Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-62, Trumpeter 1:35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

T-62, Trumpeter 1:35

Příspěvekod Tety » 30 zář 2012, 09:01

Jelikož při stavbách zásadně nefotím a Modelforum zahlcuji pouze svými moudry, vyfotil jsem svým automatem za 2 tisíce v mlžném ranním oparu několik svých posledních výtvorů. Omlouvám se za kvalitu fotek, lepší to už nikdy nebude. Model je z krabice, barvy Gunze řady C a Tamiya, libovolně je míchám a ředím Gunze ředidlem, odstíny neznám, poměry míchání také ne. Pigmenty jsou od nějaké firmy Fox, pak CMK a Mig. Míchám je libovolně, fixuji přípravkem od Migu. Odstíny barev jsou ve skutečnosti trochu jiné, ale blíží se to.....
Všechny své model jsem doposud stříkal Tamiya airbrush setem, takže členitost povrchu není žádná sláva, ale rozestavěné věci už cákám novou Fengdou 203, takže příště to bude lepší :D
Přílohy
6.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Tety

• Odpovědět s citací

Re: T-62, Trumpeter 1:35

Příspěvekod David Baláš » 30 zář 2012, 09:15

Máš to moc hezký. :) Akorát bych možná trošku přidal na patině, ale to je jenom o vkusu. :-k A ještě jednna věc. :D Jakou barvou jsi dělal odřeniny? :) Moc se mi líbí ten trošku narezlý odstín. =D>
David Baláš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Bílský » 30 zář 2012, 09:19

Libi se mi moc jen mi pripada dodelany tak z 99% ( periskopy zasklit, svetlo na vezi taky pokud ho nechces nechat jako treba po prustrelu, infrak Luna mi prijde ze mas bez ochranneho plechu tak by mel byt cerny, prachovka na sloupku anteny taky cerna,......), ale to je jen muj nazor pokud se ti libi tak jak je, zaparkuj to vitrinky :) Peta
Tvrdě jsme cvičili, ale kdykoli měly naše jednotky přistoupit k praktické činnosti, museli jsme se reorganizovat. Ve zralejším věku jsem pochopil, že máme sklon čelit každé nové situaci reorganizací, je to báječná metoda k vyvolání iluze pokroku. Ve skutečnosti vyvolává chaos, neefektivnost a demoralizaci. Gaius Petronius
Petr Bílský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 30 zář 2012, 15:37

Díky za reakce, s periskopy máš naprostou pravdu, to vždy odkládám ad acta, na ostatní připomínky zkusím v nejbližší době zareagovat, musím se podívat na nějaký podklad, lepil jsem to jen tak na blind. Ještě jednou díky.
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 30 zář 2012, 17:41

A ty odřeniny jsem maloval barvou Vallejo 70872 čokoládově hnědá s kapkou Vallejo 981 orange brown. Jinak s barvami Vallejo se mi moc dobře nedělá a zkusil jsem vše možné, i mokrou paletu, na štětci se stále tvoří žmolek, který znemožňuje delší práci na jeden zátah, což je právě případ odřenin, takže to mnohdy uspěcham a je to vidět. Odstíny mají pěkné, ale Humbrolky jsou z mého pohledu na štětec lepší.
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 30 zář 2012, 18:19

Jak koukám na tvůj seznam chemie, tak tam nějak postrádám a to i na modelu, wash. Možná, že by si to model zasloužil. Jinak ale dobrá práce. A pokud jde o Valleja, která taktéž používám na odřeniny, tak podobný problém s tvořením žmolku nemám neb když barva houstne použuji ředidlo a jedu vesele dál.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod akula » 01 říj 2012, 07:19

Moc hezký, pěkně postaveno. =D> - Pravda ale je, že trocha písku a jinýho bordelu na vrchní straně mašiny v rozích a tak by to ještě trochu přilepšila. Aspoň podle mě, vzhledem k tomu, jak to máš pěkně na podvozku. A navíc mašina z pouště..
If you want peace... prepare for war
akula

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Nečas » 01 říj 2012, 07:23

Krásná čistá stavba a moc pěkná kamufláž a také pěkně nastříkaná. =D> Ale to je asi tak vše. Též postrádám jakoukoli patinu. Pásy jsou nepřirozeně namalované ( takovou barvu nemají ani když jsou nové ) a zaprášené, či zablácené. Není chybou, že tank není zablácený a je čistý, ale ten wash mu opravdu schází. :-k
Kdo umí, ten umí. Já jen čumím.
Pavel Nečas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 01 říj 2012, 19:15

Čistá stavba, model jako z katalogu Tamiye, ale proč ne ? Pěkné.
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 02 říj 2012, 05:43

K tomu washi, na modelu je nanesen Mig neutral wash a někde tmavě šedá humbrolka. Je to pouze velice lehké a jen ve výrazných spárách, nikdy to nedávám celoplošně, nekontrolovatelně to změní odstíny. Na moderní techniku se mi toho víc dávat nechce, nezlobte se na mě, je to věc názoru, mám doma dost nawashovaných modelů a ne vždy jsem s tím byl spokojen. Na druhou stranu teď stavím 72 Ferdninanda a tam na tom světle žlutém podkladu wash vypadá dobře.
Léta jsem blátem a různými sračkami zamazával chyby povrchu a osobně jsem docela rád, že jsem se propracoval k jakžtakž čisté stavbě, až budu umět opotřebení napodobit věrohodně, udělám to, bohužel na to nemám a ničit si to postavené nechci. O víkendu sem dám T-35, to je pravý opak, bláto, větvě atd., mnoho jsem ale dal právě kvůli chybám na povrchu, což je špatně.
Moc díky za reakce a připomínky.
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 04 říj 2012, 20:06

Wash netreba dávať celoplošne, stačí do každej špáry ťuknúť špičkou štetca a on sa krásne rozleje po celej jej dĺžke. Samozrejme chce to aspoň polomatný povrch. MIG wash používam tiež a viem, že to ide v pohode rýchlo a s výborným výsledkom. Tých pár miest, čo si zamažeš plošne (väčšinou v mieste nanesienia zo štetca) ľahko zotrieš. Ale samozrejme, je to otázka vkusu. Celkovo je tank podarený ;-I a vyzerá dobre. Chýba mi snáď iba niečo málo prachu do špár v horných partiách korby.
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe111 » 07 říj 2012, 10:47

Mne sa to tiež zamlúva. Kamuflaž je pekne streknutá. Ale možno trošku viacej patiny, ale ako už bolo povedalné je to o vkusu. Ale celkom pekné....
Joe111

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 07 říj 2012, 16:15

Díky pánové za Vaše reakce.
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivan hrdina » 13 říj 2012, 14:41

No po dlhej absencii ktorú som tu na fore mal, vidím že je sa na čo pozerať....je pravda že nejaký prach by si to zaslúžilo, ale inak =D> =D>
ivan hrdina

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky