Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Nákladáky ve vojenské službě
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Spojenecké nákladní automobily

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Spojenecké nákladní automobily

Příspěvekod havlis » 19 kvě 2012, 21:58

Založím nový chlívek a hned začnu určitě známým typem. GMC asi zná každý.

Stavebnice Tamiya 1/48 (32548), jako doplňky použiju sadu od Tamky se sudy a kanystry (Jerry Can Set - 32510). Stavba je pohoda, ostatně je to tamka. Akorát ty vyhazovače jsou k zlosti. A já většinou tmelím všechny neboť jsem línej studovat jak to bude nebo nebude vidět. Zatím jen podvozek a korba (neúplná), na kabinu dojde až se mě bude chtít se nudit se šmirglem v ruce.

tam32548.jpg
tam32548.jpg (25.02 KiB) Zobrazeno 16751 krát

Přílohy
tam32548_s1.jpg
tam32548_s2.jpg
*** KPM Střezimíř ***
havlis

• Odpovědět s citací

Re: Spojenecké nákladní automobily

Příspěvekod Pavel Nečas » 20 kvě 2012, 07:44

Havlis parádička. =D> Jak téma, tak výběr stavebnice. Podvozek dobrý , jen máš na listových perech neočištěné dělící roviny, ale je třeba dodat, že zespodu nebudou vidět. :-k A korba také dobrý. Vyhazováky tam budou vždycky. Je to daň výrobní technologie.
Já ti tu dám jeden svůj U.S. náklaďák, který jsem stavěl před lety. V té době jsem ještě vše štětcoval a objevoval pigmenty. Tak se alespoň podíváš na mé novodobé začátky. Jistě se najdou lidé, kteří si řeknou, že taková hrůza sem nepatří, ale každý nějak začínal a učený z nebe nespadl. Dnes už jsem trochu jinde. tak ať je ti můj model odstrašujícím příkladem, ale je to americký náklaďák a tak sem ho dávám.
Přílohy
P1050896.jpg
P1050897.jpg
P1050898.jpg
Kdo umí, ten umí. Já jen čumím.
Pavel Nečas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havlis » 20 kvě 2012, 09:55

Vyhazovače beru, bez nich to asi nejde. Ostatně kámoš má lisovnu a vím, jak to celé probíhá. Akorát by jich mohlo někdy být méně (což u některých dílů by šlo). Díky za poznámky, dělící roviny opravím, asi mě unikli. Jinak to máš pěkný, uvidíš co z toho vytvořím já. S barvama mi to moc nejde a s pigmenty, washem atd ještě míň. Upřímně já se barvení vlastně skoro až bojím - a určitě je to škoda, s tím co mám za vybavení bych měl něco slušného vytvořit.

Ale jak sem psal, tato stavba bude trvat delší dobu, mám toho víc a dělám dle chuti (asi nejlepší recept jak to moc nezkazit).
*** KPM Střezimíř ***
havlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kajda64 » 20 kvě 2012, 10:02

havlis: super, včera jsem v práci přemýšlel, že tu chybí téma "Nákladní vozy Osy" abych měl kam dávat Oplíky a aby se tam mohly dávat novinky, co teď lezou od IBG a spol. a ty jsi mě předběhl. Tak já ho sem dám.
Pavel : s tou výrobní technologií máš možná pravdu ale když to zvládla Italka, proč né "dvě hvězdy", stavěl už jsem dřív dva Opely od ní v 1/35 a ta korba mě sr..la. :evil: A proč by sem ten tvůj nepatřil, nevidím důvod, na začátek moc dobrý, jen ho tu nech. Já vyfotím taky ten svůj první a dám ho sem.
Moje modely :bad:
Karel Švejda - věčný patlal ...
http://mojetechnika.blogspot.cz/
kajda64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kajda64 » 20 kvě 2012, 10:16

Tak tady mám jen něco z rajčete. Můj úplně první, když nepočítám 1/72, mám takový dojem, že stejně jako sanitku jsem to měl od fy. TOMY, od který to pak přebalovala Italka. To už je hodně vousatý. Tu krabici od sanitky mám schovanou jako raritu :P
Tohle je 1/35
Přílohy
Mojemodely024.jpg
Mojemodely022.jpg
Mojemodely018.jpg
kajda64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 23 kvě 2012, 16:24

chlapy, neříkejt emi že tohle jsou vaše první výtvory...? :shock: valím voči.. je to dobrý.. kdybych já takhle postavil něco..=D
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kajda64 » 23 kvě 2012, 18:13

Ahoj. Můj ano a Pavel si taky určitě nevymýšlí. Něco ti písnu ale neuraž se, myslím to v dobrým, oka?
Píšeš, "...kéž bych já něco......" a proč by jsi nemohl. Musíš ale stavět, zkoušet atd. né jen žvatlat a komentovat :D tím nic ani nepos....š ani nepostavíš. Co ten Opel? Proč nezačneš? Určitě to zmákneš stejně dobře jako my a možná líp ale chce to něco dělat.
Vytvoříš nový téma (dal jsi ho do náklaďáků ale tam nepatří, moc bych se divil, kdyby ti ho admini nepřestěhovali, říkali jsme ti to, proč ho nedáš jako já ty Italy?)
Dáš nové téma ale první větu, co tam písneš je ".....tak přispívejte, přispívejte...." ale neměl by jsi to být hlavně ty, jako zakladatel vlákna? Já nejsem žádný extra modelář, moje patlaniny se tu nedají s ničím srovnat ale mě to stačí ale dělám, nepovídám. Fakt to neber jako útok, to ani náhodou.
Schopnosti určitě máš tak šup do toho. Čauky.
kajda64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 23 kvě 2012, 18:27

No abych pravdu řekl, tak stavím... hraju si stím Japoncem.. Type 97 CHi-Ha..a postupně odbarvuju starší modely včetně kávéčka, tudíž jsem se k novýmu nástřiku nedostal.. a k tomu patlání?.. Já lepím jen když mám náladu, pak mě to i baví a nevztekám se u toho :grin:
a k novýmu tématu, když ho admini přeloží, budu jedině rád..=D

S oplmem jsem to psal jasně už dřív, že se do něj pustím až dodělám Japonce a přestříknu KV... nechci totiž zbytečně rozdělávat další model.. mám rád ve věcech řád.. :grin:

a fráze "kéž bych já atd atd" je myslím zde na fóru brána, z pohledu vyjádření "repsektu" před jinými staviteli, že je jejich práce dobrá...
Nechci se tím teď teda vychlubovat, protože jsem toho toliko nepostavil.. ale nejsem ten typ kecálků co jen píšou a nic nedělaj.. lepím, co to dá... akorát nedělám fotky.. ty vždycky jednou za čas.. 8-)
Navíc k jak sem psal výše, že k tomu lepení sednou jednou za čas tak je to daný taky tím, že nemám svojí rpacovnu, kde může bejt trvale rozrkamováno.. všechno náčiní mám v dřevěný truhličce, tudíž vytahovat to vše a zase dávat do kupy mě taky moc nebaví.. :( a abych to vytáhl odpoledne na hodinu, když to pak hodinu uklízím je opruz..=D proto se chystám zítra pořádně zapracovat na japoncovi, protože nejdu do práce a ani do školy... tkaže ráno vytáhnu náčiní a večer se sklízí..a abyste neřekli, udělám i fotky... a dám je normálně do techniky.. 8-)
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kajda64 » 23 kvě 2012, 19:03

Jak jsem řekl, neber to špatně :flower: .
Ten Japonec to je ten typ, co dělá Dragon Ve dvasedmě? Ten se mi líbí.
kajda64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havlis » 23 kvě 2012, 19:21

Ale no tak .. nehadejte se, to sem nepatri.

Trochu chapu Odishe. Pokud neni misto a musi se to vybalovat a sbalovat tak to neni ono. Zaroven s tim asi i souvisi to, ze chce dodelat modely a pak teprve zacit dalsi. Uprimne ja s tim mam problem .. ale kdo ne a kazdy necht ho resi po svem. I to je duvod proc mam na forum malo veci (a ne vsechno dodelane).

Druha vec je zakladat nova temata a dalsi. Chce to asi po zrale uvaze. Celou skupinu jako jsou nakladaky samozrejme pak jeste v koordinaci s moderatory. Je sice pravda, ze zalozit muze kdekdo/kdeco, ale v zajmu svem i ostatnich by se tam uz na zacatku melo neco objevit - prave kvuli ostatnim. Ja sam sem vahal s temi spojeneckymi nakladaky, jestli toho z GMC nemam malo.

A uz se soustredme na modely.
*** KPM Střezimíř ***
havlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 23 kvě 2012, 19:35

to já špatně neberu Kajdo, zase takovej cíťa nejsem..=D=D vzal jsem si z toho svý.. a tím to končí.. hádat se vůbec nechci 8)
A tu 97 Chi-Hu dělá i dragon v sedmdesátdvojce.. ale já ho mám od Tamky v 1:35 =)) Slepeý mám už kolesa a část podvozku.. zítra bych to chtěl dotáhnout celý tu stavbu, podle toho jak to půjde.. 8-)

A k tomu založení novýho tématu, udělal jsem to na přání ostatních, stím že Pája psal že tam přihodí hned ňákej svůj model, akorát jsem to založil krapet vedle, špatně jsem váš pochopil.. :-D :-D to jsme prostě celej já :-D

Každopádně postupem času a stavění, zjišťuju, že se mi začínaj víc a víc líbit kolový vozidla..takže se těším až dojedu to rozdělaný a pak se pustím do Opela, kterýho budu postovat i sem..=))

ťoť vše z mé strany..a teď zpátky k věci..=)) :wink:
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Nečas » 23 kvě 2012, 19:35

Ahoj klucí, tak se tu rozjela pěkná debata. Co se týče toho mého GMC, tak to není zcela první model, ale jeden z mnoha prvních :grin: z mých novodobých začátků. Můj úplně první model, co jsem postavil docela sám, byl nělaký dvojplošník. Nenabarvený a jen s nálepkama, které jsem na boku trupu odřel, jak jsem s ním stále létal po bytě. :lol:
K těm malým autům. Já bych to neviděl nějak tragicky, že je to umístěné tady. Samozřejmě, že je to věcí názoru každého jedince. Když to vezmu kolem a kolem, tak mnozí výrobci místo názvu tam dají, že je to např. U.S.1/4-ton 4x4 light vehicle. Podle mne malý vůz s určitou tonáží. Jinak by se to dalo říci třeba tak, že i tyto vozy sloužily k přepravě nejen osob, ale byly to také takové malé náklaďáky mnohdy přeplněné náklady různými velice důležitými věcmi. Ovšem dnes je bráno, že klasický náklaďák je až od celkové hmotnosti 3,5t. V tom případě by tu nemohly být ani vozy ve velikosti dnešních dodávek. Tím jsou třeba můj model sanity Uazu, nebo ani Steyr. Myslím, že je jem na nás uživatelých tohoto tématu, jak si ho "postavíme" a co jsem budeme vkládat. Mne osobně tu malé vojenské vozy nevadí, ale budu respektovat většinu a když nedojde k dohodě, tak zakladatele Káju.
A nyní k tomuto tématu. našel jsem u kluka v pokojíku GMS, které jsem mu koupil a postavil na hraní pře 10ti lety. Dám sem fotky pro vaší představu a žádám vás tímto o váš názor, co by jste vy s tím podnikli. Já bych ho vylouhoval a zkusil bu dát nový kabátek. Samozřejmě vojáky propustím do civilu, ale to se mi zdá velice málo. Rád bych ho nějak oživil detailama a také nějaký náklad, abych schoval ty šílené sedačky a nebo raději plachtu přes celou korbu. Já nějaké podklady mám, ale to je vše na celokovovou budku. A tak volám pomoc, pomoc. Díky. Jo a je to stará Hasegava 1/72.
Přílohy
P1050935.jpg
P1050936.jpg
P1050937.jpg
P1050938.jpg
Pavel Nečas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havlis » 23 kvě 2012, 19:46

Pavle, já bych to nechal tak jak to je .... vzpominky. Pravda model se uz asi neda sehnat, mozna v bazaru - nevim. Ale myslim si, ze nema cenu cenu nejak stavet a opravovat stale totez. Pravda me se to keca, vsechny modely z mladi skoncili u me bud v kontejneru a nebo sem je na ulici u nasich rozdal klukum, co si hrali u rybnika. Jen jeden sem si nechal ... Beaufightera od Matchboxu, s tim poprve vyhral neco na soutezi (no ale to uz je davno ... ). A dokonce jej nemam ani ve vitrine ale jen tak jak byl celou tu dobu a dvakrat do roka steteckem utru opatrne prach. Ale zato ma cestne misto na polici v loznici proti moji posteli, jako jediny model.
*** KPM Střezimíř ***
havlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 23 kvě 2012, 19:51

Havlis má pravdu, jsou to vzpomínky, ale pokud sním chceš něco udělat, tak novej kabátek mu dej.. :-D a sedačky by šli udělat i z dýhy..a kdžy jsi zvládl dio renovace, zvládneš i sedačky vysochat.. : :wink:
popřípadně jako náklad by byla dobrá nějaká sajdkára, jako v minisérii od HBO Bratrstvo neohrožených ve 4 díle tuším..=D
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Nečas » 23 kvě 2012, 19:56

Díky havlis za tvůj názor. [-o< Jistě stojí za zvážení a možná bude lepší a i levnější si koupit nový lepší model, podle dnešních kritérií. :-k
Pavel Nečas

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Nákladáky ve vojenské službě