Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-34/85 1:35 Lee Models (ex Tamiya)

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

T-34/85 1:35 Lee Models (ex Tamiya)

Příspěvekod Tomáš Ouřada » 17 úno 2014, 21:14

První model po cirka 20ti leté pauze v modelaření a první použití pistole a dalších technik ....
Přílohy
CIMG3377.JPG
CIMG3382.JPG
CIMG3379.JPG
CIMG3375.JPG
CIMG3374.JPG
Naposledy upravil Tomáš Ouřada dne 25 úno 2014, 21:03, celkově upraveno 1
Tomáš Ouřada

• Odpovědět s citací

Re: T-34/85 1:35 Lee Models

Příspěvekod Egerman » 18 úno 2014, 11:20

Zdar,
určitě se najde spousta povolanějších kritiků, ale za mně dobrý. Jediný co mě tahá za oči je ten čistej vercajk a oka tažných lan na blatníkách. Jo,a abych nezapomněl, na věži chybí anténa. Pásy jsi asi použil ze stavebnice, když jsou tak našponovaný. Ale předpokládám, že šlo hlavně o nástřik a patinu a to se povedlo. ;-I

P.S.
Teda pravda je, že bych od člověka s tvým nickem čekal ruskej tank ze všeho nejmíň. To spíš Fučidovo stodevadesátku :lol:
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Ouřada » 18 úno 2014, 12:21

díky :-) ten nick je z dob dávno minulých kdy ještě byla strá parta v CL :-) já spíš jsem letadýlkovej ale kluk chtěl odma tank tak ho máme :-)
To nářadí a tažný oka jsou přejetý pigmentama ale není to na nich moc vidět a boky nad blatníkama tak zacákaný nebudou ta fotka to tolik neukáže....
anténa na věži není schválně daná vzhledem k tomu že by tam blouho nevydržela. pásy jsou od Friula po tom co jsem vypěnil na orig gumovýma.Vím že to není vůbec doknalý jsou tu mnohem lepší modely......učím se
Tomáš Ouřada

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LuMar » 18 úno 2014, 12:46

A mne sa páči,parádny je. A tie pásy ? Povolaní mi povedali,že nie vždy musia ovisať,takže to asi bude dobre aj takto. =D> =D>
Môj čaká zlepený v karabici na nástrek a patinu.
P.S. A lepte čosi ! :lol:
LuMar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Ouřada » 18 úno 2014, 12:54

Díky ....čekal jsem víc kritiky :-) každopádně foťák není můj kamarád a v realitě je i ta zelená trošku jiná :-) (Vallejo Russian green + modulace Tank ochre green )
k pásům je to tak že levá strana je našponovaná víc ...ale prostě to takhle vyšlo ..jsou kovové a když bych přidal další dva články bylo by to moc ....pravá je už volnější ....tam jsem toho docílil že jsem ovory pro spojovcí drát vrtal vrtáčkem 0,6 místo 0,5 a tím vznikaly o něco větší vůle a pak se to na délce pasu nasčítá ...
Tomáš Ouřada

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 18 úno 2014, 13:07

Fotka je vždycky problém, občas se to, co člověk vidí na fotce se skutečností dost rozchází, zvlášt co se odstínu barvy týče. Mimochodem na ty antény lze celkem s úspěchem použít štětinu ze smetáku (když se žena nedívá), odvrtat malým vrtákem (evidentně máš) a přilepit vteřiňákem. Pak nehrozí ani ulomení při manipulaci.
Ale celkově je to dost dobrý, rozhodně na první model po takový pauze a první stříkání se nemáš vůbec za co stydět.
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Ouřada » 18 úno 2014, 13:25

super s tím smetákem je to dobrý nápad ;-I jako patku použiju kousek injekční jehly ....
Tomáš Ouřada

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Maier » 18 úno 2014, 21:51

Dobrá volba tanku :)

výhradu bych měl k zablácení, to "naházení " např. zepředu až na vršek korby a k tomu úplně čistá věž už od "věnce".

vepředu, sice nemá blatníky, ale uvědom si směr točení pásů (pokud tank stále necouval), vzadu má zas bláto i na blatníkách z horní strany.

Ale jinak dobré 8-)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Josef Maier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Ouřada » 19 úno 2014, 06:05

No ten předek je pravda že původně to bylo zablácený jen kolem sundaných blatníků nad pásy ....dejme tomu že jel v koloně po blátivý cestě a je postříkaný od vozidla předním ....a nevím jestli by spodek věže byl taky postříkaný přece jenom už je to nějaká vzdálenost....a vzadu ...čert ví kam všude by ten sajrajt lítal ....ale jo mohlo to být méně, možná to suchým štětcem ještě seškrábu
Naposledy upravil Tomáš Ouřada dne 25 úno 2014, 21:05, celkově upraveno 1
Tomáš Ouřada

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 19 úno 2014, 10:08

Nech to bejt, takhle to vypadá v podstatě po nesrovnatelně kratší cestě blátem než při přesunu
Přílohy
118.jpg
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Ouřada » 19 úno 2014, 13:31

No vida :-) škoda že neumím pořádně fotit :-) ta věž je taky šmrncnutá pigmentem ...jen to nějak nění pořádně vidět..ale je fakt že jsem to zablácení dělal když byla věž mimo tank .....až úplně zanikl wash a fading a různý fíčovinky :-)
Tomáš Ouřada

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky