Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

StuG-IIIe, 1:72, ATTACK

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

StuG-IIIe, 1:72, ATTACK

Příspěvekod von Gratz » 04 led 2010, 23:26

Můj první pokus o zimní kamo. Fotka části nástavby na Pumu je ve Squadronu na Stugy, takže jsem vycházel z ní, hlavně co se týká konstrukce na kolo před levou bednou (vyzkoušel jsem na ní ohýbačku drátků a je to o moc lepší, než to ohýbat v pinzetách). Některé věci jsem nechal původní, nechtělo se mi opravovat nářadí nalisované na blatníky. Model je stříkán lihovou Panzer gray od Agamy, bílá je matný Lifecolor nanášený malým štětečkem, aby byly vidět tahy (v reálu po také nestříkali), pásy jsou stříkány lihovým gunmetalem, rez je pigment Vietnamská zem od MIGa, kov je znázorněn tužkou a gunmetalem (pigment), wash je Neutral wash od MIGa via AVAX-models (počítal jsem, že bude více šedý, ale dost do hněda). Hlaveň je odvrtána, dodělán periskop, zaslepeny otvory na spodku nástavby z výroby, trochu jsou upraveny tažné zařízení na předku a odvrtány výfuky. Největší peklo byly tradičně pásy, vzhledem k nutnosti je ohýbat. Na motor jsem udělal balzové bedny, na ně hodil nějaké plachty z papírového kapesníku, barven a patinován vodovými Valejo. Na bedně je otépka větviček svázaná sisálovými vlákny. Na kolech a bocích podvozku je prášek do pečiva, neb hodlám model vrznout do diorámy se zimními germánskými soldáty od Caesar Miniatures (díky Koblihu). Vzhledem k tomu, že ho budu chtít trochu zasněžit, kladu si otázku, zda díra na střeše nástavby pro periskop nebyla při nepřízni počasí nějak zadělávána.
Přílohy
KIF_7772_n.jpg
KIF_7783_n.jpg
KIF_7786_n.jpg
KIF_7796_n.jpg
KIF_7805_n.jpg
Jsem letadýlkář zajímající se o válku ve Vietnamu co staví blátoplazy ze druhé světové.
Tamigawy jsou pro děcka, chlapi stavějí KoPro.
Kávu nepiju, dávám přednost čaji. A když čaj, tak Tatranský.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] http://www.kpmopava.cz
von Gratz

• Odpovědět s citací

Re: StuG-IIIe, 1:72, ATTACK

Příspěvekod Jan Pavlik » 05 led 2010, 08:11

Nevypadá to vůbec špatně....dobrá práce,ta zimní se ti povedla. =D>
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 05 led 2010, 08:56

Jako jo! =D> Pěkná zima.
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jindřich Bernt » 05 led 2010, 17:50

Jo jo, kamo hezká, ale když už máš na kolech sníh, tak bych ho dal i na pásy, takhle mi to příjde takové nedokončené...
Hotovo:
viewtopic.php?f=80&t=33211
viewtopic.php?f=7&t=33241
Jindřich Bernt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Gratz » 05 led 2010, 19:46

Sníh na pásech a trocha nahoře v rozích a také záhybech plachty bude, ale to budu řešit až s diorámou. Jenže záleží na tom, pro co se rozhodnu. Pokud před tím jel a zatáčel v hlubším sněhu, do kol se sníh nabalil a většinou dost drží. Na tvrdém podkladu by měl z pásů tendenci dost padat, ale něco tam asi také vrznu. Prozatímní představa je pohyb ve sněhu vysokém přibližně jako světlá výška k tomu postupující vojáci, opadaný listnáč, zasněžený jehličnan, ale zatím nejsem rozhodnut, zda řešit jen čistou matku přírodu nebo také nějakou civilizaci. Nejdřív musím vytvořit nějaký rozumný jehličnánek, byť jich čím blíže Moskvě, tím méně jich je.
Jsem letadýlkář zajímající se o válku ve Vietnamu co staví blátoplazy ze druhé světové.
von Gratz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Janis » 05 led 2010, 20:12

Bezvadnej model! Jen bych zašpinil kola. No a k těm jehličnanům, zkus to z drátu, tmelu a posipu(jehličí). :wink:
:twisted:
Janis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Gratz » 05 led 2010, 20:57

Nad jemným napatinováním kol také ještě uvažuji. Ale muselo by to být fakt hodně jemné. Zabahněné ale být nemohou, na zmrzlé hlíně těžko, z pásů ojetých až na kov také ne. Navíc, když se teď podívám na kola auta po průjezdu sněhem, tak jsou hodně čistá. Z barevných fotek tanků z Ruska vycházejí také kola čistá.
Sníh udělám asi z prášku do pečiva, soda váže vlhkost, ale na krajinu to nevadí. Vršek posypu Dentacrylem dle rady kolegy Pobela. Otevřel jsem piksličku a je jemný jako cukr moučka a nádherně se blyští jako skutečnýsníh. :)
von Gratz

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky