Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2013
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

7/2013

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 7/2013

Příspěvekod Milan Holzapfel » 20 črc 2013, 12:38

Vždyť to článek o stavbě Airfixu je a ten začátek můžeš přeskočit, když tě nezajímá. Nikdo tě tu jasně oddělenou část se srovnáním nenutí číst.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav Hochmuth » 20 črc 2013, 13:09

Už aby byl zase nový Modelář!
Václav Hochmuth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 20 črc 2013, 18:44

Milan Holzapfel píše:To Marder: Hauler podle mne jakoby zastřešuje oba názvy takže to zase taková chyba není. Podobně jako pod AZ model patří Admiral nebo MPM má Special Hobby a Special Armour a pod.

Mně ty různé názvy taky připadají zvláštní. On třeba každý neví, že Hauler a Brengun je jedna firma. Volkswagen taky zastřešuje spoustu výrobců a nikdo nepíše Volkswagen A8, nebo Volkswagen Superb.
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 20 črc 2013, 19:40

:-& Standardní vysoká kvalita. =D> =D>
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pistonleros » 21 črc 2013, 09:14

Mě nejvíc dostal Spitfire. Na ty povrchovce jsem mohl oči nechat. ;-I
Černá není barva, to je stav mysli...
2CV - hromada kachen
Praga V3S AD80
Hotovo:
Zetor Crystal 8011
STAVOSTROJ KNB-250
pistonleros

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 21 črc 2013, 09:42

BVP špica naprostá, stejně tak Sky. Zamarbide jako vždy odvedl skvělou práci na detailech, aby to zabil povrchovkou.
http://www.stepanlasek.cz

http://500px.com/Stepan_Lasek
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 21 črc 2013, 19:09

Marder píše:Trochu jsem se zarazil u článku na Typhoona. Docela mě tam vadilo, že v textu se neustále opakuje, že se jedná o stavebnici Brengun a v popiskách k fotkám o Hauler.

Omlouvám se za vstup, ale já mám z celého článku dojem, že se jedná o skrytou reklamu na Brengun. Recenze si vždy se zájmem čtu, pokud se jedná o modely, které hodlám stavět. Často se stane, že si recenzent povšimne něčeho, co nevím a tak mi ušetří zklamání. Ovšem z této recenze mám velice smíšené pocity. Stavba Airfixova modelu je popsána dobře, nicméně nám autor neustále vnucuje, že Brengun je "nej". Mám doma všechny tři stavebnice (Airfix, Brengun a Academy), koupil jsem si je za vlastní tak si mohu udělat vlastní názor. Zajímala mne tvarová přesnost a vzájemná zaměnitelnost dílů, protože když jsem si koupil Brengun, měl jsem pocit deja vu :-k . Jistě, má správně vystižený tvar šachet (oproti Academy), má možnost dvou typů výfuků, oddělenou klapku chladiče, směrovku a alternativní VOP pozdního provedení. Ale také mu chybí v základu zesilující proužky plechu (možnost přikoupení extra na planžetě plechů), má zalité rytí a je to stále short run, takže se bude dávat hůře dohromady. A nyní proč píšu tento elaborát. Hlavní předností Brengunu oproti Academy by měla být oprava tvarových chyb, což je vždy pozitivem. Takto to též zmiňuje pan Jekl ve své recenzi: "U obou stavebnic je správně také sklon linie horní hrany trupu v místě motorového krytu, což byla jedna z tvarových chyb stavebnice Academy, která společně s kratší přídí dávala modelu podivné proporce." Pokud má podivné proporce Academy, tak je má tutově též podivné Brengun, neboť obě tyto stavebnice na sebe sedí jak příslovečný pr..l na hrnec. Stačí na sebe výlisky přiložit. Která ze stavebnic sloužila jako master si netroufám hodnotit :twisted: . A ještě zpráva pro modeláře, kteří se těší na Typhoon Cardoor, doufám, že u Brengunu opraví kabinu, neboť ta, co byla přiložena navíc u mého Late modelu má chybný tvar předního pancéřového skla (mělo by se více sbíhat k základně - mají ho téměř obdélníkový). Dle mého soudu (čistě subjektivně) je nejlepším Typhonem na trhu Airfix - Late production(160Kč + tvarová přesnost), pak Academy - Mid prodiction (160Kč - chybné šachty)a končí Brengun - všechny verze (350Kč + lepty okolo 100Kč??). Přikládám pár fotek, udělejte si obrázek sami, zda si vymýšlím.
Přílohy
Typhoon (5).JPG
Typhoon (22).JPG
Typhoon (27).JPG
Typhoon (26).JPG
Typhoon (25).JPG
Typhoon (14).JPG
Typhoon (13).JPG
Typhoon (12).JPG
Typhoon (11).JPG
Typhoon (8).JPG
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Jekl » 22 črc 2013, 06:54

Pane Hugo, mám na věc jiný názor. K nařčení z tendenčnosti, to mě máte za pěknýho blbce, díky, to opravdu potěší :-( Primárním cílem článku byla stavební recenze Airfixu, ke kterému jsem vzal na porovnání novinku Brengunu, která vyšla +/- ve stejné době. Srovnání s Academy bylo jednak na rámec článku a jednak se mě již nechtělo znovu opakovat její notorické známé chyby. Všechny vámi uváděné výtky Brengunu ve článku jsou (vytrhané rytí, chybějící zesílení potahu, zmatený návod), stejně jako chyby Airfixu (tvarové odchylky); závěr ať si každý udělá sám.
Stavebnice Brengunu vychází z Academy, ovšem její chyby byly opraveny (měl jsem možnost vidět předlohu, např. trup byl prodloužen v místě motorové přepážky i směrovky, atd). Co se týká vaší citace ohledně horní linie, srovnával jsem své postavené modely všech tří výrobců, kdy je rozdíl jasně viditelný. Nemám teď k tomu své fotky, ale pro ilustraci si vypůjčím fotku ze zahraničního fóra, viz níže. Když k sobě dáte trupy Airfixu a Brengunu, tak jejich horní linie motorového krytu jsou identické. Tím ale chyby Academy nekončí, při vašem zájmu o tento typ určite vidíte, že špatně je vrtulový kužel i tvar listů, kola, délka podvozkových noh, nepřesné podvozkové kryty i podvěsná výzbroj (jak závěsníky raket, tak pumy), naprosto mimo je tvar (resp. sklon) čelního štítku a to pomíjím chyby v markingu i kvalitu obtisků samotných. Takže pro někoho mohou ty dvě stovky navíc za Brengun být přijatelné (i přes nutnost opravy poškozeného rytí). Z mého pohledu si ve vašem výčtu trošku protiřečíte, jednička pro Airfix je nezpochybnitelná, ale Academy rozhodně není přesnější ani lepší stavebnice než Brengun. Mám dojem, že rozhodoujícím faktorem je pro vás cena, v tom případě vám ve výčtu chybí Hobbyboss a Frog/Novo, jsou určitě levnější než Academy a minimálně tvarově srovnatelné (v případě Frogu si myslím, že je tvarově věrnější než Academy).
Hodně zdaru!
Přílohy
noses.jpg
Naposledy upravil Libor Jekl dne 22 črc 2013, 08:59, celkově upraveno 1
Merlins always drip oil... If don't... worry!
Libor Jekl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Merlin » 22 črc 2013, 07:18

Libore mam Vase clanky uprimne rad, naozaj bolo stastne spojit recenziu (stavbu) s porovnanim inej stavebnice to jednoho textu?
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť!
Napravíme tento svet, keď ho naľavíme?
Merlin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Jekl » 22 črc 2013, 07:29

Já v tom problém nevidím.
Merlins always drip oil... If don't... worry!
Libor Jekl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jester » 22 črc 2013, 08:02

Mně to teda přijde už jako hnidopišství. Naopak mnoho lidí právě to srovnání určitě uvítá. Nakonec není to poprvé ani naposledy, kdy taková recenze vychází. Někdy je to srovnání například v posledním odstavci. Tady je na začátku. No a co ? Přeci když si budu chtít postavit model, tak mě zajímá, která stavebnice je lepší, případně srovnání s konkurencí. K čemu mi například bude, když se dozvím, že model má nějakou chybu ?

1) Na koupi modelu se vykašlu

2) Smířím se s chybou a model stejně postavím

3) Pokusím se chybu opravit

A přitom se nedozvím, že existuje model, který tuto chybu nemá a mohl jsem si ušetřit rozhodování. A nebo se dozvím, že existuje alternativa, ale je na tom podobně a tak se mohu v klidu rozhodovat například podle ceny.

Takže podle mě to srovnání je naprosto v pořádku a naopak pro mnoho modelářů přínosné.
V.T.
Jester

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 22 črc 2013, 22:33

I byl na světě jeden jež perly sviním házel, nevěděl však že pomyje ze všeho mají nejradši....
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 23 črc 2013, 05:37

To befko je masakr jak prase. :P :P :P
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Merlin » 23 črc 2013, 07:19

Tak takuto reakciu od jedneho z redakcnych tvorcov Modelara som skutocne necakal... je mi smutno :cry:
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť!
Napravíme tento svet, keď ho naľavíme?
Merlin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 23 črc 2013, 10:17

Honza Kopecký píše:To befko je masakr jak prase. :P :P :P
:-& Na to BVP jsem čuměl jako kráva,když ji berou tele,skutečný Majstrštyk =D> =D> =D> ,nejdřím jsem myslel,že by tam měl bejt prach nějakej :oops: ,ale Majstěrko chyby nedělá... ;-I :flower:
syrtt-013.jpg

:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2013