Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sd.Kfz.186 Jagdtiger (Henschel) 1/35 Dragon

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Sd.Kfz.186 Jagdtiger (Henschel) 1/35 Dragon

Příspěvekod Martin Kováč » 11 črc 2011, 20:42

Myslím si, že máš neskutočne obrovský potenciál. Myslím, že ak sa budeš do budúcna venovať čistej stavbe a hlavne povrchovke, tak tu budeme mať nového Wildera :shock: Na modeli si namiešal parádny odtieň žltej, netradičný, ale o to krajší. Čiping je v porovnaní s celou bojovkárskou sekciou vysoký nadštandard a bahno... svoje prvé bahno som vytvoril tak, že som do pohára nasypal zeminu, zalial vodou, štetcom napatlal na podvozok tanku a následne s ním ešte pojazdil po kaluži v záhrade :grin:
Takže s týmto modelom môžeš byť viac ako maximálne spokojný =D>
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 11 črc 2011, 20:51

O:) Velmi dobré :flower: ,možná ta jalová(málo akční) podložka to lehce snižuje.Typ je hezkej,stavba v pohodě. 8)
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 12 črc 2011, 05:09

Děkuji za komentáře.
To Stani: Jak jsem psal ve stavbě, chtěl jsem původně tříbarevku, ale pak jsem si to rozmyslel a už to bylo celé sci-fi. Našel jsem doma nějaké obtisky a tenhle se mi prostě líbil. Chápu, že to tam nepatří a asi to i kazí, ale hold co už. Aspoň jsem to kvůli tobě skoro celé zamazal bahnem :D
To Black Goat: To bahno z kaluže bych chtěl vidět. Zase to ty stříkance musely vypadat hodně realisticky ne? ;-I :grin: :grin:
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirrors » 30 srp 2011, 09:00

Pri te posledni fotce mne chitaji zachvaty (to muselo byt penez za tu vibavicku :lol: :lol: :shock: )model nadherny
Mirrors

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 30 srp 2011, 11:06

no co si budem povídat tyhle komerční chemie ti pomohou celkem hodně pokud nejseš opravdu máslo.. Model vypadá obstojně, kdo bude pyskovat že to není pravda ať si přečte posledního modeláře, myslím že u toho buldozeru to autor píše.
Pokud bude člověk patlat s těma náhražkama tak nikdy nemá šanci dosáhnout toho co ten s profi výbavou. I tento koníček je velmi o penězích, ostatně jako skoro každý.... :)
samozrejmně trocha toho talentu má přece každý že (jinak by nemohl být modelář - až na jednu vyjímku zde na fóru -všichni ví o koho jde) tak kampak kuzmo kuzmičíííííýýýý 8-)
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 30 srp 2011, 11:23

Mirrors píše:Pri te posledni fotce mne chitaji zachvaty (to muselo byt penez za tu vibavicku :lol: :lol: :shock: )model nadherny

Pořád jsem přemýšlel, jak to myslíš. Až jsem si všiml, že je tam vidět část poličky s barvama a tak... no peněz to stálo...malé ojeté auto už by za to bylo. Jen kdyby to tak bylo vidět na těch modelech... :D
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 30 srp 2011, 11:27

Zdeněk Hanzal píše:no co si budem povídat tyhle komerční chemie ti pomohou celkem hodně pokud nejseš opravdu máslo.. Model vypadá obstojně, kdo bude pyskovat že to není pravda ať si přečte posledního modeláře, myslím že u toho buldozeru to autor píše.
Pokud bude člověk patlat s těma náhražkama tak nikdy nemá šanci dosáhnout toho co ten s profi výbavou. I tento koníček je velmi o penězích, ostatně jako skoro každý.... :)
samozrejmně trocha toho talentu má přece každý že (jinak by nemohl být modelář - až na jednu vyjímku zde na fóru -všichni ví o koho jde) tak kampak kuzmo kuzmičíííííýýýý 8-)

Přesně jak píšeš. Ale také mi trvalo než jsem na to přišel. Spoustu věcí jsem se snažil nahradit nějakými jinými levnějšími (chápej neoriginálními) a moc dobře to kolikrát nedopadlo. A také je to o dost pohodlnější. Prostě jen vezmeš lahvičku, zatřepeš a můžeš používat...
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 30 srp 2011, 11:33

ale za tu radost z výsledku to stojí ne.. nejsem blázen co by si kupoval všech 150 odstínu pigmentů od miga ale jen dva + 4 od CMK :? on člověk se musí i nějak oblékat a jíst... :grin:
jak už jsem psal model je povedej ten si přímo říká o kus terénu pod něj..
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirrors » 30 srp 2011, 11:48

Tak abych se priznal k tem pigmentum tak mam celou radu cmk a pb model a asi 20 od miga a akorat co sty fotky nemam sou ty filtry od miga a nevite jak je (vi vite ) nanaset jde to stecem a i pistoly? :cry: [-o< :P
Mirrors

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 30 srp 2011, 11:54

Mirrors píše:Tak abych se priznal k tem pigmentum tak mam celou radu cmk a pb model a asi 20 od miga a akorat co sty fotky nemam sou ty filtry od miga a nevite jak je (vi vite ) nanaset jde to stecem a i pistoly? :cry: [-o< :P

Štětcem to jde určitě (je mi jasné, že to víš :-D ) a René Ernst mi kdysi psal, že to nanáší pistolí, protože to rychleji uschne a nanáší se mu to tak prostě líp. Zkoušel jsem to a problém v tom není, jen to hrozně zasírá pistoli (ovšem co ji dneska nezasírá, že jo) Asi je to jen o zvyku co ti bude vyhovovat víc. Pistolí nemusíš mít strach, že si něco ulomíš a tak. Jiný důvod mě asi nenapadá (kromě výše zmíněného rychlejšího zasychání
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 30 srp 2011, 11:56

Zdeněk Hanzal píše:ale za tu radost z výsledku to stojí ne.. nejsem blázen co by si kupoval všech 150 odstínu pigmentů od miga ale jen dva + 4 od CMK :? on člověk se musí i nějak oblékat a jíst... :grin:
jak už jsem psal model je povedej ten si přímo říká o kus terénu pod něj..

Přesně jak píšeš. I s pigmenty jsem na tom tak nějak podobně. Terén jsem tam chtěl dát určitě, ale mám z toho trochu strach. Nechci to pos...t ještě víc než už to je. Díky za komentář
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirrors » 30 srp 2011, 12:01

No ohledne zasirani pistole mam fengdu 180 a je dnou jentak pro humor jsem skousel :lol: :shock: akrilove agamy a asi takhle1:redene redidlem x20A a dopadlo to senzacne jenze kazdych 5min jsem cistil pistoly a za 2:redidlem laquer od tamky a taky v pohode az nato ze misto toho aby to bylo ridsi tak to stim ani nehnulo a bylo to jak beton :cry: :lol: ale jinak agamy muzu doporucit na barveni detailu nebo na!@* figurky jde to kdyz se clovek snazi i gradace a nebo za3:do kose nebo vubec nekupovat a jak by rekla vetsina zblblich lidi z facebooku :Mucq :lol: :lol:
Mirrors

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 30 srp 2011, 13:39

Mirrors píše:No ohledne zasirani pistole mam fengdu 180 a je dnou jentak pro humor jsem skousel :lol: :shock: akrilove agamy a asi takhle1:redene redidlem x20A a dopadlo to senzacne jenze kazdych 5min jsem cistil pistoly a za 2:redidlem laquer od tamky a taky v pohode az nato ze misto toho aby to bylo ridsi tak to stim ani nehnulo a bylo to jak beton :cry: :lol: ale jinak agamy muzu doporucit na barveni detailu nebo na!@* figurky jde to kdyz se clovek snazi i gradace a nebo za3:do kose nebo vubec nekupovat a jak by rekla vetsina zblblich lidi z facebooku :Mucq :lol: :lol:

Mám tu samou pistoli. Na stříkání používám tamiye a ředím je lacquerem a jsem maximálně spokojený. Na laky, surfacer používám fengdu 130. Přece jenom mi přijde, že ta mi spíš odpustí třeba horší naředění a tak. Prostě nějakou tu chybku.
Honza Lexa

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky