Ten model je zpracovaný naprosto suprově, ale přesto bych doporučil udělat dvě věci: - ubrat z pásů články tak, aby byly co nejvíc napnuté, tohle prověšení na vozidle v provozu je vzhledem ke konstrukci pásu zcela mimo (pás byl tzv. "živý") a kdyby byl uvolněn a rozpojen, stočil by se do "šneka" (moderátor promine). Napětí pásu se neměnilo ani při provozu na různém povrchu. - pokud předpokládáme, že hvězda jako znak pro rozpoznání ze vzduchu je na krytu motoru a tedy zakrytá naloženým materiálem, tak nedělejme z Polských tankistů blbce nebo hazardéry - vlastní (spojenečtí) letci měli v Normandii ve zvyku "honit na zemi vše, co nebylo vlastní a to samozřejmě také", takže se používaly plachty, na nichž ta hvězda v kruhu byla nastříkaná... Případně nastříkali druhou hvězdu na věž, například za příklopy...
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
Práce parádní, k tomu nic nemám. Ale měl bych dotaz k znalejším tohoto typu Shermanu. Nechci být rýpala, samotnému se mi takto líbí, ale na málo fotkách je vidět Firefly s tou bednou na nářadí za bednou na radiostanici a foto s půlpalcákem jsem neviděl vůbec. Nemá někdo foto? Nějaké fotky jsem nakoukal ale neříkám že všechny. Sám mám tento model rozdělaný.
Naposledy upravil greenbaron dne 08 led 2016, 13:24, celkově upraveno 2
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
Netvrdím, že není možná. Ale u fotek z pozdějších bojů v Evropě dost často chybí a u britských jednotek obzvlášt. Ale neříkám, že jsem trefil zrovna jen fotky, kde není. Ještě budu hledat. Za fotky velice děkuji některé vidím poprvé.