ďakujem Podstavec je síce zaujímavý, ale vo vitrínke zaberá aj s tou pretŕčajúcou hlavňou neskutočne veľa miesta , ale zase nechcel som rovnú dosku, takto to je určite lepšie... Nemám doma žiadny pužitelný náklad na famo, tak som sa aspoň na korbe pohral s odreninami a pigmentmi...
Fachmane koukám na to už po několikátý....sestava je to impozantní, ale na tom zatočeném prkénku se mi nelíbí hlavně to, jak přesahuje hlaveň přes podložku. Ikdyž chápu prostorové omezení vitriny, neni vhodné prkénko atd. Fotky to určitě degradují, ale na mě nepůsobí moc dobře nástřik kapoty zvrchu včetně jejího ušpinění. Z boků je to naopak povedené. Dál se mi moc nelíbí ušpinění nákladního prostoru...to nebyl náklaďák na hlínu....spíš bych to jen mírně odřel nebo ošoupal, jak z toho tahali bedny atd. Jinak celkově souprava vypadá povedeně a gratuluji k dokončení, tak velkého modelu.
Ďakujem za reakcie páni. Kolesá na fame skúsim odlepiť od podložky a pootočiť, uvidíme čo to povie. Honzo- ako píšeš priestorové obmedzenia vitríny nepustia, bolo nevyhnutné vyriešiť to takto... S korbou máš pravdu, s blatom som to prepískol, pôvodne tam bolo len par tiahlych odrenín,ale keďže nebolo čo na korbu naložiť ,chcel som to tými pigmentmi trochu oživiť, ale asi to bol naozaj krok vedľa ..chybami sa človek účí.
V každom prípade som rád, že sa model páči aj napriek chybám, ktoré tam sú.
Myslím, že stavba obou kousků je povedená. Já bych však takovou podložku nepoužil, protože upoutá pozornost více než samotný model.Tvar i barva podložky model spíše upozadí. Dále se mi nelíbí rez na některých místech (např. bedna v kabině řidiče, rám okna a pod....) Nevím co to je v posledních letech za módu dělat modely rezaté, jako by jejich hlavním účelem bylo válet se na 20 let na smeťáku. (Průměrná životnost německé bojové techniky byla v roce 1944 - 6 - 8 týdnů) Když už má být barva otlučená provozem, doporučuju použít na hrany tmavě šedou ovšem decentně(t.j. s citem - méně je více). Takhle bych to viděl já. Tak ať ti to staví. Dušín
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím. Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.
V prípade, že na modely vyzerá niečo ako hrdzavé, musí ísť o skreslenie fotkami,nakoľko pri tejto stavbe som nepoužil žiadnu hrdzu v podobe pigmentov ani žiadnych iných prípravkov imitujúcich hrdzu či hrdzavé stečeniny