Přesto si myslím, že se povedl a asi se mnou bude většina souhlasit, o chybách víš jen ty Jó, rezin, vím, proč se mu, pokud možno, vyhýbám... někde mám Opela s nástavbou a sbírám odvahu ale hlavně chuť ho dodělat....
Ptr, tvůj model je hodně povedený a podle toho, co píšeš sis slušně zasochal. A je to přesně jak píše Kája, pokud ten model někdo nezná do úplných detailů, tak ani neví co je špatně. Pak záleží na čistotě stavby a na nabarvení. A ten tvůj stroj je opravdu pohledný. Tady přidávám malý postup ze své stavby. Ale že s těma malýma leptama byly nervíky, to vám teda řeknu. A né vše mám v rovině je to daň mé nešikovnosti. Co si ale myslím, že by výrobce mohl mít v plánku nákres na ohnutí profilů na korbu. Takto jsem si musel udělat ohýbací kopyto a dost to mou stavbu pozdrželo
dřevěná řidičova Einhets budka je trochu vyšší, než ta plechová, takže rozdíl ve výšce není tak výrazný, jako na fotce s konverzí Lead Warriors. Jinak ta chyba CMK se tu už někde probírala....
Tak jste mě přesvědčili, abych ten nákláďáček vytáhl .... no a to jsem asi neměl dělat. Jak jsem si prohlížel v jakém to mám stavu, tak se stala jedna nemilá věc, řečeno slušně. Extrémně mě zaujal stav toho kovového odlitku, co je ve stavebnici. Nějak se mi nezdály ty praskliny, které snad byly všude. Pak jsem se podival jak ten díl vypadá vcelku a zkusil jak mi na to sedí to, co už mám hotovo. Ten kovovej díl měl tvar spíš jako banán než nějaká rovina. Tak jsem to otočil a že to zhoupnu (jak moc je to strašný) ... jedna, dva, tři a rup. Za použíti téměř žádné síly se mi to rozpadlo/rozlomilo na dva kusy . Takže jsem se značně nasr..... a pořádně prohlédl ty dva kusy .... no co dělat, už je poděláno. Asi se jedna o nějaký vadný kus, nevím. Každopádně ani ty praskliny nevěštily nic dobrýho. Takže teďka asi jako první budu muset udělat nové šasi. Ale beru to, kdyby se mi to rozpadlo na hotovém modelu, tak by(ch) asi ... (domyslete sami).
Ale je to výzva, aspoň něco nového zkusím, pohledám nějaké fotky, ať se to alespoň originálu podobá. No a skoro se bojím podívat do těch dalších tří krabic co mám od tý stavebnice.
Takže eště foto ... aspoň tam kde ty praskliny jsou fakt výrazný ... na pérách zadního podvozku jsou třeba taky, ale menší.
Na lomu to má strukturu kovu .. nebo se mi tak jeví. Na poklepání to zvoní. Takže to asi bude kov nebo nějaká kovová keramika. Moje první taková zkušenost. Jen doufám, že se jedná o vadnou serii nebo tak, v kovu mám i něco jiného od tamky a ničeho podobného jsem si nevšiml.
Řešení jsou vlastně dvě - udělat šasi sám z profilů a nebo vytáhnout pětikilo nebo co to stojí a koupit nový model (i k těm dalším stavebnicím mám konverze, ale tam to snad nehrozí).