Tak tady je můj druhý model po šestileté pauze a první v životě, co se týká techniky, je to měřítko 1/35 a výrobcem je TAMIYA, bez dopňků. jelikož jsem v tomto oboru nováček, tak prosím o co nejvíc rad a připomínek, ať vím, co mám příště zlepšit...
Zdravíčko. Za mě mohu doporučit knihy "Průvodce světem plastikového modeláře 3" a "Modelujeme bojovou techniku".... Dále zdejší sekci "jak na to" viewtopic.php?f=19&t=22724.... na youtube je mraky videí, z kterých se dá naučit teorie a kde se dá získat povědomí o tom jaké techniky a jak se používají, za mě uvedu velmi povedenou sérií videí Adama Wildera https://www.youtube.com/watch?v=7IkBFWzwJ-s... Dále spousta předních modelářů tady v podpisu mají odkazy na své webovky, kde se dá vyčíst spousty užitečných rad. Praxe je praxe, ale teorie tu taky je, a aby mohla být praxe je dobré mít povědomí o tom co a jak... Chce to opravdu číst, číst, sledovat, sledovat... učit se a zkoušet, pak to převádět do praxe... Hlavní však je, že to baví a naplňuje . Velmi užitečné pro případné kritiky je přiblížení toho modelu, jestli je to štětcované, stříkané, jaké barvy, jaká chemie atd. Rozhodně je pro začátečníka hodně užitečné když si založí téma v sekci "rozestavěno" a tam dává jednotlivé kroky stavby... velmi často se tam člověk dozví více než pak v galerii. Velmi důležitým atributem k jakékoliv kritice od ostatních jsou adekvátní fotografie, z kterých se dá cokoliv hodnotit, bez těch to prostě nejde. Přeji mnoho úspěchu do budoucna. Snad se ti nějaká má rada bude hodit.