Tak sem to přes víkend dal nějak dohromady. Jediné úpravy - zadělal jsem díru mezi blatníky a vanou, ztenčil blatníky, odvrtal hlavně , výfuky a budu dělat nové schurzny...
Teď už konečně na barvení - v Sešitu modeláře máme návod tak hurá do toho.
Nie, hadat sa nechcem. Len som si spomenul na jednu diskusiu na missing-lynx, kde sa to pred casom riesilo a k nicomu sa tam nedospelo (ale prevladal nazor, ze boli napnute, aby sa tak lahko nezosmykli). A aj keby sme sa tu pohadali, tak tiez k nicomu nedospejeme.
Ja som si potom pozrel kopu fotiek a na vacsine z nich tie pasy vyzerali naozaj tak, ako na prvych troch obrazkoch.
Ak boli previsy, tak iba mierne, ako na obrazkoch 4 a 5. A to s tymi prevismi po zniceni som myslel obrazne a trochu prehanal, presne tak ako na obrazku cislo 6.
No, podla mna je to skor 1:1, lebo to moze byt aj tak aj tak.
Jedine, co som chcel povedat, je, ze foxbat sa nemusi velmi trapit s pasmi, aj ked uz ma zlepenu korbu. Nie vsetky pasy totiz musia byt prevesene a to plati najma pre Panzer IV. Takze aj keby ich urobil podla pravitka, nebude to chyba. To je asi tak vsetko, co som chcel.
Budem sa opakovať, ale už som raz napísal, že tu nič nevyriešime (iba foxbatovi zbytočne plníme tému). Iba čo sem budeme donekonečna hádzať obrázky.
Možno budem za debila, ale dal som si tú námahu a spočítal obrázky podvozku Panzer IV na tej stránke panzernet.net. Z nich 50 malo previsy a 65 napnuté pásy (na zvyšných 46 nebolo pásy vidieť). A to je, myslím, tá väčšina, o ktorej stále hovorím. A asi budem za úplného debila, ale keď malý previs nesiaha ani do tretiny napínacej kladky, tak mi ten 1 mm nestojí za námahu. Tak a je to vonku: som proste lenivý!
Ale je pravda, že s previsom ten pás vyzerá lepšie - väčšinou. Je to záležitosť vkusu. Ak by som si mal vyberať medzi napnutým pásom a brutálne prehnaným previsom, tak sa mi viac páči ten rovný.
A na záver som si neodpustil ešte jednu fotečku, ako by mohol vyzerať pás viditeľný medzi čiastočne ostránenými schurznami. Podľa mňa by ani takto nevyzeral zle - ale je to opäť iba môj názor.