jelikož jsem z technických důvodů nemohl konečnou fázi stavby tohoto modelu zveřejnit v sekci "rozestavěno", dovolte mi pár vět navíc a trochu více fotografií než je obvyklé. V první řadě bych chtěl velice poděkovat Filipu Hroncovi, který mi poskytl mnoho užitečných rad, fotky, návody a pár dílu. Díky.
Je to můj třetí model. Jedná se o čistou krabičku od dragonu. Mělo by jít o stroj 5.SS-pancéřové divize "Wiking" na vychodní frontě.
Po té co jsem měl hotovou povrchovku, udělal jsem za pomocí houbičky na nádobí a štětečku odřeniny. Poté wash pomocí syntetik a nasledně ještě jednou olejovkama od kooh i noor (s washem mám zatím trochu problémy). Poté jsem se snažil zesvětlenou povrchovkou za pomocí metody "suchý štětec" naznačit lehké sešoupání nátěru. Podvozek jsem naplácal směsí hlíny, písku, kamínků, pigmentů od migu a akrilové pryskyřice v různých barevných odstínech. Tank jsem se pak snažil lehce zaprášit pomocí pigmentů od migu. Rez je taktéž dělaná pigmentama od migu. Na mokrá místa jsem použil lak na nehty od roby

Podložku jsem dělal poprvé a jde čistě o improvizaci z toho co bylo doma. Slepil jsem 4 kusy překližky do rámečku, na dno sem nalepil tvrzený tenký karton a vylil to sádrou. Natřenou část překližky jsem všelijak poškrkal pilníkem. Na sádru sem namazal herkules a nalepil na to směs písku, hlíny a kamínků, dotvaroval dle potřeby, místama posypal takovou tou zakladní modelařskou trávou a podle potřeby nanesl pigmenty od migu. Strom je z dratěné konstrukce, která je oplácáná dvousložskovým tmelem.
Ještě je třeba se toho hodně naučit. Spousta by se toho dala udělat lépe. Jistě se zde najde spousty chyb, ale já osobně jsem s výsledkem docela spokojen.