Asi pred pol rokom ma kamarát navnadil na túto mašinku a hneď mi padla do oka, dokonca natoľko, že som sa rozhodol si ňou oživiť svoju vitrínu. Model som vylepšil hlavňou od RB a náhradou čohosi čo malo byť spriahnutým guľometom, inak som na ňom nemenil nič.
Stavba vonkoncom nebola jednoduchá a niekedy som mal pocit, že ten model nestaviam ale vyrábam. Som si vedomí niektorých chýb, ktorých som sa dopustil – ani za svet sa mi napríklad nepodarilo umiestniť „krabice“ reaktívneho panciera na ľavej strane veže v jednej rovine. Ideálne by bolo všetky výrezy na veži pre podstavce zatmeliť a vyrobiť nové, no na to som energiu nemal. Tak isto je veľmi jednoducho spravené uchytenie „šnorchla“ o vežu, a pod. Pásy boli v tomto prípade (aspoň pre mňa) tou najlepšou stránkou – len ich bolo treba ohnúť v mieste prvého a posledného pojazdu, kde by inak tvorili neprirodzene ostrý uhol.
Kamo som použil ešte z čias ZSSR (podľa návodu) a to verziu so zelenými bočnicami.
Snáď sa mi podarilo sa opäť trochu posunúť dopredu a nasledovné kúsky (T-72BV a T-80-UD) už budú oveľa lepšie.
Ospravedlňujem sa za foto, mohli byť lepšie..
Na každý trik a fintu ktorú som postupne objavil, som prišiel vždy len vďaka nejakému omylu.