dalsim modelom.[jop

laka a velmi laka ale preto aby som ich nedokaličil ich teraz sa nechystam robit chcem si kuopit niejaky lacny model co mbude mat vo vypredaji a tak mnoo s tou dioraMOU SA ANI ZA 1 000 000 NEBUDEM PUSTAT SAM lebo by& to dopadlo áchjáj #-o len si chcem zkeosit najprv dskusenosti techniky a take tie dalsie zaujimave veci
Obrázek
Fip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 14 led 2010, 16:37

Můj první model, taky nic moc, na Afriku rozhodně nevypadá :-)
viewtopic.php?f=7&t=5174&p=74257#p74257
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fip » 14 led 2010, 16:45

Bobanski píše:Můj první model, taky nic moc, na Afriku rozhodně nevypadá :-)
viewtopic.php?f=7&t=5174&p=74257#p74257

Ten je fakt suprovyyy =D> =D> =D> ja by som bol uz s takym vysledkom spokojny :P :P :P ale to je este velice velce dalekoo noo mozno raz sa podarii . A fakt to je prvy model ???
Obrázek
Fip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Agnar » 15 led 2010, 23:41

Fakt v tom nehledej vědu.. pistoli nemám, jsem štětečkář, ve velké míře barvy tupuju molitanem, patinu výhradně vodovkama, nějaké ty pigmenty atd..... lepil jsem od svých pěti let zhruba do 18.. po vojně mi ujel setsakramentsky dlouhej modelářskej vlak do kterýho sem zkoušel zrhuba před čtyřmi lety nastoupit, ale zjistli jsem že jízdenka malinko podražila, kupé jsou poněkud luxusnější a cestující jsou uplně mimo realitu :D :D :D .

trocha inspirace že i s hovnem se dá něco do vytríny udělat

http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=36502&p=682127#p682127
člen štětečkové galaxie č. 8
Agnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fip » 16 led 2010, 09:14

Agnar píše:Fakt v tom nehledej vědu.. pistoli nemám, jsem štětečkář, ve velké míře barvy tupuju molitanem, patinu výhradně vodovkama, nějaké ty pigmenty atd..... lepil jsem od svých pěti let zhruba do 18.. po vojně mi ujel setsakramentsky dlouhej modelářskej vlak do kterýho sem zkoušel zrhuba před čtyřmi lety nastoupit, ale zjistli jsem že jízdenka malinko podražila, kupé jsou poněkud luxusnější a cestující jsou uplně mimo realitu :D :D :D .

Ten je pjekný a chcem sa opýatt aka to je farba co ma natretu na nabojniciach ????? :-k
Obrázek
Fip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fip » 16 led 2010, 09:18

Fip píše:
Agnar píše:Fakt v tom nehledej vědu.. pistoli nemám, jsem štětečkář, ve velké míře barvy tupuju molitanem, patinu výhradně vodovkama, nějaké ty pigmenty atd..... lepil jsem od svých pěti let zhruba do 18.. po vojně mi ujel setsakramentsky dlouhej modelářskej vlak do kterýho sem zkoušel zrhuba před čtyřmi lety nastoupit, ale zjistli jsem že jízdenka malinko podražila, kupé jsou poněkud luxusnější a cestující jsou uplně mimo realitu :D :D :D .

Ten je pjekný a chcem sa opýatt aka to je farba co mas natretu na nabojniciach ????? :-k

A ten Model sa ti fakt podaril =D> =D> =D> fakt je to super.
Obrázek
Fip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Agnar » 16 led 2010, 10:21

Barva je Humbrol tušim 54 metalízová.... nakonec je ještě přeleštěná vatovou tyčinkou, kterou sem vyšmodrchal v nastrouhané tuze.. má to pak takový kovovější vzhled
člen štětečkové galaxie č. 8
Agnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fip » 16 led 2010, 10:25

Agnar píše:Barva je Humbrol tušim 54 metalízová.... nakonec je ještě přeleštěná vatovou tyčinkou, kterou sem vyšmodrchal v nastrouhané tuze.. má to pak takový kovovější vzhled

Jo díki moc [-o< [-o< to si musim hned zapisat :arrow:
Obrázek
Fip

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky