Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

PzKpfw V Panther ausf. G

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

PzKpfw V Panther ausf. G

Příspěvekod Martin 72 Kováč » 26 pro 2016, 13:55

...po nejakej dobe zasa dokončené niečo....

PzKpfw V Panther ausf. G ........Tamiya 1/35
zimmerit Tamiya
IMG_2408.JPG

IMG_2409.JPG

IMG_2410.JPG

IMG_2411.JPG

IMG_2412.JPG

IMG_2413.JPG

IMG_2414.JPG

Martin 72 Kováč

• Odpovědět s citací

Re: PzKpfw V Panther ausf. G

Příspěvekod Peter Rumis » 26 pro 2016, 14:08

Pekny Panther :hurray: , pritlacil by som na wash a zvyraznil hrany tuzkou na niektorych miestach.
Albatros IPMS-Martin
Peter Rumis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 26 pro 2016, 16:02

Pěkné =D> =D> :?

Proč :?
Je to jen můj osobní názor a uznám věc každého stavitele jak si to udělá. Neříkám že to tak nemůže a nemohlo,možná, být
Osobně jsem trochu na rozpacích ze zabahněných kol,spodku vany,blatníků ....... a u toho poměrně čisté pásy, na mne působící skoro zánovně :grin:

Jako celek :celeb:
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 26 pro 2016, 16:09

Jj, pěkný, ale nezlob se, nějak mě nesedí ty orvaný plochy zimmu k celkovému stavu opotřebení tanku, řekl bych málo jetému (čisté nebo-li neorezlé výfuky, dost čisté nezabahněné pásy, ale i čistý suřík oloupanin). Asi bych přitlačil celkově na patině, ale to je jen můj pocit, který nikomu nevnucuji.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alukim » 26 pro 2016, 18:51

Pekný Panther , máte s tou patinou , hranami , bahnom , hrdzou, prachom, flakmi na uniformách, trocha fantázie by nezaškodilo!!! Dovolím si prezentovat moju štipku fantázie , tank bol v poli, a teraz prešiel 25 km po kamenistej ,asfaltovej , betonovej ceste, bahno uschlo a opadalo, pred týždnom mu za ritou vybuchol granát a poškodil výfuky, tak ich odmontovali s nejakého vraku, može byt? Či nie?
alukim

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 26 pro 2016, 19:31

alukim píše: tank bol v poli, a teraz prešiel 25 km po kamenistej ,asfaltovej , betonovej ceste, bahno uschlo a opadalo, pred týždnom mu za ritou vybuchol granát a poškodil výfuky, tak ich odmontovali s nejakého vraku, može byt? Či nie?

Za mne. Nemohlo.
Snad ani když by někdo drhnul článek pásu kartáčem, tak by v polních podmínkách nedokázal pásy takhle vydrhnout. Pokud jel 25km po čisté :grin: asfaltce (ke konci války = podzim/zima/jaro 45 :grin: :grin: :grin: ) tak by jistě odpadávalo bahno i z pojezdových kol do jejich dráhy na páse tudíž bude při této interpretaci vedle vodícího zubu hnědo šedý pruh (snad mi bude rozumněno).
Pokud by z pásu to bahno skutečně odpadlo,v záhybech,v hrubém odlitku stejně něco zůstane a pás (či něco jiného) bude převážně právě v barvě uschlého bahna.
S výfuky to samé,pravděpodobnost 0.

Marder píše:Jj, pěkný, ale nezlob se, nějak mě nesedí ty orvaný plochy zimmu k celkovému stavu opotřebení tanku, řekl bych málo jetému (čisté nebo-li neorezlé výfuky, dost čisté nezabahněné pásy, ale i čistý suřík oloupanin). Asi bych přitlačil celkově na patině, ale to je jen můj pocit, který nikomu nevnucuji.

Ano takový pocit mám také.

I hezké =D> =D> =D> může být lepší, pokud stavitel vezme názory v potaz či je přinejmenším u dalšího ,a opět jistě pěkného,přinejmenším zváží. [-o< :celeb:
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin 72 Kováč » 26 pro 2016, 20:43

.....dakujem za názory.....
....skúsim ešte zablatiť aj tie pásy....ono trocha to zablatené je ale sa to nejako stratilo na fotke....dorobím aj nejaké odreniny......uvidím ako to bude vypadať
Martin 72 Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alukim » 26 pro 2016, 21:29

Jarda Matt píše:
alukim píše: tank bol v poli, a teraz prešiel 25 km po kamenistej ,asfaltovej , betonovej ceste, bahno uschlo a opadalo, pred týždnom mu za ritou vybuchol granát a poškodil výfuky, tak ich odmontovali s nejakého vraku, može byt? Či nie?

Za mne. Nemohlo.
Snad ani když by někdo drhnul článek pásu kartáčem, tak by v polních podmínkách nedokázal pásy takhle vydrhnout. Pokud jel 25km po čisté :grin: asfaltce (ke konci války = podzim/zima/jaro 45 :grin: :grin: :grin: ) tak by jistě odpadávalo bahno i z pojezdových kol do jejich dráhy na páse tudíž bude při této interpretaci vedle vodícího zubu hnědo šedý pruh (snad mi bude rozumněno).
Pokud by z pásu to bahno skutečně odpadlo,v záhybech,v hrubém odlitku stejně něco zůstane a pás (či něco jiného) bude převážně právě v barvě uschlého bahna.
S výfuky to samé,pravděpodobnost 0.

Marder píše:Jj, pěkný, ale nezlob se, nějak mě nesedí ty orvaný plochy zimmu k celkovému stavu opotřebení tanku, řekl bych málo jetému (čisté nebo-li neorezlé výfuky, dost čisté nezabahněné pásy, ale i čistý suřík oloupanin). Asi bych přitlačil celkově na patině, ale to je jen můj pocit, který nikomu nevnucuji.

Ano takový pocit mám také.

I hezké =D> =D> =D> může být lepší, pokud stavitel vezme názory v potaz či je přinejmenším u dalšího ,a opět jistě pěkného,přinejmenším zváží. [-o< :celeb:

Tak chlapci máte pravdu,neuznate názor druhých zaujímave?? trocha som si pobehal forum, len poznámočky, poznámočky a len poznámočky k prácáam druhých modelárov, prosím sem s Vašimi modelmi nech vidíme, odreninky , washe, atd ,,,,vopred dakujem alebo dakujeme.
alukim

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 27 pro 2016, 08:08

Alukime, tvá představa vybuchlého granátu a následné výměny výfuků z vraku je scestná. Výbuch by zanechal jiné viditelné stopy a vrak, že by měl čisté výfuky #-o
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alukim » 27 pro 2016, 08:51

Marder píše:Alukime, tvá představa vybuchlého granátu a následné výměny výfuků z vraku je scestná. Výbuch by zanechal jiné viditelné stopy a vrak, že by měl čisté výfuky #-o

Jajaaaááj, jajáááj sem s modelmi ,,či??
alukim

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 27 pro 2016, 10:29

Alukime,alukime.
Ani netuším proč, ale při čtení tvého se mi vybavil Ivánek v oblíbené pohádce Mrazík,přesně asi její první 1/4 (?),konkrétně do té doby než mu Nastěnka narazí na hlavu vědro kterým zalévala květiny v lese u jezírka. ......... Pak neustále říkal,kdybych nebyl hlupákem nestal bych se medvědem.A pravdu měl. :grin:

Podobný názor jako tvůj, tady na foru skutečně občas padne,většinou když se někomu,jak se říká,šlápne na kuří oko, či názor druhých bere jako osobní útok s tím že jeho model je určitě nej,nej,nej......

Podle tvého by měl být ředitel nemocnice nejlepší chirurg ,možná patolog ? Trenér rychlobruslařky Sáblíkové není určitě nej. bruslař,atd.,atd..
U tebe by vlastně silnice zely prázdnotou neb za volant může sednout jen pár těch nejlepších.

A když zůstaneme u našeho "plastu",věř že mnoho rozhodčích,a to i na vrcholové soutěži, by ani nedokázalo postavit model který mají v ruce na hodnocení tak hezky.
Také to není vůbec nutné,jejich práce není radit jak se to má či nemá dělat- jak dosáhnout určitého výsledku,jejich úkolem je posoudit shodu se vzorem (zjednodušeně).
Na tohle posouzení skutečně ten člověk nemusí být nejšpičkovější modelář.

alukim píše:Tak chlapci máte pravdu,neuznate názor druhých zaujímave?? trocha som si pobehal forum, len poznámočky, poznámočky a len poznámočky k prácáam druhých modelárov, prosím sem s Vašimi modelmi nech vidíme, odreninky , washe, atd ,,,,vopred dakujem alebo dakujeme.

Sám by ses měl nad hloupostí té myšlenky zamyslet.

Myslím že model byl přijat poměrně kladně a celkově jako povedený.
Na určité věci byl vyjádřen názor, a je pouze na staviteli jak si s tím naloží.Pokud by například řekl "kluci já jsem rád že jsem dal tohle, dál bych to jen kazil,či již to musí k ostatním,mám na stole jiné věci" neřeknu ani ň,ale názor nezměním.
Chápu že některé věci jsou nad možnosti stavitele a pochopitelně i mé !!!! To ovšem neznamená že jsou správně - reálné -realistické !!!! :cry: A proč se o to nepokusit

Martin 72 Kováč píše:.....dakujem za názory.....
....skúsim ešte zablatiť aj tie pásy....ono trocha to zablatené je ale sa to nejako stratilo na fotke....dorobím aj nejaké odreniny......uvidím ako to bude vypadať

Takovému přístupu pouze =D> =D> =D> [-o< :celeb:

Alukime,
já modely moc nestavím (4-5ks/rok),já je hlavně,krom jiného, vyrábím :grin: :grin: :grin:
Ve výsledkovce E-D mne, nebo mojí práci, pokud dobře hledáš, najdeš :shock: :crazy: :nuts: A to mě bohatě stačí. :celeb: :paint:
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alukim » 27 pro 2016, 12:09

Dakujem za prirovnanie , ale pre hlupáka každý hlúpi, asi ja som Ti šlápnul na kurie oko!!??

Ospravedlnujem sa Martinovi že to došlo až sem na osočovanie sa .
alukim

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 27 pro 2016, 13:47

Naopak jsem rád,
pokud hned ráno člověk narazí na v...,tak pravděpodobnost že ho potká do konce dne je již malá.

Položil jsi otázky
alukim píše: a teraz prešiel 25 km po kamenistej ,asfaltovej , betonovej ceste, bahno uschlo a opadalo, pred týždnom mu za ritou vybuchol granát a poškodil výfuky, tak ich odmontovali s nejakého vraku, može byt? Či nie?

Na ty ti bylo odpovězeno.
Jarda Matt píše:Za mne. Nemohlo.

Marder píše:Alukime, tvá představa vybuchlého granátu a následné výměny výfuků z vraku je scestná. Výbuch by zanechal jiné viditelné stopy a vrak, že by měl čisté výfuky

Dále začínáš štěkat jak vzteklý pes.

Pokud bys nepoložil otázku tím že dáš na konec věty otazník,věřím že by i ostatní vyjádřivší se, to vzali jako tvůj názor bez dalšího komentáře, který ovšem právě vyjádřenou otázkou sám vyžaduješ. :grin:

Alukime ukazuješ jenom, a jenom sám na sebe :bad: :crazy: ](*,)

Nikdo nemusí lustrovat na foru aby podle příspěvků jen zde poznal.
-mladý a trochu šikovný, jistě nadšeně hodně stavějící , ovšem nezkušený ......, neschopný konstruktivní diskuze,urážlivý,kolektiv rozloží,nestmelí = pro řídící funkci naprosto nevhodný ( počkat tak 10 let)...........snad se nebude nikdo zlobit, trocha životního nadhledu a prakse.

Netuším proč,ale vlastně od tvého prvního příspěvku se snažíš klidnou konstruktivní diskusi/příspěvky kamsi zvrhnout .....do světa fantazie.
To vyvolá Mrazíka.......Ivánka s Nastěnkou,..... :grin: :lol:
alukim píše:hranami , bahnom , hrdzou, prachom, flakmi na uniformách, trocha fantázie by nezaškodilo!!! Dovolím si prezentovat moju štipku fantázie

A aby to bylo zase o modelařině.
K těm pásům,na modelu by mě sedělo asi +- tohle.

Je to můj osobní názor,nikomu jej nevnucuji a nepodsouvám.
Nejsem členem žádného hnutí podporujícího ...........,nikoho nepodněcuji ani nenavádím ..........,k sestavení tohoto modelu není potřeba elektrické vrtačky .... :grin: :grin: :grin:
Chytrému napověz , hloupého umlať, nebo je to jinak ? :crazy:
Přílohy
PanzerV_Ausf.G_1_sk.jpg
maxresdefault.jpg
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin 72 Kováč » 27 pro 2016, 14:00

......mrzí ma že to došlo až do tak vyhrotenému stavu......ja rešpektujem každý názor......a nerozčulujem sa, bojím sa že mi prdne cívka a budem ťahať nohu......bohužial nie som taký majster sveta , aby som urobil model ktorý sa bude páčiť všetkým..... a keby boli veštky modely od všetkých modelárov na 100 % ...tak by to asi tiež bolo na prd........prajem všetkým príjemný zbytok roka
Martin 72 Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alukim » 27 pro 2016, 14:54

alukim píše:Pekný Panther , máte s tou patinou , hranami , bahnom , hrdzou, prachom, flakmi na uniformách, trocha fantázie by nezaškodilo!!! Dovolím si prezentovat moju štipku fantázie , tank bol v poli, a teraz prešiel 25 km po kamenistej ,asfaltovej , betonovej ceste, bahno uschlo a opadalo, pred týždnom mu za ritou vybuchol granát a poškodil výfuky, tak ich odmontovali s nejakého vraku, može byt? Či nie?

Už som nechcel reagovat,,,,ale toto som napísal vid hore a došlo to až tak , daleko že sa to zvrhlo proti mne,osočovanie, urážky , že som to h....o h....k atd

prajem Štastný nový rok všetkým ludom dobrej vole s pozdrav Jozef mikula
alukim

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky