Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2013
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

3/2013

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 3/2013

Příspěvekod Peter Frišlovič » 21 bře 2013, 15:15

Jezevčík: Ďakujem a ospravedlňujem sa, už mi asi naozaj povolili nervy. ](*,)
Posl.dva týždne riešim samé reklamácie, na Modelára sa teším skoro týždeň po vydaní a ono prd.
Tak už to asi vykypelo. Ešte raz pardon. [-o<

Marek Nováček: no vieš, ľahko je niekoho hneď odsúdiť za zlodeja...
Aby si nepovedal, prikladám obrázok mojej knižnice že si Modelárov naozaj kupujem.
Ostatne je to aj pohodlnejšie nakoľko mám tablet a môžem si kedykoľvek či už v nemocnici alebo počas predlhých čakaní u lekárov čítať to čo ma momentálne baví.
Inak pochybujem, že som jediný čo by modelára hladal na nete keďže ako som si stihol všimnúť, je po ňom naozaj veľký dopyt. :lol:
Přílohy
e-mod.kniznica.jpg
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Nováček » 21 bře 2013, 15:50

To není odsouzení, ale prostě realita... bohužel spousta lidí uvažuje stylem - Nemám (na) to - vezmu (ukradnu) si to...
IPMS Marina Veneta

Forza Marina Veneta!!!
Marek Nováček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reserve_22 » 21 bře 2013, 16:38

Kradne to ten co to tam zavesi...A ruku na srdce kazdy ma kupeny windows word excel atd. :grin:
Ps :ja si ho kupujem v beznej forme tak poznamky typu ze asi aj stahujem nebudu na mieste..
Miroslav Stehel
reserve_22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 24 bře 2013, 20:57

já mám bohužel pocit, že "někdo " potřebuje problém, aby mohl presentovat, že na to kašlě
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 24 bře 2013, 21:15

nj a "někdo" zase hledá možnost, jak si pohladit ego... :lol: #-o
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 25 bře 2013, 01:47

reserve_22 píše:Kradne to ten co to tam zavesi...A ruku na srdce kazdy ma kupeny windows word excel atd. :grin:
Ps :ja si ho kupujem v beznej forme tak poznamky typu ze asi aj stahujem nebudu na mieste..

Já bych řekl, že krade ten co to zavěsí, ale i Ten co to stáhne , bohužel.
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 25 bře 2013, 01:48

Peter Frišlovič píše:nj a "někdo" zase hledá možnost, jak si pohladit ego... :lol: #-o

a že se vždycky ozve ten pravý ?!?!? . Jinak já mám ego dost velký , hladit si ho fakt nemusím, stačí mi pozorovat.
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 25 bře 2013, 08:37

Ono by sa tiež dalo kontrovať tým, že "Zlodej kričí chyťte zlodeja".... :lol:
Táto téma o sťahovaní vecì z internetu je nevyčerpateľná preto si myslím, že to nevyriešime.
Ostatne takisto by mala platiť nejaká tá prezumpcia neviny takže nevidím dôvod na okamžité obviňovanie z krádeže.
To by sme museli potom považovať za vraha každého človeka čo v zlosti či rozrušení povie na niekoho adresu "ja ho asi zabijem".
Preto považujme tému za uzavretú a ešte raz sa ospravedlňujem že som neudržal nervy na uzde.
Tak ale keď sa človek tak dlho teší na Modelára... ;)
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 25 bře 2013, 11:32

vratim sa k teme: dost ma nadvihlo ze v clanku o kompresoroch "pan odbornik" napise vetu "...uz ste niekedy dolievali olej do chladnicky..." - kedze chladnicka je uzavrety okruh tak uz z principu sa tam ziaden olej nedolieva (a ani neda) pretoze ak sa olej vyflusne na vystupnej strane kompresora tak sa spolu s chladiacim mediom vrati vstupnou stranou

pri pouziti chladnickoveho kompresora na airbrush vsak uniknuty olej skonci v tlakovej nadobe a pri najblizsom odkalovani ho vylejeme - schvalne si pri odkalovani vylejte obsah do flase a pozrite kolko je kondenzatu a kolko oleja - u mna po roku bezneho pouzivania je oleja zhruba za stamperlik (2cl) - kedze bezna napln kompresora ze okolo 3dl, tak po dvoch rokoch nedolievania a intenzivneho pouzivania riskujeme kludne aj zadretie motora

ja osobne raz za rok poriadne odkalim tlakovu nadobu a kompletne vymenim olej v kompresore (je to ako s autom - tiez sksute nemenit olej v motore)
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reserve_22 » 25 bře 2013, 12:57

PeVl píše:
reserve_22 píše:Kradne to ten co to tam zavesi...A ruku na srdce kazdy ma kupeny windows word excel atd. :grin:

Tak potom sme skoro vsetci zlodeji ved kto si nestiahol hudbu film obrazok program atd...Ja si modelara kupujem asi osem rokov a kupovat budem mne to e-forme nevyhovuje.
Miroslav Stehel
reserve_22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lukin » 26 bře 2013, 12:59

doufám že bude ve 4 dokončení sigu 33....
Roma victor
lukin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 27 bře 2013, 12:55

PeVl píše:

Jakým způsobem podle Vás "krade" ten co si to koupí v obchodě a poté to zavěsí na internet ? Dělá mnoho nezákoných věcí,ale zcela jistě nikomu nic nekrade,podle Vašeho názoru by tedy např. městská knihovna taky kradla...
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reserve_22 » 27 bře 2013, 15:25

Vazeny pan Radek3057 ked si niekto kupi napr dvd a zavesi to na internet tak spolocnost ktora ma na to copyright prichadza o potencialneho zakaznika ci uz v kine alebo pri predaji dvd tym padom ho ten dany clovek ,,okradol" o mozny zisk s predaja kedze si to pozrel alebo stiahol potencionalny zakaznik.Neviem preco tu pletiete kniznicu?!Tymto som to pre mna uzavrel #-o
Miroslav Stehel
reserve_22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 27 bře 2013, 16:00

reserve_22 píše:Vazeny pan Radek3057 ked si niekto kupi napr dvd a zavesi to na internet tak spolocnost ktora ma na to copyright prichadza o potencialneho zakaznika ci uz v kine alebo pri predaji dvd tym padom ho ten dany clovek ,,okradol" o mozny zisk s predaja kedze si to pozrel alebo stiahol potencionalny zakaznik.Neviem preco tu pletiete kniznicu?!Tymto som to pre mna uzavrel #-o

není to krádež,je to porušení autorských práv a stáhnutí něčeho z internetu pro osobní potřebu je zcela legální způsob jak přijít k informacím,tímto bych to s dovolením uzavřel zase já.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondrous » 27 bře 2013, 16:07

Práva jsem sice nestudoval, ale pokud vím, funguje to v CZ takhle:

- trestným činem je poskytnout dílo chráněné autorským právem volně ke stažení, tedy upload
- stahování takto protiprávně poskytnutých děl protiprávní není, jelikož se podle autorského zákona implicitně počítá s tím, že stahuje každý, a proto je v ceně každého datového nosiče započtena procentuální částka, která se odvádí OSA.

Jinými slovy, stahování "načerno" si předplácíte každou koupí DVD, flash disku, mp3 přehrávače nebo počítače apod.

Jelikož pochybuji, že Jezevčík dostává od OSA nějaké "refundace" za načerno postahované Modeláře, kupuji si ho v tištěné podobě.

U hudby k tomu samozřejmě přistupuji jinak, pokud se předem počítá s tím, že jsem zloděj, a musím za to platit svého druhu pokutu předem, nevidím důvod své poctivě zaplacené předplatné nevyužít.
Obrázek
Ondrous

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2013