Jsem zastáncem, že dioráma má vypadat přirozeně, to znamená žádná přehnaná koncentrace všeho možného,vše nasmyslně pootvírané,pohozené jen proto aby to bylo vidět, i když bez nějaké logiky.Tohle bylo mé první diorama .Přesto se za začátečníka nepokládám, jelikož mezi stavbou tanku a krajiny nevidím nějakej zásadní rozdíl. Model je to velice levnej, odlévané dělo jsem sehnal za 100 kč v bazaru, figury mně vyšli dohromady ani ne na 500 a s materialem to celé vyšlo na 700kč.Mám doma stále hafo modelů i když s modelářstvím valstně končím a mnohem lepších , ale ty mně nějak stavět nelákaj, mám zálibu stavět právě z takových levných stavebnic a trochu se stím poprat. Některé Figurky jsou předělávané.
dioráma zachycuje zimní krajinu ,jde o domlouvání důstojníků o posledních detailech chystaného útoku a čekání obsluhy děla na povel zahájit podpůrnou palbu.Do zahájení zbývá už jen krátká chvilka.Na stvolech tráv čnějících ze sněhu je navátý sníh.Každá figurka má své logické šlápoty krom těch co jsou na už ušlapaném sněhu,ty se už do sněhu narozdíl od ostatních neboří.
Jo, me se to libi, opravdu ty figurky odpovidaji deji. Jen bych u stop vytkl jeden nedostatek - chybi tam stopy po tahaci, ktery delo na misto dopravil Ale dobry.
jsi jedním z těch co se neobtěžují vyplnit profil a tudíž si ostatní nemohou udělat představu s kým mají tu čest, i tak ti řeknu že je to celkem povedené, zcela jistě logické , s figurama se pere každej , tak proč je pomlouvat ,ta spodní roura pod hlavní by asi taky neměla být takhle otevřená , ale je to celkem čistě postavený s čímž já mám někdy sám problém takže jak říkám : celkem povedené.
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
Na to že ja kanón připravený ke střelbě je nějak moc zafoukaný sněhem, nebo se mě to jen zdá?
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě