Měl jsem možnost vidět jeden podvozek "in natura" a klaním se vám Mistře. Tohle je pro mě 100% modelařina. Udělat model od nuly a samozřejmě i nabarvit. Určitě budu dál sledovat Tvojí práci.
Držím palce a hodně štěstí...
M.
Taiko píše:Bravo Maestro, bravo![]()
.
Měl jsem možnost vidět jeden podvozek "in natura" a klaním se vám Mistře. Tohle je pro mě 100% modelařina. Udělat model od nuly a samozřejmě i nabarvit. Určitě budu dál sledovat Tvojí práci.
Držím palce a hodně štěstí...
M.
DOSKOČIL MICHAL píše:.Frézka ? to se to daří, perfekt.... teoreticky bys to uměl i z mosazi co ? Já bych to růčo dlabal asi měsíc ....
grave_digger píše:Mám pocit, že jsi pěkně rozjetej, pomalu nestíhám ani sledovat, jak ti to přibejvá, to bohužel nemůžu říct o sobě![]()
Opět parádní práce, což je v tomto chlívku samo sebou![]()
Sugestivní otázka Ondro, co jsi použil za plast na rámy? Nejsilnější, co jsem dokázal sehnat, je Plastruct 2,5mm, dělají ještě 4mm, ale po několika hodinách hledání jsem nenašel jedinej shop, kde by ho měli na skladě. Takže to řeším lepením, což není vždycky ideální
Ondřej Nadrchal píše:[..... Ale vcera jsem stravil cely vecer zkousenim, jak budu delat kotel, a vysledek byl jen par tabulek zniceneho plastuZ trubky to udelat nemuzu, protoze prumer 57mm nikdo jako na potvoru nedela. ....
DOSKOČIL MICHAL píše:....
a proč prostě neobalíš klasickou 50 několika proužky v místech spojů plátů a nedáš přes to final 1mm ohnutou desku, spojenou vespod ? vždyť Ti chybí jen pár mm a bude to kruhový průřez s dobře opracovatelným povrchem ....
grave_digger píše:...
Co se týká kotle, dostal jsem skvělý výsledek pro průměr 55mm: z plastové desky 2,5mm jsem vyřezal kolečka požadovaného průměru -0,7mm, která jsem ještě odlehčil vyříznutím vnitřního průměru 35mm, a vždy jsem použil tři výztuhy k vytvoření osmicentimetrového segmentu kotle ovinutím 0,35mm silnou plastovou deskou. Na tu lze ještě před slepením vytlačit zevnitř skvěle vypadající nýty, ovšem ne v místě, kde to bude lepenézvenku lze vytvořit hodně dobře vypadající promačkaniny a prohnutiny vytlačením, které lze zvýraznit namazáním ultrathin Tamiye lepidla zevnitř, takže plast změkne. Šev, pokud nechceš účelné přeplátování, podlepíš zevnitř dalším úzkým proužkem plastu po délce a případně dotmelíš a dobrousíš zvenčí, totéž platí o lepení segmentů k sobě. V případě kotle lokotky by mohly být spáry dokonce handy, jinak lze opět vytmelit a zabrousit, přeplátování funguje skvěle, když se řádně navlhčí lepidlem zevnitř, vrazíš do toho další segment a změklý plast se pěkně poddá a roztáhne, takže překryje obal toho zastrčeného segmentu (to se hodí například při výrobě nádoby cisternového vozu), a kruhové výztuhy vlepené vevnitř na požadovanou hloubku od kraje poslouží jako skvělé zarážky. Po přiměřeném začištění jsem dostal skvělý výsledek
Pavel Klouček píše:Tak už to konečně prasklo, Ondra sám přiznal, že rozměry ložiskového domku jsou 25 x 25 mm, z toho jasně plyne, že to není pětatřicetina, jak nás neustále lakuje, ale třiapůltina a potom je hanba, že kotel není funkční
Ondřej Nadrchal píše:[ No, to jsem prave vcera Michale zkousel. Ale ukazalo se, ze 1mm deska, se sakra ku.evsky ohyba. Neni jina cesta, nez ji ohrat.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník