Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

SU-122 1/35 Miniart

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: SU-122 1/35 Miniart

Příspěvekod Noell47 » 29 říj 2016, 22:02

Jeste jednou diky moc!!!! Takovou odezvu jsem od toho ani ve snu neocekaval... [-o<

ptr píše:Prozraď trik, jak poskládat pásy, mě to vůbec nejde :-(

Jo pasy, uprimne bych hrozne rad poradil nejaky trik, ale samotnymu se mi to dost nedaliro v prubehu vsech 144 dilu. Prvni pas jsem si 10-15 dilu odlamal ty kolicky diky hrozne mekkymu plastu (MiniArt jsem na to upozornil, ale jak moc k srdci si to vzali do budoucna to nevim) a musel jsem dily odvrtat ze strany a z tenkyho dratu (kytarova struna, ta silnejsi, pouzity ten vnitrni drat po odmotani ty horni vrtvy) vyrobil osicky. To e sice osvedcilo, ale pro predstave, ze bych tak delal cele pasy se mi delalo dost mdlo. Nakonec nejschudnejsi se mi jevilo jemne zabrousit tena dil bez kolicku tak aby ten kolik nemel tolik odporu pri zacvakavani. To se mi parkrat vymstilo, kdyz jsem brousil moc tak kolicek nedrzel a musel jsem opet vrtat. Pro me jako letadylkare byly ty pasy hrozny utrpeni :grin:
Jeste zadny muj model se mi nelibil... to stale plati, nikdy nebudu dokonalej...
Lukas Kasuba
http://www.workbenchhobbies.com/lukas-kasuba-sydney-australia/
Dokonceno: Spitfire Mk.VIII 1/32 Tamiya SU-122 1/35 MiniArt Seehund 1/35 Bronco
Na stole: Yak-3 1/32 Special Hobby, Mosquito Mk.VI 1/32 Tamyia
Noell47

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 01 lis 2016, 00:53

Pavel Tureček píše:Luxusní zpracování, a totální škoda toho parádního bohužel neviditelného interieru. Jedna věc( která ale nesouvisí s perfektním zpracováním ale s výrobcem) mně ale udivuje že i producent z bývalého SSSR a zároveň kolébky tanku T 34 dělá stejnou chybu v interiéru jako AFV. Tlakové lahve pod nohama řidiče ( na tvém modelu v červené barvě) byly ve skutečnosti rozměrově stejné,vzájemně propojené sloužily ke stejnému účelu , není proto důvod proč by měla bít jedna větší než druhá.

S tou "chybnou" velikostí tlakových lahví bych byl hoooodně opatrný.....používali se totiž opravdu i 2 různé osazené společně. Těch lahví bylo i více různých velikostí, někde 2 hodně malé, jinde 2 velké, jinde vetší s menší atp.
Budeš-li chtít něco dohledat ohledně T-34/SU-122, SU-85 atp., doporučuji ruskojazyčné weby,tam mají o Sovětské/Ruské technice snad všechno, jen to chce hledat.
Přílohy
T-34 tlakové lahve.jpg
T-34 tlakové lahve a.jpg
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vrabec » 01 lis 2016, 19:05

Má pravdu předsedo !!! Ruský web-dobrý web . :| Jinak moc hezká práce,jen škoda toho interieru. =D>
Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalixtus III. » 07 lis 2016, 15:40

Noell47 píše: a musel jsem dily odvrtat ze strany a z tenkyho dratu (kytarova struna, ta silnejsi, pouzity ten vnitrni drat po odmotani ty horni vrtvy) vyrobil osicky.

Ahoj, zajímalo by mě jestli si ty osičky nějak lepil (sekundovým lepidlem) aby nevypadly pokud teda měli nějakou vůli? Jinak model krásný :P
Kalixtus III.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Noell47 » 20 pro 2016, 10:24

Kalixtus III. píše:
Noell47 píše: a musel jsem dily odvrtat ze strany a z tenkyho dratu (kytarova struna, ta silnejsi, pouzity ten vnitrni drat po odmotani ty horni vrtvy) vyrobil osicky.

Ahoj, zajímalo by mě jestli si ty osičky nějak lepil (sekundovým lepidlem) aby nevypadly pokud teda měli nějakou vůli? Jinak model krásný :P

Sorry za tak pozdni odpoved. Kdyz jsem to skladal tak nelepil, abych to mohl nastelovat na model, pak kdyz bylo potreba tak jsem tam tuknul trochu sekundaku, kdyz uz to bylo na modelu a zakryl matnym lakem :) Jinak dik, jsem rad ze se libi!!!!
Jeste zadny muj model se mi nelibil... to stale plati, nikdy nebudu dokonalej...
Lukas Kasuba
http://www.workbenchhobbies.com/lukas-kasuba-sydney-australia/
Dokonceno: Spitfire Mk.VIII 1/32 Tamiya SU-122 1/35 MiniArt Seehund 1/35 Bronco
Na stole: Yak-3 1/32 Special Hobby, Mosquito Mk.VI 1/32 Tamyia
Noell47

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalixtus III. » 20 pro 2016, 16:03

Noell47 píše:
Kalixtus III. píše:

Sorry za tak pozdni odpoved. Kdyz jsem to skladal tak nelepil, abych to mohl nastelovat na model, pak kdyz bylo potreba tak jsem tam tuknul trochu sekundaku, kdyz uz to bylo na modelu a zakryl matnym lakem :) Jinak dik, jsem rad ze se libi!!!!

V pohodě nic se neděje. Taky se snažím vyrobit domácí "modelkasteny" a každý článek pečlivě odvrtám několika průměry a články spojuji drátkem 0,8mm abych měl pohyblivé pásy(T-72/B1). Naštěstí osičky drží i bez použití sekundového lepidla. (:)
Kalixtus III.

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky