Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika na kolejích ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

BP-44

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

BP-44

Příspěvekod martin69 » 09 čer 2020, 16:40

Zdravím všechny, začal jsem další mega projekt :-W a to pancéřák typu BP-44. 8-) Nebudu tvrdit, že to bude přesná kopie předlohy, nebo, že to bude přímo konkrétní vlak, není tolik fotek na jednotlivé vlaky, natož na jejich přesné složení. Stavebnice od Trumpety také nenabízí nějaký extra výběr, ale spíš univerzál, kdy u dělových věží bych se spíše přikláněl že jsou spíše z BP-42. Omlouvám se tedy všem co bazírují na shodě modelu s předlohou. Až na chybějící druhý tendr před lokomotivou budu stavět celý vlak v zrcadlovém zobrazení. Pouze si ještě zahrávám s myšlenkou, že na vagonu s flakem jedno čtyřče nahradím 37-čkou, abych to trochu oživil :?: .
Začínám tedy lokomotivou a další budou následovat. Fotil jsem postupně až samotné barvení, na modelu samotném není nic záludného, jen kola podvozku se špatně usazují (čepy jsou krátké), navíc se musí hledat poloha natočení (není označena tvarově správná poloha), což se dost špatně zvládá. Barvení klasika, suřík základ, lak na vlasy, kamufláž, odřeniny, zalakováno, oleje, stečeniny, špína ....., zatím ještě na modelu pracuji tak to není finální podoba.
Přílohy
1.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
8.jpg
10.jpg
11.jpg
13.jpg
martin69

• Odpovědět s citací

Re: BP-44

Příspěvekod martin69 » 09 čer 2020, 16:47

Tak a další postup, tady už je v kabátu jak by měl být celý vlak.
Přílohy
17.jpg
19.jpg
29.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
34.jpg
33.jpg
34.jpg
35.jpg
martin69

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Michalovič » 11 čer 2020, 11:31

Ahoj,

tak to bude naozaj mega projekt. Držím palce.
Bude to chcieť veľa peňazí, trpezlivosti, kilá lepidla a litre farieb...
Ak to budeš robiť naozaj zrkadlovo, tak tipujem a odhadujem, že to bude mať aj nejaké tri-štyri metre na dĺžku...
Martin Michalovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martin69 » 11 čer 2020, 15:12

Ahoj, zase taková rána to nebude, všechny vagony už mám doma, lepidlo stojí 140,-Kč/litr, a barvy od Tamky pohoda. Největší problém pro mě je čas a místo. Mám sice jeden celý pokoj volný, ale pořád přemýšlím jaké vitríny si nechat udělat. Hotové se mi žádné nelíbí a truhlář nejsem :-k .Teď jsem se zasekl na figurce obsluhy lokomotivy, pořád jí nemůžu vytvarovat tak, aby se vešla tělem do okna a nevypadala jak ztuhlá mrtvola. Ach jo, proč mám furt tak blbý nápady :?:
martin69

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zil152 » 12 čer 2020, 12:49

Na začátek gratulace k velkému projektu. Je to macek, až se poskládá dohromady :hurray: :hurray: Jenže.... Hned na úvod varuji před stavěním z krabičky. Model má plno chyb a nedodělků. Jen tak na okraj, podvozek je totálně vylhaný a nesmylný. Kapsa s kolem je z ráje bájů a nesmyslů, v reálu je klasická vagónová osa s koly na každém konci, krytá pancéřovýmy plechy!!! Na spodku jsou nouzové únikové východy pro posádku, na boku nejsou "madla" pro otevírání vstupu do podtrupového prostoru ale klasické petlice se zámky, spojení mezi jednotlivými vozy není podle soudruhů z Číny, je vymyšlené atd.... Pokud chceš udělat aspoň trošku reálně, je tam hodě práce.
Vím o čem mluvím, osobně jsem viděl, ofotil a prohlédl jediný dochovaný velitelský vůz v Bratislavě. Moc mě mrzí, že jsem si neofotil pořádně vnitřek pod podlahou bojového prostoru, byl tam neskutečný svinčík.....

Jo o a pozor na protiletadlový vůz. Bojový prostor čtyřčete je hovadina!! V reálu podle fotografiíí vypadá úplně jinak :P :P
zil152

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zil152 » 12 čer 2020, 13:19

Ještě drobnost k foto s tendrem na uhlí. model vypadá efektně, ale tak je uhák naložený je donebe volající PITOMOST. Během jízdy by nejen to uhlí vypadlo ven z korby, ale navíc by padalo i do jíných částí pancíře a pod... Prostě modelářsky hezký a zajímavé ale reálně nesmysl. Bez zábran to spadne a je po parádě :lol: 8-)
zil152

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martin69 » 12 čer 2020, 14:34

Díky za postřehy a jen se odvolám na první příspěvek na začátku, nestavím věrnou kopii, není to mým cílem, co se týká podvozku, po přidělání na koleje tam nikdo nic neuvidí, tedy ani únikový poklop, proto to neřeším, model bude přidělán na pevno. Interiér jednotlivých vozů nebude vidět, nejsou žádné podklady, opět neřeším, všechny dveře a poklopy budou zavřené. Co se týká vozu s flakem, nevím co přesně myslíš :?: , ale možná jsi si nevšiml, že u BP-42 je nástavba jiná než u vozu BP-44, kde jsou dokonce dva typy plošiny kde je flak. Ať se na fotky koukám jak chci, tak ta Trumpeťácká si je docela podobná. Ano u BP-42 je trochu jiná, ale tam je celá korba jiná. No a poslední ohledně tendru, takhle naložený pitomost není [-( , je to dělaný podle dobových fotek stejného tendru a na některých je naložený ještě více, že má vrata vyklopené úplně ven. Můžu doložit viz foto. A pokud by to uhlí mělo někam spadnout, tak maximálně na zem, nebo topičovi za krk. Mezi plechy žádná mezera není. Stejně celá souprava nejezdila tak závratnou rychlostí, aby to v zatáčkách vysypala ven. Ale díky za upozornění ;-I
Přílohy
dpz2.jpg
martin69

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom.Vrabec » 23 čer 2020, 13:51

Ahoj, hezky ses tu vyloupnul s dalším obřím kouskem, co budu rád sledovat ;-I Jenom se zeptám, co jsi použil na wash? Přijde mi hlavně na těch šroubech možná až moc výrazný/tmavý. Možná bych pak ještě zvážil trochu utlumit nějakou lehkou vrstvou prachového pigmentu či něčeho podobného...držím palce do dalšího postupu :hurray:
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martin69 » 23 čer 2020, 15:45

Ahoj, jo na fotkách to hodně bije do očí, ale řekl bych, že to foťák víc zesílil, přiznám se, že jsem právě chtěl silnější špínu, přeci jen mour z uhlí, saze a prach nejsou zrovna nejsvětlejší a když to steče po dešti...Používám wash od Miga A-1000 a 1011 a různě míchám poměry. Hlavně není to tank, kde je priorita bláto. Na fotkách to ještě není přelakováno matným lakem, ten si myslím to trochu utlumil. Když se podíváš na tu dobovou fotku co jsem vložil, tak ta moje je ještě nereálně čistá. Až dodělám podložku tak dám nové fotky a uvidíme jestli to bude lepší, zkusím to nafotit venku bez blesku. Ale i tak díky (:)
martin69

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martin69 » 12 črc 2020, 19:56

Takže základ vlaku je hotov, sice už víc jak týden, ale nemohl jsem se dokopat dát tu fotky :uff: , nějak jsem se zakousnul do stavby dělových vozů ( chvílema podléhám zoufalství ), tak jsem se donutil až teď.
Přílohy
a.jpg
b.jpg
c.jpg
d.jpg
e.jpg
f.jpg
g.jpg
martin69

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martin69 » 12 črc 2020, 20:00

a další...
Přílohy
h.jpg
i.jpg
j.jpg
k.jpg
martin69

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ramon » 18 črc 2020, 05:48

parada. aka je dlha a siroka lokomotiva?
budu mat protitankove vagony na koncoch supravy svietiace reflektory?
budu mat niektore vagony spravene vnutro? su ta to nejake fotky?
ramon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martin69 » 18 črc 2020, 13:07

Díky že se líbí :) , rozměry jsou (d x š x v) 54x9x12 cm. Vagony mít světla nebudou, jednak se mi to nelíbí, není k tomu důvod. Co se týká interiérů, jak jsem psal na začátku, žádné použitelné fotky nebo výkresy nejsou, tedy nic vymýšlet nebudu. Vše bude zavřené, max. nějaká figurka v poklopu, aby trochu oživila jednotvárnost. Co se týká fotek něco se dá najít na netu, ale není to žádný zázrak. :(
martin69

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ramon » 19 črc 2020, 06:57

nejaky mustafa z turecka lepi bp 44,robi aj casti vnurtra vagonov, len ci si to nevymysla
https://www.facebook.com/Cems-Armour-Mo ... 431499380/
ramon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martin69 » 19 črc 2020, 12:18

Díky za link, vidím poprvé :shock: , ale jak jsem se díval, tak mám obavu jestli je to skutečný vlak, nebo pro film nějaká replika, viz dále je v plné stopáži celý film, kde tento vlak jezdí a záběry hlavně z interiéru působí jako dřevěná kulisa a stejně tak na mě působí konstrukce celého vagonu, která vhodně nafocená se tváří jako vlak z WWII.Viz také náš film Zbraně pro Prahu, tam je také dřevěný panceřák. Mám moc moc pochybností, zvláště jak vidím ty fotky, kde po něm lezou civilisti jak někde na veletrhu a s možností si jej prohlídnout ze všech stran. Děti, dámy v sukních, no nevím jestli se jedná o válečný nábor nových vojáků nebo ukázka natáčecích kulis. Ale pán se s tím pere slušně, jenom jestli to fakt bude skutečný originál. :wink:
martin69

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno