Prvý kúsok je Flammpanzer I od firmy Attack - stavba je krabička,no niektoré male diely som nepoužil, či už z dôvodu,že boli podľa mňa nepoužitelné (hever ), prípadne preto,že som pri stavbe prerábal izbu a stratil som ich (tie haky vpredu na uchytenie lana ). Inak stavebnica pohodová a nádherná predloha . Údajne jediný flammpanzer I(aj keď foto zo Španielska hovoria inak...). Pôvodne mala byť aj suchá tráva, palma a ešte jeden vojak nesúci vodu ku tanku, no nakoniec som ich tam nedal. Viac sa mi to páčilo takéto jednoduché. Inak až na fotke som si všimol,že som neprilepil anténu ani sem ani na stuga,takže už sú tam no fotiť som to už nechcel znova . Na obidvoch modeloch sú sklopené v držiakoch. Fotky nič moc,najmä pigmenty to nefotí
Stug III ausf. D je od Trumpetera doplnený len o madlá z drôtu. Fotky opäť oničom možno neskôr prefotím. Stavebnica dobrá, určite od nich postavím časom celú sériu.
inšpirácia pre 192. Sturmgeschutz Abteilung
Rozbitie šedivky ani pigmenty sa mi na fotkách moc zachytiť nepodarilo
Tie kovové kraje pásov som už za pigmentoval,aby tak nekričali
za mně gut, taková drobota je vždy výzva.Já bych na to neměl nervy. Ta figurka je trošičku krupičková (partie kůže) víc bych ředil barvu. Ale podle mého gusta, pěkně to oživila!
Ďakujem . Tie ruky nie sú zavinené farbou,ale povrchom modelu. Je to starý "gumák" od revellu a tie sa len veľmi ťažko začisťujú. Väčšinou na to používam len ostrý skalpel,ale teraz som skúsil aj brúsny papier a asi som použil hrubší ako som mal a tak ostali ruky "drsné" ,ale poučl som sa a už to nespravím.
Pro mne dobrý. Pz. I je super blecha. Na Stu. bych jen dal pryč čištění laufu a vyměnil ho za nové z drátků, nebo jehel. Je tam vidět i dělící rovina. Osobně jsem to dělal nové. Jinak pěkná šedivka.
Ďakujem vám páni Z vytierákom na lauf máš pravdu Michale, tiež som nad tým uvažoval,ale nemal som vtedy doma už žiadne ihly. Teraz už mám ďalšie,ale nebudem to už rezať,lebo by to nedopadlo dobre,len začistím tú deliacu rovinu. Ale plánujem ďalšie StuGy,tam ich už urobím nové
Tak to potom jo. Já nechal původní části, co to drží, jen jsem ořezal to čištění a v místě původního čištění jsem to vrtunul. Nalepil na blatník a pak strkal drátek. Šlo to samo. Za hoďku hotovo.