Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sherman Firefly 1/76

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Sherman Firefly 1/76

Příspěvekod Kubula » 14 srp 2014, 22:09

Ahoj. Po delší době přidávám druhý model, který jsem vytvořil. Mám ještě hodně co dohánět, takže to není žádná sláva. Používám Revell Aqua Color a konečně se mě s nima pracovalo dobře. Začal jsem je ředit filtrovanou vodou a je to znát, žádné bublinky, ani šmouhy. Jinak pořád je velký problém patina, která mě moc nejde. Udělal jsem jen základní vystínování tuhou a poté pokus o zablácení, kterým jsem to celé tak trochu pos.... No posuďte samy. Předem díky za názory.
Přílohy
DSC09812.JPG
DSC09807.jpg
DSC09804.JPG
DSC09803.JPG
DSC09802.JPG
DSC09800.JPG
20140703_202202.jpg
Kubula

• Odpovědět s citací

Re: Sherman Firefly 1/76

Příspěvekod von Gratz » 03 zář 2014, 13:10

Mě to příjde postavené solidně. Barvu bych udělal trochu svělejší. Vzhledem k tomu, že štětcuješ, tak některé techniky padají. Pokud bys to přetřel pololesklým lakem (např. zředěným Sidoluxem) nebo na to natřel pár vrstev filtrů (hodně syntetická barva ředidlem a terpentýnovým olejem), tak získáš pololesklý povrch. A na něm můžeš napouštět spáry washem. Buď kup přímo nějaký např. od MiGa, nebo si udělej z olejových barev (např. Abteilung) a ředidla White Spirit svůj. Na zablácení můžeš použít pigmenty, stejně se nanášejí štětcem. Řekl bych, je to máš ještě dost umírněné, akorát se musí postupovat podle logiky. Nejvíc zasviněný tank je na podvozku, předek, pokud projede hlubokou blátivou kaluží a vzadu. Také na místech, kde se pohybovala posádka, takže stopy jsou u poklopů, kolem motoru , i na vršku věže. Olej naznačíš např. syntetickou černou se Sidoluxem. Je to lesklé a tmavé.
Jsem letadýlkář zajímající se o válku ve Vietnamu co staví blátoplazy ze druhé světové.
Tamigawy jsou pro děcka, chlapi stavějí KoPro.
Kávu nepiju, dávám přednost čaji. A když čaj, tak Tatranský.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] http://www.kpmopava.cz
von Gratz

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky