Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pz.Kpfw. 35(t) 1/35 Revell

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Pz.Kpfw. 35(t) 1/35 Revell

Příspěvekod sunabi » 04 dub 2018, 19:47

Jedna dokončená uloženka - většina dílů poslepována už asi před třemi lety - dokončeno během posledních 3 měsíců.

Spousta nové zkušenosti s drátky, odvrtáváním, prvně wash na akrylový lak - finální polomatný lak dost vytáhl nedostatečně smytou barvu - no příště budu moudřejší

z úprav oproti stavebnici - odvrtané hlavně a konstrukce pojezdových kol, úsťová brzda ze zbytků plechů (není to zázrak ale ta původní byla tragická a v návodu je chyba - brzda má být obráceně), držáky tažného lana, tažné lano, víka schránek, držáky nářadí, hever i s držáky a nepřehlédnutelný koš na nářadí

Koš zakrývá rozteklé nýtování na zadním plátu věže které jsem nakonec komplet obrousil a zakryl tímto "bonusem"

Je to celé dost what-if ale některé tyto stroje tuším bojovaly i v Rusku a tam prý bylo možné lecos :)

Zatím budu rád když se naučím používat základní modelářské techniky a pak možná začnu někdy řešit i nějakou tu historickou přesnost :)
Přílohy
pz35-6.jpg
pz35-5.jpg
pz35-4.jpg
pz35-3.jpg
pz35-2.jpg
pz35-1.jpg
Naposledy upravil sunabi dne 04 dub 2018, 22:58, celkově upraveno 2
Narozen na Zemi - a ty?

patláma, patláma, patláma a… žbrluch!
sunabi

• Odpovědět s citací

Re: Pz.Kpfw. 35(t) 1/35 Revell

Příspěvekod sunabi » 04 dub 2018, 19:49

ještě pár...
Přílohy
pz35-12.jpg
pz35-11.jpg
pz35-10.jpg
pz35-9.jpg
pz35-8.jpg
pz35-7.jpg
Narozen na Zemi - a ty?

sunabi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boro » 09 dub 2018, 12:20

vyzera, ako keby prave prebehol cez autoumyvarku. Co tak pridat patinu ;)
Boro

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sunabi » 09 dub 2018, 19:19

Nějakou patinu by to asi ještě sneslo, přejel jsem akorát hrany, nýty a plochy pásů kde se dotýkají pojezdová kola grafitem, stříbrnou barvou suchým štětcem pásy a zuby hnacích a napínacích kol, a trocha herkulesu a proseté hlíny na zakrytí stop po vyhazovačích na pásech, které se mi nechtělo začištovat.

Teď už můžu asi akorát vyzkoušet pár odřenin, byly by ještě pěkné i stékance rzi a usazenin od nýtů a spojů ale to bych to musel dát asi ještě jednou do akrylu, pak olejovky a zase polomat (poslední vrstvu jsem už bohužel lakoval syntetikou)

Je to teprv můj 6. model a byl jsem rád, že jsem to po těch 3 letech ještě dal dokupy alespoň takhle :)

A včera už jsem akorát zakrojil do Pz.IV :)
Narozen na Zemi - a ty?

sunabi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 09 dub 2018, 19:44

Solidny zaklad pre dalsiu pracu, teraz mas tak 40%
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 09 dub 2018, 21:43

mně se to takhle líbí :-)
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boro » 11 dub 2018, 14:41

Toto ber len ako rady. Na 6 model je to fajn, ale kedze kazdy sa moze zlepsovat.. ;)
je blbost po patine na konci lakovat model.. Zabijes tak polku efektov. Ked potrebujes, tak zalakuj to po nalepkach alebo olejovkach.
Na syntetiku mozes kludne pouzit na patinovanie olejovky, vodove washe, pigmenty a ak to neprezenies tak aj synteticke washe. Ale tam pozor aby si nedal vela.
a odreniny a hrdza su sice fajn, ale ak to nie je ponorka, tak bude hlavne zapraseny a spinavy od zeme.
Inak zem a herkules rozhodne neodporucam na zablacovanie..
Boro

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sunabi » 11 dub 2018, 22:58

Děkuji za rady, pokusím se něco z toho použít na dalším modelu. Vyzkouším každopádně nějaké to bahno - na pz.IV mě totiž čekají gumové pásy. Tuším, že ten herkules se zemí asi časem nejspíš opadá tak teď použiju nějaký jiný materiál :) Možná zkusím už i ty olejovky. Nevím jestli je to ideální postup ale s tím co mám k dispozici bych to viděl asi v pořadí - syntetická barva stroje (opět šedivka); obtisky ; akrylový lesklý lak (trochu ještě předtím pod obtisky) ; olejovky+ředidlo ; znovu akrylový lesklý lak na zafixování olejovek ; wash černou syntetikou ; polomatný lak ; odřeniny ; případně rez, úniky paliva, maziva, saze ; bahno ; prach. Teď jsem použil wash jen místy - po smytí byl povrch stále dost lesklý tak jsem použil ještě polomatnou syntetiku. Nebo na olejovky polomatný akryl a pak rovnou wash už bez přelakování (nevím jestli se ale wash rozleje tak jako na lesklém laku) :uff: no zatím jdu teprve brousit a lepit
Narozen na Zemi - a ty?

sunabi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boro » 13 dub 2018, 09:52

Po washi uz nemusis lakovat. Ja som posledny model nelakoval ani po olejovkach. Je to o tom, co to potrebuje alebo aky efekt sa snazis dosiahnut.
Ak samozrejme pouzijes vela olejoviek a vies ze este chces robit stekance a podobne tak potom ok. Ale wash ma ist len na detaily a tam ti olejovky aj tak prekryje. Totizto tie stroje neboli cisto matne, alebo leskle a podobne. Cize je aj zelane, aby bol rozdielne matny..
Boro

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky