Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Tiger I.

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Tiger I.

Příspěvekod pabloz1975 » 31 kvě 2019, 13:18

Můj amatérský Tiger I. :? :? :? :?
Přílohy
IMG_20190530_224557.jpg
IMG_20190530_224538.jpg
IMG_20190530_224510.jpg
pabloz1975

• Odpovědět s citací

Re: Tiger I.

Příspěvekod Tom.Vrabec » 03 čer 2019, 10:40

Promiň, ale tu patinu máš jak kdybys nechal model kolovat po buřtech u táboráku...jak jsi to dělal, nebo jaký byl záměr?

Kamo bude asi nějaká vlastní invence alá Afrika, ale ten přední kříž jsi podle mě měl vynechat - snad mě někdo opraví, ale takhle vepředu jsem to nikdy nikde neviděl. Jinak obruče pojezdů byly gumové, v návodu to určo máš (počítám, že jde o Tamku)...tiger je případ, kde se vyplatí malovat kola sólo, vnitřky svítí šedě; naopak bych asi vynechal kamufláž z vyprošťovacích lan. Pásy i náhradní články by chtěly trochu kovového vzhledu, ne tohle kapučíno. Feifelovy filtry mají viditelnou dělící rovinu, detaily jako kulomet, vercajk a lana nejsou vůbec dobarvené...dobře, že stavíš další a další modely, ale ne zas chrlit za každou cenu hotové ale nedodělané kusy, je to škoda :(

Nepíšu to, že bych tě chtěl dusit nebo zhazovat, ale aby se tu třeba otevřela nějaká diskuse a do budoucna jsi dostal podněty pro zlepšení ;-I
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pabloz1975 » 03 čer 2019, 21:53

Super, aspoň někdo něco napsal :-). Hele já si spíš hraju a mě se to takto líbí :-) ... můj nástroj je výhradně štětec a Humbrolky... :-# Chápu že modeláře to musí hrozně štvát, ale já jsem spokojen..uznávám chtělo by to doladit a už se na tom pracuje...pak pošlu fotky... (:) . přesto moc děkuju za názor..
pabloz1975

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 04 čer 2019, 07:39

pabloz1975 píše:Super, aspoň někdo něco napsal .

To je poměrně jednoduché,
méně, či žádný komentář znamená že vlastně není co hodnotit,..........je to prostě mimo,zcela mimo ....... - to s kolováním u táborových buřtů je poměrně výstižné :grin: :cry:
pabloz1975 píše: můj nástroj je výhradně štětec a Humbrolky.

Je tu několik kolegů kteří dokáží se štětcem pravá kouzla ..........komentářů na několik stránek.
pabloz1975 píše: Chápu že modeláře to musí hrozně štvát, ale já jsem spokojen.

Obávám se že se pletete,
modeláře to štvát vůbec nebude (ostatně o tom svědčí mn. komentářů),je jim to jedno,naprosto je to nezajímá...................max. si budou myslet své ](*,)........ kam ten svět spěje :grin:
Každý si přeci může lepit co chce , barvit jak umí nebo se mu líbí, pokud jste spokojen .........

Je tu jeden začínající modelář také stavějící tank.........zeptá se jak na to,dostane rady které použije a staví o krok dál ............celkově to nemá s ohledem na počet postavených modelů špatné ;-I
Tento postup považuji u člověka který to myslí s lepením aspoň trochu vážněji za velmi dobrý .........myslím že je to rada k nezaplacení .
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pabloz1975 » 04 čer 2019, 12:43

Hmm tak jsem to pochopil tak, že je lepší sem nic nedávat ;-I a necpat se mezi profíky.... Beru si to k srdci :-D...a zlepším se :-k
pabloz1975

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 04 čer 2019, 13:40

Tak to si pochopil blbě. Spíš to sem dej od začátku a nech si radit (hlavně využívej rad) u jednotlivých kroků stavby.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom.Vrabec » 04 čer 2019, 14:14

Já třeba plně chápu, že někoho nebaví to průběžně fotit, upravovat fotky a dávat sem stavbu krok po kroku...kor když je rád, že si vůbec na tu modelařinu utrhne nějakou tu volnou chvilku...ale jak kluci píšou, při rozestavěném projektu ti ostatní můžou poradit, co dál; na co si dát u kterého modelu pozor či jaký postup teď zrovna použít. Tím se můžeš vyhnout opakování stejných chyb či zažití špatných postupů a posune tě to dál. Netřeba samozřejmě fotit a postovat každý nový kus vercajku na korbě.

Já osobně samozřejmě mám co kecat - v Rozestavěno mám jeden Pakwagen, co čeká na bagáž a Helmuta s Franzem, ale třeba na stodesítku jsem už něco zpětné vazby dostal a su za to rád. Nemám čas sedět na fóru či netu všeobecně hodiny denně a hledat či studovat všecky postupy v sekci "Jak na to", tak uvítám postřehy ke stavbě, i když to často bývá ve stylu "kdybys pořádně hledal, je to tady a tady popsané". Jestli se odhodlám, tak nafotím a dám do galerky Valentina (u mně je problém focení a úprava, ne stud z verglu a mizerně namatlaných tankánů) - a samozřejmě musím být připravený, že mě někdo setře či bude hotový model ignorovat. A - snad si to nepřečte nikdo z letadel, že jsem na chvilku od 110ky utekl - na rychlovku a oddych od nýtování jsem rozvrtal povstaleckého Hetzera. Už je v surfu, taky ještě možnost to do Rozestavěna přidat. Chce to prostě se dokopat.

Co máš momentálně v pácu? Určitě to neber tak, že bys neměl zveřejňovat nic, tak to přece nikdo nemyslel...
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 04 čer 2019, 15:56

Ahoj ,co je to prosím za tu "pánvičku" na pravém blatníku?
Chce to fakt študovat co a jak (:) ,v dnešní době je to čistý alibismus...napsat mě se to tak líbí :-D .
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pabloz1975 » 05 čer 2019, 08:00

Vezmu si tygříka do parády a pokusím se dle vaších rad s ím něco udělat ! díky...pak sem dám foto
pabloz1975

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 05 čer 2019, 10:50

Otázkou je dycky co čekáš Ty sám!? Protože jsi to sem dával s určitým záměrem. Tudíž musíš být schopen snést odpovědi.
Slepit model za 3 hodiny, a čekat tu, kde je to hodně pod drobnohledem (popravdě někdy mě to až děsí...) nějaké ovace je chybný předpoklad.
Také je dobré, pokud v tom už topíš (byť minimální) peníze, si nastudovat techniky,...dá se hodně dobře i Humbrolkama a štětcem!
3 sec google
- https://www.youtube.com/watch?v=w4CiGbHLTBg
- https://www.youtube.com/watch?v=wbV_ORs6160

Ale kdysi tu byl borec jménem Jarma-2 a to bylo taky hezké počtení!!! :-D :-D
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 05 čer 2019, 19:53

Já tomu prostě pořád nerozumím... pokud někdo chce lepit "jak chce" nečeká rady a kritiku a baví ho to a líbí se mu to tak jak to dělá, tak proč to zveřejňuje? Proč, proč, proč? Však si to každý může dělat jak chce, klidně a ať. Já nikomu nebráním. Ale v tom případě si to nechte pro sebe, doma, ve vitrínce. A pokud čekáte chválu tak to dovezte ukázat babičkám do domova důchodců a nebo svým malým dětem, protože ti vás opravdu pochválí, že děláte něco co vás baví a máte to rádi. Nic proti nikomu. Pokud to, ale zveřejníte tak prosím vás nechte alibismus zavřený ve sklepě. Mě osobně by v tom modelářském světě (a nejenom v tom) nejvíce sralo kdybych to dělal špatně a nikdo mi to neřekl a všichni mi tleskaly a já bych si myslel jaký jsem frajer (a že takových je, plný fejsbůk) a pak by mi na konci mého života řekl můj idol, že to mám na ho**o a že kdyby mi někdo tenkrát řekl, že to jde dělat jinak a lépe tak jsem s tím něco mohl dělat. Kritika, výtka, slušně a dobře mířená rada... to je to co tě posune... vlastní chyby taktéž.... ale plácání po zádech... to ne, to tě nikdy nikam nedostane. :) Předcházející slova nemají v úmyslu kohokoliv jakkoliv urazit, prostě jsem se jen zamyslel "nahlas".
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pabloz1975 » 05 čer 2019, 20:04

Jo jo dobře napsané !
pabloz1975

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eduard.b » 06 črc 2019, 08:09

Čakajú ta roky a roky praxe, toto je vážne zle :?
Renault FT-17 --> viewtopic.php?f=7&t=127260
T-90MS --> viewtopic.php?f=7&t=127261
MARK I --> viewtopic.php?f=7&t=127594
T-15
Pz.Kpfw.VI Sd.Kfz.182 Tiger II
FV432
MARK IV
U.S. M4A3E8
eduard.b

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky