Vďaka, ono to v skutočnosti až takto ako na fotkách nesvieti, model som ani vôbec nebahnil, má to predstavovať pohyb tanku v prašnom teréne a vychádzal som z fotiek ktoré mi poskytol objednávateľ modelu. A jedna fotka v exteriéri.
Pekná stavba. K tomu zaprášeniu; to je len nastriekané Buff odtieňom? Lebo ak áno, myslím, že by bolo ešte dobré doplniť ho aj pigmentami a tak ho opticky rozbiť.
Horné partie sú striekané buff odtieňom a na kolesách, spodných častí blatníkov a podvozku som použil zmes zemitých a prachových pigmentov a jemne strekol buff-om. Zašpinenie som preháňať nechcel, /aj na príkaz zadávateľa/, predsa len tieto stroje vždy vyšli do terénu umyté a napulírované, tak že špinavý bol väčšinou viac spodok vpzidla a to ešte záležalo od počasia a stave terénu v ktorom sa uskutočnil výjazd. Viacmenej som vychádzal s poskytnutých fotografií na ktorých to bolo zhruba takto.
Ďakujem, hnacie kolesá aj pásy sú priamo zo stavebnice iba pásy som upravil do podoby T 72. Nakoľko mám aj stavebnicu T 72 rozdiel bol po úprave takmer nebadateľný, čiže zanedbateľný a po patine na nerozoznanie. Stvárnil som aj ich prevesenie, aj keď možno zbytočne, lebo po zlepení korby ho nevidno ale je tam. Inak môžeš použiť kovové od Friul model, alebo lacnejšie plastové články od Trumpeteru myslím že k nim robia aj tie hnacie rozety.