Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T34 85 1:48 HB

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

T34 85 1:48 HB

Příspěvekod unreal86 » 21 dub 2012, 14:16

Oddychovka od lietadiel.Model som doplnil o lepty eduard,madla z drôtu,kompletné blatníky z plechu,držiaky na nádrže a laná z drôtov.Tak kritizujte,komentujte nech sa niečomu priučím. :)
Přílohy
DSCF0804.jpg
DSCF0836.jpg
DSCF0805.jpg
DSCF0846.jpg
DSCF0837.jpg
Naposledy upravil unreal86 dne 26 dub 2012, 08:13, celkově upraveno 1
Ponorky 1/72
viewtopic.php?f=176&t=69300
viewtopic.php?f=176&t=66100
viewtopic.php?f=176&t=91463
unreal86

• Odpovědět s citací

Re: T34 85 1:48 HB

Příspěvekod Attila » 21 dub 2012, 14:33

Ty kokso :shock: =D> =D> =D> =D>
Attila

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fredy » 07 kvě 2012, 04:07

Dobre si si oddýchol. =D> Pekné.
Život je rad za sebou nasledujúcich provizórnych riešení.
Manfréd "Fredy" ŤUKOT
fredy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kajda64 » 07 kvě 2012, 09:23

Parádní Téčko. Akorát, abych zbytečně neplácal, neměly by být na věži poklopy zevnitř v barvě kamufláže? Někdo mi to tu, se mi zdá taky kdysi říkal, aby to nesvítilo moc pro letadla. Pokud né, jako bych nic neřekl. I když, on sám o sobě ten kříž je dost dobře navádějící :-D
Každopádně se mi líbí.
Moje modely :bad:
Karel Švejda - věčný patlal ...
http://mojetechnika.blogspot.cz/
kajda64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Moric » 07 kvě 2012, 19:58

Trochu jsem zapátral a podle dobových fotek by ty poklopy měli opravdu být v barvě kamufláže (nebo prostě nějaké tmavé barvě). Dám sem pár fotek:
T-34b.gif
T-34b.gif (32.34 KiB) Zobrazeno 2021 krát

102006823.jpg

136568.gif

A tady se to zdá výt zase ve světlé barvě (ale nejspíš to bude odlesk slunka)
t-34_76_2.jpg

K modelu: Mě se líbí =D>
A stavělo se to dobře? Pomohli tomu dost lepty od Edy?
Na tenhle model se taky chystám a ještě jsem domluvenej s pár lidma, že uděláme skupinovku (možná bude i tady na fóru) :arrow:
Moric

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 09 kvě 2012, 07:19

on je to všeobecnej mýtus s těma bílýma poklopama,sem tam se to sice na nějaký fotce zahlídnout dá ale jinak je to úplně nelogický...dyť by to bylo vidět na kilometr daleko...
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod markII » 09 kvě 2012, 20:11

ono to nebude tak ani o tom, jestli by ten poklop byl nebo nebyl vidět, s tím to vůbec nesouvisí. (tahle logika by platila jen v letním období, v zimě by to bylo právě naopak) Osádka v tanku má defcto jen dvě "polohy" a to buď to pochodovou nebo bojovou. Při pochodové jsou poklopy otevřeny (minimálně velitel tanku a řidič), přičemž velitel tanku svým tělěm zakrývá podstatnou část onoho poklopu, stejně tak střelec má-li poklop otevřen. Pochodová poloha se používá pro přesuny, povětšinu v týlu, při přesunech s nebezpečím útoku (vzdušného či pozemního), pak povětšinou je otevřen jen poklop velitele tanku s tím, že velitel je zase " v pochodové" pozici a sleduje - hlídá okolí. V případě útoku pak zaleze do věže a poklop uzavírá. Čili je-li poklop otevřen, je vněm i osoba, která vnitřní plochu poklopu zakrývá trupem, není-li osoba pak není ani poklop otevřen - bavíme se o bojových situacích kdy hrozí nebezpečí útoku. Pokud tank stojí je řádně maskován, pominuli stojánky v týlu (tanková depa apod). Bíle či světle natřené poklopy spíše souvisejí s faktem že i vnitřní prostory tanků se natírají světlou barvou, čili někdo logikcy odvodil že pokud je všechno ve vnitř bílé musí být i vnitřní strana poklopu. Jenže to má háček. Pokud bude poklop natřen světlou barvou a někdo tam vystrčí palici v tmavé kukle..... [-X
Není to dogma, jen bych rád poupravil myšlenku - bílý poklop = naváděcí bod pro letadla. Navíc mnoho lidí dělá rovnítko mezi poklopem řidiče a velitele. Ty řidičské jsou ze vnitř opravdu světlé, jenže tam nehrozí výše popsané nebezpečí, neboť řidič za bojové situace (dobrovolně) hlavu ven z tanku nevystrkuje (od toho je opravdu velitel).
Naposledy upravil markII dne 09 kvě 2012, 20:54, celkově upraveno 1
markII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš » 09 kvě 2012, 20:26

Pěkná T-34, líbí se mi.Taky ji mám pod stolem, ... na oddych od letadel... :-) spolu se vz.76, Shermanem a KV1, vše od HB.
Vždycky mě překvapí jaké jsou ty tanky drobné ve srovnání s letadly,třeba Tygr vs.Hurrucane, nebo nedej božeTyphoon :D :D
Jak se to stavělo,byl někde nějaký zádrhel.
Lubomír Hrdlička, Uničov
Luboš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod unreal86 » 10 kvě 2012, 00:05

Vďaka za ohlasy :) Farbu poklopov som vtedy nejak ani neriešil ale pri ďalšom už budú vo farbe exteriéru,mám ešte jednu 76ku v krabici aj keď tá bude najskôr K.O takže asi budú viac hrdzavé ako zelené. :-D K stavbe,sú to už 3 roky takže si už všetko nepamätám.Plast bol trocha mäkký tak sa horšie začisťoval.Najhoršie na tom boli pásy.Vôbec do seba nezapadali tak som si riadne užil začistovanie. :? No a na každej strane mi vyšli nepárne tak som prerobil jeden článok na hybridný z dvoch rôznych článkov :lol: Ale to bude najskôr moja chyba.Interiér je celkom pekný a plechy mu pomôžu aj keď nie moc.Viac sa oplatia pre 76ku kde sú pekné držiaky na zásobníky.Ďalej pri použití držiakov na náboje tak tie sa oplatia hlavne keď ostanú prázdne a dosť blbo sa mi tvarovali.Do interiéru som už len doplnil zopár drôtov.Z vonku som musel tmeliť spoj korby z podvozkom v prednej časti no a doplnil som tam rovno aj zvár,ďalšie som doplnil na veži.Tu by som odporučil lepty eduard hlavne kvôli mriežkám nad motorom.Aj keď mohli do sady pridať veľkú mriežku,tú ktorú obsahuje stavebnica H-B sa mi zdá trocha hrubšia a je zapustená dosť hlboko.Pri 76ke som celý poklop vyrobil z plechu a použil novú mriežku,hlavne kvôli tomu že ho chcem nechať otvorený.To je asi tak všetko na čo som si spomenul.Dúfam že som to napísal aspoň trochu zrozumitelne.Je to pekná stavebnica a pohodová stavba až na tie pásy.Určite časom dokončím aj tú 76ku. :P
To Luboš-sú to vážne prckovia a hlavne v 48ke sú dosť nákazlivý. :-D
EDIT: leptané držiaky na náboje som si splietol z 76kou,je to už dávno,staval som obidve naraz a navyše model nemám pri sebe ale doma na Sk. :(
Ponorky 1/72
viewtopic.php?f=176&t=69300
viewtopic.php?f=176&t=66100
viewtopic.php?f=176&t=91463
unreal86

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boží pěst » 12 kvě 2012, 19:27

=D> pěkně zmáknuta mašinka.Taky ji mám(zatím jen v kytníku).Vždycky mě to tady nabudí k další práci.(ale spíše naštve,neb zjistím jaky jsem patlala )
Jinak k těm poklopům.tak nějak z podstaty věci by měly být z vnitřní strany zatřeny kamuflážní barvou.Jakýkoliv průzkum,at letecký či pozemní,by odhalil světlý bod na tmavém pozadí.A taky,když budete utíkat z tanku,který dostal zásah a budete otřesen,tak se vám v bíle kopuli bude hodit tmavý bod(poklop),který znamená možnou záchranu.
boží pěst

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky