Oddychovka od lietadiel.Model som doplnil o lepty eduard,madla z drôtu,kompletné blatníky z plechu,držiaky na nádrže a laná z drôtov.Tak kritizujte,komentujte nech sa niečomu priučím.
Přílohy
Naposledy upravil unreal86 dne 26 dub 2012, 08:13, celkově upraveno 1
Parádní Téčko. Akorát, abych zbytečně neplácal, neměly by být na věži poklopy zevnitř v barvě kamufláže? Někdo mi to tu, se mi zdá taky kdysi říkal, aby to nesvítilo moc pro letadla. Pokud né, jako bych nic neřekl. I když, on sám o sobě ten kříž je dost dobře navádějící Každopádně se mi líbí.
Trochu jsem zapátral a podle dobových fotek by ty poklopy měli opravdu být v barvě kamufláže (nebo prostě nějaké tmavé barvě). Dám sem pár fotek:
T-34b.gif (32.34 KiB) Zobrazeno 2021 krát
A tady se to zdá výt zase ve světlé barvě (ale nejspíš to bude odlesk slunka)
K modelu: Mě se líbí A stavělo se to dobře? Pomohli tomu dost lepty od Edy? Na tenhle model se taky chystám a ještě jsem domluvenej s pár lidma, že uděláme skupinovku (možná bude i tady na fóru)
on je to všeobecnej mýtus s těma bílýma poklopama,sem tam se to sice na nějaký fotce zahlídnout dá ale jinak je to úplně nelogický...dyť by to bylo vidět na kilometr daleko...
ono to nebude tak ani o tom, jestli by ten poklop byl nebo nebyl vidět, s tím to vůbec nesouvisí. (tahle logika by platila jen v letním období, v zimě by to bylo právě naopak) Osádka v tanku má defcto jen dvě "polohy" a to buď to pochodovou nebo bojovou. Při pochodové jsou poklopy otevřeny (minimálně velitel tanku a řidič), přičemž velitel tanku svým tělěm zakrývá podstatnou část onoho poklopu, stejně tak střelec má-li poklop otevřen. Pochodová poloha se používá pro přesuny, povětšinu v týlu, při přesunech s nebezpečím útoku (vzdušného či pozemního), pak povětšinou je otevřen jen poklop velitele tanku s tím, že velitel je zase " v pochodové" pozici a sleduje - hlídá okolí. V případě útoku pak zaleze do věže a poklop uzavírá. Čili je-li poklop otevřen, je vněm i osoba, která vnitřní plochu poklopu zakrývá trupem, není-li osoba pak není ani poklop otevřen - bavíme se o bojových situacích kdy hrozí nebezpečí útoku. Pokud tank stojí je řádně maskován, pominuli stojánky v týlu (tanková depa apod). Bíle či světle natřené poklopy spíše souvisejí s faktem že i vnitřní prostory tanků se natírají světlou barvou, čili někdo logikcy odvodil že pokud je všechno ve vnitř bílé musí být i vnitřní strana poklopu. Jenže to má háček. Pokud bude poklop natřen světlou barvou a někdo tam vystrčí palici v tmavé kukle..... Není to dogma, jen bych rád poupravil myšlenku - bílý poklop = naváděcí bod pro letadla. Navíc mnoho lidí dělá rovnítko mezi poklopem řidiče a velitele. Ty řidičské jsou ze vnitř opravdu světlé, jenže tam nehrozí výše popsané nebezpečí, neboť řidič za bojové situace (dobrovolně) hlavu ven z tanku nevystrkuje (od toho je opravdu velitel).
Naposledy upravil markII dne 09 kvě 2012, 20:54, celkově upraveno 1
Pěkná T-34, líbí se mi.Taky ji mám pod stolem, ... na oddych od letadel... spolu se vz.76, Shermanem a KV1, vše od HB. Vždycky mě překvapí jaké jsou ty tanky drobné ve srovnání s letadly,třeba Tygr vs.Hurrucane, nebo nedej božeTyphoon Jak se to stavělo,byl někde nějaký zádrhel.
Vďaka za ohlasy Farbu poklopov som vtedy nejak ani neriešil ale pri ďalšom už budú vo farbe exteriéru,mám ešte jednu 76ku v krabici aj keď tá bude najskôr K.O takže asi budú viac hrdzavé ako zelené. K stavbe,sú to už 3 roky takže si už všetko nepamätám.Plast bol trocha mäkký tak sa horšie začisťoval.Najhoršie na tom boli pásy.Vôbec do seba nezapadali tak som si riadne užil začistovanie. No a na každej strane mi vyšli nepárne tak som prerobil jeden článok na hybridný z dvoch rôznych článkov Ale to bude najskôr moja chyba.Interiér je celkom pekný a plechy mu pomôžu aj keď nie moc.Viac sa oplatia pre 76ku kde sú pekné držiaky na zásobníky.Ďalej pri použití držiakov na náboje tak tie sa oplatia hlavne keď ostanú prázdne a dosť blbo sa mi tvarovali.Do interiéru som už len doplnil zopár drôtov.Z vonku som musel tmeliť spoj korby z podvozkom v prednej časti no a doplnil som tam rovno aj zvár,ďalšie som doplnil na veži.Tu by som odporučil lepty eduard hlavne kvôli mriežkám nad motorom.Aj keď mohli do sady pridať veľkú mriežku,tú ktorú obsahuje stavebnica H-B sa mi zdá trocha hrubšia a je zapustená dosť hlboko.Pri 76ke som celý poklop vyrobil z plechu a použil novú mriežku,hlavne kvôli tomu že ho chcem nechať otvorený.To je asi tak všetko na čo som si spomenul.Dúfam že som to napísal aspoň trochu zrozumitelne.Je to pekná stavebnica a pohodová stavba až na tie pásy.Určite časom dokončím aj tú 76ku. To Luboš-sú to vážne prckovia a hlavne v 48ke sú dosť nákazlivý. EDIT: leptané držiaky na náboje som si splietol z 76kou,je to už dávno,staval som obidve naraz a navyše model nemám pri sebe ale doma na Sk.
pěkně zmáknuta mašinka.Taky ji mám(zatím jen v kytníku).Vždycky mě to tady nabudí k další práci.(ale spíše naštve,neb zjistím jaky jsem patlala ) Jinak k těm poklopům.tak nějak z podstaty věci by měly být z vnitřní strany zatřeny kamuflážní barvou.Jakýkoliv průzkum,at letecký či pozemní,by odhalil světlý bod na tmavém pozadí.A taky,když budete utíkat z tanku,který dostal zásah a budete otřesen,tak se vám v bíle kopuli bude hodit tmavý bod(poklop),který znamená možnou záchranu.