Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika na kolejích ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Tokyo monorail type 1000 | FUJIMI | 1:150

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Tokyo monorail type 1000 | FUJIMI | 1:150

Příspěvekod TittyTwister » 01 zář 2017, 00:21

Konečně mám hotov celý vůz, dokonce 3 - č. 6, 4 a 3.
Modelařit v tomhle měřítku je hnus fakt, každá setinka milimetru jde vidět, nejhnusněji se dělaly okna, (v reálu mají černé rámy, tak jsem je musel na předělech zabarvit (proužky tak v desetinách milimetru - a udělejte je všechny stejné). Barvení pruhů je spíš piplačka - půl hodiny maskujete a pak 2 minuty stříkáte - to celé na třikrát. No hrůza.

Taky mě zklamaly chyby ve stavebnici - díly sedí dobře, ale
- chybí číslo na sklo posledního vozu,
- čísla na vozech mají být bílá, ale jsou oranžová,
- chybí obtisky znaků dráhy (použil jsem z obtisků, kde je znak na oranžovém pruhu,
- velký chaos je v označení těch šedých zákrytů podvozku
- potisky na oknech, které označují konečnou stanici, jsou natisklé inverzně, tak jsem tam dal japonštinu i když v reálu je latinka.
- chybí jim pořadová čísla vozů soupravy, ale ty jsem z jiných čísel naštěstí udělal aspon jeden na jené straně vozu.

V01.jpg
první hotový vůz - č. 4.

V05.jpg
Provizorně na dráze

V07.jpg
Na krabici je souprava od prvního vozu (1067), já mám jako řídící vůz zatím poslední - č. 6. (1072)

Hotovo: https://www.zonerama.com/Link/Album/1218768
TittyTwister

• Odpovědět s citací

Re: Tokyo monorail type 1000 | FUJIMI | 1:150

Příspěvekod TittyTwister » 26 bře 2019, 12:19

Yurikamome type 7200 | FUJIMI | 1:150

Po Tokyjském monorailu jsem se pustil do další stavebnice, tentokrát míň exotického vozidla - minimetro na pneumatikách bez řidiče - zase se jedná o tokyovsou linku.
Jak bývá zvykem u FUJIMI, odlitky jsou čisté a dílků má jak nasratých :D. Takže je to piplačka a miliony stejných dílků.
Jako FUJIMI je jediný výrobce, který dělá i tyhle ne tolik rozšířené typy vozidel. Sice bych raději něco z Evropy, ale bohužel. Měřítko je 1:150 - což je japonské N. Pochybuju, že někdo tohle tady staví, ale třeba to někoho bude zajímat.

Yurikamome_000.jpg
Stavebnice jsou tři, při hledání a objednávání byl pro mě problém se dovedět, která stavebnice co obsahuje - bud dodávají komplet, nebo zvlášť jen čelní vody, vnitřní vozy a dokonce i "částečně" zpracované - že kastle je nabarvená potisknutá (což mi nepřijde jako blbý nápad u těchto mini modelů). Všechno je to z Amazonu.

Yurikamome_06.jpg
Čelní vozidla

Yurikamome_07.jpg
Pojezd, detailně provedený, otočný

Yurikamome_05.jpg
Dráha vozidla, betonový povrch, zatím nabarveno základními barvami, dodělám patinování - vyježděné pruhy od pneumatik a špinavý beton. Uprostřed ještě chybí středová lišta.

Hotovo: https://www.zonerama.com/Link/Album/1218768
TittyTwister

• Odpovědět s citací

Tokyo monorail type 1000 | FUJIMI | 1:150

Příspěvekod ceti » 24 kvě 2019, 20:13

To je snad poprvy co tu nekdo stavi monorail .. ja leda kdysi z Lega (6990).. parada stavba!

cat monorail 1.jpg

Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno