Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-34/85, 1/48, Tamiya

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

T-34/85, 1/48, Tamiya

Příspěvekod Fip » 11 dub 2025, 12:14

Zdravím Vás modelári. Po veľmi dlhom čase kedy ešte neboli sociálne siete a skupiny v nich tak rozšírené ako dnes, tak som sa rozhodol aj tu uverejniť po niekolkych už rôčkoch modely. Pamätám si časy keď som začínal s modelárčinou práve tu na tomto fóre a dokonca mi až skoro slza vyhrkla keď som tu objavil este fotky a témy svojich modelov spred 14 rokov.
Tak prichádzam s najnovším kúskom v zbierke a tým je tak zložitý tank ako je T-34. (Narážam len na hlášku z filmu tankový prápor). Je to čistá krabička bez nejakých doplnkov, plechov a rôznych iných prkotiniek. Do vitríny postačí. Figurky ako môžte vidieť aj tu mi nejdu. Proste to neviem. Toto je max čo sa týka figuriek u mňa.
Tak si to ukladám tu na fórum ako pre seba tak aj dúfam ze pre potešenie oka druhých.
Nech Vám to lepí kamaráti! :)
Přílohy
20250329_192719.jpg
20250329_192635.jpg
20250329_192648.jpg
20250329_192612.jpg
20250329_192537.jpg
20250329_192531.jpg
20250329_192520.jpg
20250329_192504.jpg
20250329_192457.jpg
20250329_192446.jpg
Obrázek
Fip

• Odpovědět s citací

Re: T-34/85, 1/48, Tamiya

Příspěvekod jarda malý » 11 dub 2025, 12:38

Vypadá to celkem dobře, ale zkus ještě domalovat pilu na levé straně korby a příště určitě odvrtej a “zaskli” reflektor, stříbrnou barvičku používají děcka v modelářským kroužku.
Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.
jarda malý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fip » 12 dub 2025, 17:10

Ďakujem za radu a tip, Pane. Dorobím, prerobím.
Obrázek
Fip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 14 dub 2025, 07:15

Ahoj, jak se ti to stavělo? Já mám doma HB, 1/48 T-34/85 Tamku ještě nemám. Já bych určitě ještě předělal to světlo, odvrtat, odfézovat, hliníková fólie, vytvaruješ na konci násadky štětce, nebo aspoň natřít stříbrnou, naznačilt žárovku z čirého rámečku a zakápnout čirým epoxidem, nebo z číté fólie vyseknout kolečko, pokud tam chceš strukturu, třeba linky, tak naryještě na folii jehlou pdole pravítka a pak vysekneš, výsledek je pak dokonalý, zkus to. Ještě bych měl připomínku k washi, nedávej celoplošný wash, wash nemá být v ploše, ale v koutech, svárech, kolem šroubý, nýtů atd. Místo toho dávej lokální wash na matný povrch, pracuj s čistám štětcem na omytí kolem linky, co vyteče umýt, postupuj po částceh. plošný wash ztmaví celý povrch a zůstává tam, kde nemá, ten se dá použít na letadle, ale na technice ne. A příště si vyhrát více s detaily, třeba dodělat svár na věži z plastové nitě a extrathin. Nebo očka na věži naříznou nahoře a zabrousit, zůstanou vychýlené, nebo nahradit drátkem, vím, je to práce navíc, ale výsledek pak za to stojí.
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fip » 15 dub 2025, 21:13

Mause píše:Ahoj, jak se ti to stavělo? Já mám doma HB, 1/48 T-34/85 Tamku ještě nemám. Já bych určitě ještě předělal to světlo, odvrtat, odfézovat, hliníková fólie, vytvaruješ na konci násadky štětce, nebo aspoň natřít stříbrnou, naznačilt žárovku z čirého rámečku a zakápnout čirým epoxidem, nebo z číté fólie vyseknout kolečko, pokud tam chceš strukturu, třeba linky, tak naryještě na folii jehlou pdole pravítka a pak vysekneš, výsledek je pak dokonalý, zkus to. Ještě bych měl připomínku k washi, nedávej celoplošný wash, wash nemá být v ploše, ale v koutech, svárech, kolem šroubý, nýtů atd. Místo toho dávej lokální wash na matný povrch, pracuj s čistám štětcem na omytí kolem linky, co vyteče umýt, postupuj po částceh. plošný wash ztmaví celý povrch a zůstává tam, kde nemá, ten se dá použít na letadle, ale na technice ne. A příště si vyhrát více s detaily, třeba dodělat svár na věži z plastové nitě a extrathin. Nebo očka na věži naříznou nahoře a zabrousit, zůstanou vychýlené, nebo nahradit drátkem, vím, je to práce navíc, ale výsledek pak za to stojí.

Ahoj, stavalo sa to super, jak model, tak aj rámčeky sú v solidnej kvalite. Kilo tmelu určite netreba. Korba veža krásne sadne do seba. Akurát treba dat pozor pri pásoch. Sú tam také centrovacie cuplíky na zadných kolesách ako ich tam máš mať kvôli pásom ale práve milimetrik je to na figu. Takže netreba sa spoliehať na to. Ja som ich ešte pokiaľ neboli úplne vytvrdnuté prispôsobil pásu aby pekne záklapol v spoji do seba. Na to svetlo sa chystám jakmile dokončím co mam na stole. Mali ste s kolegom pravdu ze to nevyzerá nejak "profesionalne" a na tejto mierke sa s tym dá naozaj pekne vyhrať. A na tom téčku je to svetlo aj dosť veľké Takže si to aj žiada. S tým qashom, ďakujem za tip. Máš pravdu aj sa priznám ze troska si toho tam nechávam a vytváram s tým aj sekanie a ten povrch k tomu. Hold učím sa vždy. Ale inac super ja som rád za takéto tipy a detaily. Viem aj sám keď som na kingtigrovi v 48 vyrábal madla na poklopoch a ostatné prkotinky, dokúpil lepty a tak ako vravíš, je to praca navyše ale stojí to za to. A druhá vec, co sa tiež priznám, staval som to štýlom rýchle rýchle nech je to vo vytríne a nechal som sa uniesť ze to chcem mat rýchlo hotové lebo som sa nevedel dočkať kým si postavím tecko v 48mičke. Ďakujem určite za kritiku a tipy, je to poučné. :)
Obrázek
Fip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 16 dub 2025, 06:40

právě, až tam budeš mít lepty, tak ten celo plošný wash a jeho setření nepřichází v úvahu, vše by jsi utrhal, chce se to naučit dělat rovnou takto, jinak zvyk je železná košile a špatně se něco mění.
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fip » 16 dub 2025, 10:42

Mause píše:právě, až tam budeš mít lepty, tak ten celo plošný wash a jeho setření nepřichází v úvahu, vše by jsi utrhal, chce se to naučit dělat rovnou takto, jinak zvyk je železná košile a špatně se něco mění.

Jo kolego videl som tvojho King Tigra, tak len toľko že to ide ked sa chce. A tých pár detailov co ste vytkli je este nič oproti tomu čo si našprtal na toho malého kocúra. :D Mám chuť si to ešte raz zopaknuť a troška sa s tým viacej pohrať. Ale to až hold zase na podzim ako sa vrátim zo zahraničia.
Obrázek
Fip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 27 dub 2025, 21:46

No postavil jsi to čistě, učení se modelařině je běh na dlouhou trať. Začal jsi dobře, si myslím, uč se a zkoušej postupně nové věci. Návodů je dost, ať publikací nebo na internetu. Youtube je k nezaplacení.
A z toho reflektoru si nic nedělej, pořád ho můžeš jednoduše předělat. A já, když jsem začínal, jsem ho nebarvil stříbrnou, ale bílou, takže buď v pohodě.
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janini » 29 dub 2025, 17:45

Máš to pěkný , Tamka je super ;-I ;-I
janini

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky