Po Leopardu další stavebnice, která se stavěla parádně. Žádný problém, vše krásně lícovalo, pásy klik klak. Modely z první světové nestavím, ale tenhle tank si mě získal úžasným příběhem. Dodán Brity Bělogvardějcům, ukořistěn Rudou armádou, po skončené občanské války vystaven spolu s dalším (typ female, měl stejný osud jako mnou vybraný stroj) před muzeem ve Smolensku. Odtud byl po vypuknutí války v roce 1941 ukořistěn (nebo ukraden) Němci a převezen do Berlína, kde byl vystaven v parku Lustgarten před berlínskou katedrálou. Sice jsem se na internetu dočetl, že se zapojil do bojů v bitvě o Berlín, podle mě je to nesmysl a byl poškozený buď náhodnou dělostřelbou, nebo cíleně (tank je tank a z dálky není poznat, že to byl jen muzejní exponát). Po skončení bojů byl rozřezán a sešrotován. Základní barva je hnědá khaki Tamiya XF-92. Podle fotek by asi snesl přitlačit na patinu - rez, stečeniny špíny... Samozřejmě po nafocení jsem si na fotkách všiml nedodělku, musím zaprášit také spodky podvozku na vnitřních stranách.