Ondro, Ty jsi opravdu geniální modelář a fascinuje mne, jak precizně dokážeš ztvárnit i sebemenší detaily. Tvé dílo je naprosto dokonalé a je super, že ho zde můžeme sledovat krok za krokem! S úctou a respektem Doris
Díky za vaše komentáře. Teď si dám zase od hustomegakrutých dílů pokoj a začnu zase osazovat rámy těmahle kravinkama. Honzo, do hospody to vezmu, ale nesmíte mi to vdechnout a nebo kýchat. To bych musel dělat odlitky znovu Doris, díky, ale do geniality to má ještě daleko. Geniální jsou ty Tvoje plachetnice to mechwarior: už jsem myslel že jsi s modelama skončil, ale ty jsi se šikovně zašil do scifi
Ahojky Ondro, tohle mi hlava nebere, perfektní a přesná práce, vždycky, když se sem podívám, tak přemýšlím, zdali by to šlo zhotovit i z papíru, kdybych to někdy stavěl. Teď se patlám s rámem lokomotivy, chtěl bych jít do maximálního detailování. Ondro, potřeboval bych poradit s jedním detailem, když tak ti to napíšu na SZ.
Opět všem děkuji za trpělivé sledování stavby. Zároveň přeji vše nejlepší do Nového roku 2012. A jako vždy si neodpustím jednu Vánoční fotku, která dokumentuje i pokroky na živých modelech
Přílohy
Tentokrát jsem fotil ze stativu, tak jsem se dostal na fotku i já.
Přes svátky jsem se pustil do kanálu na kotli. Neměl jsem náladu patlat zase nějaké pididílky, tak jsem vyhrabal hotové odlitky na kanál a pustil se do díla. Taky jsem vyzkoušel vteřinové lepidlo Loctite Power Gel a velmi mne uspokojilo. Mohu ho opravdu doporučit na díly, kde jsou větší plochy a je třeba to kontrolovaně usadit. Když jsem dělal odlitky na kanál, předpokládal jsem, že krycí plechy budou z boku fixované silnou dvouvrstvou samolepící páskou. Protože se to ukázalo jako špatné řešení a plechy budu lepit i z boku vteřiňákem, musel jsem nalepit bočnice z 1mm plastu. A nakonec jsem udělal jeden testovací plech, abych měl představu, jak to půjde.
Přílohy
Díly kanálu naskládané na kotli, přední díl je již zešikmený.
Čela byla zarovnána na fréze, aby pěkně a kolmo dosedla na sebe.
Zafixované na sucho.
Slepené, sundané, obroušené. Zkouška rovnosti boků před definitivním přilepením.
Přilepeny bočnice z 1mm plastu. Tady mi velmi pomohl Loctite Power Gel, bez krerého bych to zdlouhavě lepil dvousložkovým lepidlem, protože na klasický vteřiňák je to moc velká plocha.
Čelní šikmá plocha ještě přijde dobrousit.
Kotel s kanálem usazený v rámu. Následovala čtvrthodinka kochání :)
Zkouška plechu přes kanál. Tohle pomačkání je takové divné a nevěrohodné. Zamítnuto.
Tohle pomačkání je taky divné a nevýrazné. Taky zamítnuto. Ještě musím trochu zaexperimentovat.
..kochací fotohrafie přišla právě včas..! Zatím jsem si myslel při pozorování progresů, že se jen kupí pididílečky do montážních krabiček a ejhle..!! Stejně jako jsem psal u Doris..: Jsem rád Ondřeji, že můžu pozorovat Tvojí nádhernou práci.. Hezký nový rok a ať Ti ty mašinky pořád takhle hezky přibývají..